Swab 2022 Curator Talks by Santiago Gasquet

SWAB 2022 CURATOR TALKS
amb SANTIAGO GASQUET

Quin va ser el teu moment preferit a Swab 2021?
Algunes de les propostes que em van encantar de la meva primera experiència en la fira van ser l’estand de CAVE-AYUMIGALLERY, una galeria de Tòquio que va presentar pintures de dos dels seus artistes representats en una proposta curatorial impecable. També em va interessar molt l’obra de l’artista Kerstin Pfefferkorn presentada per Bark Berlin Gallery. I no puc deixar de destacar el bell treball que van realitzar els projectes participants del Focus Latam, amb els qui vaig tenir el gust de treballar.


Diga’ns quelcom que hagis vist a Swab 2021 que no es habitual veure a altres fires?
Una cosa que puc destacar i que va cridar la meva atenció en la meva experiència en Swab 2021 va ser
trobar-me amb un equip de treball familiar, que va desenvolupar la feina integral de la fira i va enfrontar els problemes que es van presentar sempre des de l’afecte.

Formato Fotosnewsletter Swab

CAVE-AYUMIGALLERY, Tokyo

BARK BERLIN GALLERY, Berlin

Com descriuries Swab 2021 a algú que no va poder visitar-la?
Una oportunitat de visitar una fira d’art contemporani que es pot recórrer plàcidament i sense dificultats ja que està dissenyada perquè l’espectador pugui gaudir de totes les propostes dedicant el temps necessari a cadascuna i no acabar exhaust. A més de realitzar-se a Barcelona, una ciutat que suma a la proposta els seus propis atractius.


Quins projectes et mantenen ocupat aquests dies?
En aquest precís moment estic treballant en la participació de PIEDRAS en la pròxima edició de ARCO al febrer, on presentarem un show individual de Jimena Croceri.
En paral·lel estem també treballant en la presentació del projecte de Mónica Heller en la 59 Biennal de Venècia que s’inaugura a l’abril d’enguany. Heller va ser triada com l’artista que representarà al nostre país en el Pavelló Argentí en aquesta Biennal.

F079e026 9042 4509 0264 19ab5d613b26

Sobre Santiago Gasquet
Santiago Gasquet va néixer a Buenos Aires (Argentina), on viu i treballa actualment. Actualment co-dirigeix la galeria PIEDRAS, un espai independent d’exhibició, producció, recerca i comercialització d’art contemporani, autogestionat per un grup d’artistes a la ciutat de Buenos Aires. En 2021 comença a ser comissari de Swab Barcelona per a la subsecció del Programa Emerging, Focus LATAM que presentarà les propostes més emergents de l’escena contemporània llatinoamericana.

Carrousel 3 Focus Latam Etiketa Galeria Moria
Moria Galería, Buenos Aires