Swab 2022 Curator Talks by Juste Jonutyte

SWAB 2022 CURATOR TALKS
amb JUSTE JONUTYTE

Quin va ser el teu moment preferit a Swab 2021?
Reunir-me amb molts artistes, galeristes, col·leccionistes i comissaris durant la nit d’obertura de la fira. La majoria de les fires es van ajornar a causa de la pandèmia, pel que Swab va ser una de les primeres oportunitats per a posar-me al dia amb els meus col·legues i veure en quins projectes nous han estat treballant els artistes durant el darrer any.

Quelcom que descobrissis a Swab 2021 i se’t quedès al cap?
Alguns artistes que em venen a la ment: Christian Newby a Patricia Fleming, Inma Femenia a Punto Gallery, Carla Hayes Mayoral i Eleonora Agostini a Badr El Jundi, les composicions fotogràfiques d’Andrea Monti a Transmitter, i molts altres.

Carrousel2christiannewby Patriciafleming 1
PATRICIA FLEMING, Glasgow
Carrousel 4 Carla Hayes Bdr
BADR EL JUNDI, Marbella

Diga’ns quelcom que hagis vist a Swab 2021 que no es habitual veure a altres fires?
Hi havia bastants espais de projectes, espais d’artistes i sense ànim de lucre participant en la fira que no són galeries comercials tradicionals, com Green Parrot, New Joerg Viena, i altres. Això realment ajuda a portar a la fira una selecció més diversa d’obres i artistes. A més, la geografia de les galeries era bastant àmplia, des d’Europa de l’Est i Amèrica Llatina fins a moltes galeries locals, que era interessant explorar.

Com descriuries Swab 2021 a algú que no va poder visitar-la?
Una fira viva i enèrgica on es pot descobrir un munt de nous talents. Un espai amistós i poc intimidant per conèixer artistes, galeristes i adquirir obres (fins i tot si s’està començant a col·leccionar) en una de les ciutats més emocionants d’Europa.

Quins projectes et mantenen ocupat aquests dies?
Començaré una nova sèrie de conferències sobre art contemporani, mercat de l’art i història de l’art aquest mateix any. Així mateix, enguany és un any en què coincideixen molts esdeveniments artístics clau (Documenta, Venice Biennial, Manifesta, Riga Biennial, totes les fires, etc.), així que espero assistir i mantenir-vos informats a través d’històries de mitjans socials i ressenyes d’art.

Juste Jonutyte By Vika Paskelyte
Photo by Vika Paškelytė

Sobre Juste Jonutyte
Juste Jonutytė és una comissària independent, productora i fundadora de Tema Projects. Al llarg de la seva carrera, Jonutytė ha treballat en els departaments de comissariat de Rupert (Vilnius), Tate Modern (Londres) i Jonas Mekas Foundation (Nova York), entre altres.

Carrousel 1inma Femenia Galeria Punto
GALERÍA PUNTO, Valencia
Carrousel 4 Eleonoraagostina Bdr
BADR EL JUNDI, Marbella