SWAB Barcelona – Video Box 2022

VIDEO BOX 2022

Enguany El Salvador es fa amb el programa Video Box, el qual s’aferma en la fira com la secció de videoart. Aquest programa, titulat “Entangled/Entretegidos”, es durà a terme de la mà de Y.es Contemporary, comissariat per Omar Lopez-Chahoud i Patricio Majano.

Entangled/Entreteixits és un projecte que presenta vídeos que aborden les diferents formes mitjançant les quals els artistes es vinculen a la seva identitat com salvadorencs. Les nocions que existeixen entorn d’aquesta identitat són complexes, en part perquè es deriven de diverses fonts, incloent l’herència dels pobles originaris, un passat colonial, una guerra civil i la migració massiva. La història de cada individu constitueix un node que existeix en aquesta xarxa complexa. La identitat és llavors el teixit que ha estat creat mitjançant la unió de fils únics, és a dir, de totes les experiències heterogènies que poden entendre’s com a salvadorenques.

Microsoft Word Dossier Víctor Hugo Portillo.docx
Monólogo brevísimo, Víctor Hugo Portillo

Entangled/Entreteixits reflexiona i problematitza aquests conceptes d’identitat relacionats amb la idea de la mare pàtria i vinculats a la migració. Al mateix temps, el projecte parteix de la pluralitat per a considerar la identitat com una cosa mal·leable i fluida, no limitada a una regió en específic. Mitjançant les experiències de les persones salvadorenques, es busca abordar un tema que és de rellevància global i que troba paral·lels en moltes altres regions.

Participants
Si ets artista salvadorenc i t’interessa participar, escriu a info@yescontemporary.org per a sol·licitar informació sobre com aplicar.


Sobre Y.ES Contemporary
Y.ES Contemporary crea oportunitats per a destacats artistes contemporanis salvadorencs per a avançar en la seva pràctica artística i interactuar amb altres artistes, curadors, col·leccionistes, galeristes i els mitjans de comunicació dins i fora d’El Salvador. Y.es Contemporary és una iniciativa de la Fundació Robert S. Wennett i Mario Cader-Frech.

4a5d8917 A1d1 827e E2b5 065ec212b20d
Omar Lopez-Chahoud
Director Internacional de Y.ES Contemporary
Patricio Majano
Patricio Majano
Director de Programació de Y.ES Contemporary

AMB EL SUPORT DE

Logos White And Blackpage 0001