HOME/LAND CONVERSATIONS

El programa Video Box de Swab Barcelona, en col·laboració amb SafeCreative, va presentar una exploració atractiva del videoart contemporani del sud-est asiàtic sota el tema “HOME/LAND: recents imatges en moviment del sud-est asiàtic”. Comissariat per Alfonse Chiu. El programa va aprofundir en la intricada interacció entre la terra, el cos i el capital, oferint instantànies de la relació en evolució de la regió amb la natura, la societat i l’univers. La implicació de SafeCreative com a col·laborador va ser fonamental tenint un paper vital per salvaguardar la propietat intel·lectual dels artistes i facilitar la proyecció de les seves obres a un públic global, enriquint l’experiència tant per als artistes com per als espectadors.

El programa va incloure la presentació de les obres de vídeo dels vuit artistes destacats i les seves instal·lacions de videoart amb una experiència immersiva.

Zumzeigswab 2

Presentació del programa a la Sala Zumzeig: ‘HOME/LAND’ amb Alfonse Chiu

Alfonse Chiu, el comissari de Video Box, va presentar el captivador programa ‘HOME/LAND’ a l’estimada sala Zumzeig, just abans de la tan esperada inauguració de la fira. L’esdeveniment va estar marcat per una fascinant projecció de quatre curtmetratges, oferint una visió anticipada del programa presentat a la fira.

  • ‘The Story of Ones’ (2011) de Phạm Ngọc Lân, Vietnam (10 minuts).
  • ‘Saudade’ (2019) de Russell Morton, Singapur (21 minuts).
  • ‘Mouthbreather’ (2023) de Tiyan Baker, un esforç col·laboratiu d’Austràlia i Malàisia (13 minuts).
  • ‘Terpesona dengan Kegelisahan’ (2022) de Nadiah Bamadhaj, Malàisia (16 minuts).

Després d’aquesta projecció exclusiva, es va desenvolupar una sessió de preguntes i respostes amb Alfonse Chiu moderada per Álvaro Gurrea, director català que ha realitzat projectes cinematogràfics al Sud-est asiàtic.

Converses

Sintonitzi la nostra última taula rodona dedicada a Vídeo Box gràcies a artsuper, qui va gestionar Swab Ràdio, una sèrie de taules rodones centrades en el pensament. En diàlegs oberts, on van sorgir noves perspectives sobre l’art contemporani i els seus reptes, enriquint la nostra comprensió d’un paisatge complex i fascinant.

Swabdissabtedscf8905marcmedina 2

SWAB VIDEO BOX

Explorem la dinàmica de l’art del sud-est asiàtic, centrant-nos en els nous formats d’art digital i la integració de la intel·ligència artificial. Investiguem com aquestes innovacions poden omplir els buits dels recursos tradicionals i ampliar l’expressió artística contextos desafiants.

Participants: Safecreative & Alfonse Chiu

EL PLAGI I LA PROTECCIÓ DEL PROCÉS CREATIU A L’ERA DE LES INTEL·LIGÈNCIES ARTIFICIALS PER SAFECREATIVE

Parlarem de com les noves tecnologies poden ser utilitzades en els desafiaments que se’ns presenten, tant davant del plagi tradicional, com amb tot allò relacionat amb les Intel·ligències Artificials. Des de la protecció del procés creatiu fins a com els artistes afronten les intel·ligències artificials, des de la perspectiva de l’amenaça tant com d’una altra eina creativa.

Des de fa uns mesos les Intel·ligències Artificials Generatives basades en models daprenentatge massiu shan tornat les aplicacions més usades i populars. En realitat les IA no són qüestions noves, però sí que la seva obertura al públic en general ha fet que se’n parli per dos motius fonamentals, si bé hi ha més qüestions a tenir en compte:
L’ús que les empreses que exploten aquests sistemes fan d’obres de tercers perquè els seus algoritmes aprenguin a imitar la capacitat tècnica artística humana i fins a quin punt aquestes eines formaran part del procés creatiu dels artistes.

Quan una IA pot emular amb facilitat un estil artístic o imitar quadres o fotografies famosos, se susciten qüestions relatives al valor de la intervenció humana en la creació de l’obra, la possibilitat que s’estiguin vulnerant drets i com els artistes poden preparar-se per a aquesta revolució.

A Safe Creative estem sempre atents a les noves tecnologies, portem més de 15 anys oferint solucions tecnològiques als desafiaments que la tecnologia introdueix. Parlarem del que les IA representen de cara als creadors i com les proves i els registres digitals poden aportar solucions als desafiaments que es plantegen.

Participants: Mario Pena

Swabdivendresdscf8553marcmedina 2

EN COL·LABORACIÓ AMB

Ekran Resmi 2023 11 08 092810 2