Enhorabuena

Swab presenta Emerging Latam 2023

Bf169848 Aa3f 053e 8530 B9608e166f5a

Collectio, Santiago de Chile. Emerging Latam

Focus LATAM, és la secció curada per Santiago Gasquet, codirector de PEDRES (Buenos Aires), i es presenta com una plataforma d’intercanvi entre projectes que promouen produccions recents d’artistes llatinoamericans.

La secció reuneix sis espais en actiu a les ciutats de Lima, Santiago de Xile, Buenos Aires, Salta i Madrid, i se centra en la riquesa de les diferents maneres de dur a terme models de representació i promoció d’artistes joves en cada context.


GALERIES D’EMERGING LATAM 

Bloc Art, Lima

Collectio, Santiago de Chile

Espacio Enhorabuena, Madrid

Galeria Grasa, Buenos Aires

Now Gallery, Lima

Remota Galería, Salta

E8e1f1d8 782c Ca03 F3f5 Efafe308eee8

Espacio Enhorabuena, Madrid. Emerging Latam

MEET THE CURATOR: SANTIAGO GASQUET

Parlem amb Santiago Gasquet

Actualment codirigeix ​​la galeria PIEDRAS, un espai independent d’exhibició, producció, investigació i comercialització d’art contemporani, autogestionat per un grup d’artistes de la ciutat de Buenos Aires. També coordina la plataforma PONT, que funciona com a mediació entre projectes de diferents latituds vinculats a les arts visuals, realitzant residències a diferents punts del país i posant en diàleg a artistes, curadors i gestors culturals.

F50f11ac 2f57 85bd C5fb 378dc7f250b1

– Com a comissari, què et sembla que fa especial o diferent Swab com a fira?

Des de la meva experiència, Swab és una fira amb una escala amable i seductora que proposa un nombre i una diversitat de projectes internacionals possibles de recórrer i conèixer. Els visitants es poden trobar amb un ventall representatiu de diferents corrents i geografies sense acabar aclaparat.

– Quines tendències artístiques o curatorials creus que s’establiran els propers anys?

La pintura continua predominant en instàncies firals. També podem veure més presència d’escultura i de formats tèxtils, sense deixar d’esmentar les produccions híbrides o relacionades amb les noves tecnologies. Crec que estar atents, ser curiosos i visibilitzar escenes que estan experimentant una efervescència i presentant reflexions dissonants, és una manera de proposar artistes que ofereixin alternatives als discursos dominants els pròxims anys.

Què t’interessa veure o descobrir a la fira en aquesta nova edició?

M’interessa recórrer i descobrir propostes que m’atreguin sense mediació. Personalment gaudeixo molt de la trobada amb artistes i galeries que treballen als marges i es llancen a mostrar aquestes maneres de tirar endavant un projecte en instàncies de fires. Solen ser propostes que es distingeixen a Swab i és el que intento incentivar que passi al Focus Latam.

– En quins projectes o amb quins artistes estàs treballant ara? Quins temes et preocupen a les teves investigacions últimament?

Actualment estic treballant en projectes curatorials a Sudamèrica i Espanya, a més de la meva tasca com a co director de la galeria PIEDRAS a Buenos Aires.

*Imatge de portada cortesia d’Espacio Enhorabuena, Madrid.