Openapps 1

Swab Barcelona Inicia la Convocatòria per a la seva 17ª Edició

Fleur & Wouter, Amsterdam

Swab Barcelona anuncia les dates de la seva 17a edició, que es durà a terme del 3 al 6 d’octubre al Pabelló Tèxtil de la Fira Barcelona a Barcelona. La fira acollirà més de 70 galeries locals i internacionals que exhibiran les noves tendències de l’escena artística internacional. La selecció de les galeries participants estarà a càrrec dels membres del Comitè de Selecció, format pels següents comissaris i col·leccionistes:

  • Omar López-Chahoud, comissari independent i director de UNTITLED
  • Jérôme Pantalacci, comissari independent i director de Art-o-Rama
  • Isa Natalia Castilla, co-propietària i co-directora de Material Art Fair
  • Domenico de Chirico, comissari independent
  • Jesper Stieler, col·leccionista i membre de la Societat Danesa de Col·leccionistes
  • Marie Elena Angulo, col·leccionista i mecenes de la Contemporary Art Society a Londres i membre de la Junta de Oolite Arts Miami
  • Pedro Jaile, col·leccionista
  • Jose Luís Lorenzo, col·leccionista i membre del Comitè d’Adquisicions d’Art Llatinoamericà de la Tate Modern a Londres.
Ekran Resmi 2024 01 25 121007

Omar Lopez Chahoud, Jérôme Pantalacci, Isa Natalia Castilla i Domenico de Chirico.
José Luis Lorenzo, Marie Elena Angulo, Jesper Stieler i Pedro Jaile

Cada edició de Swab es distingeix per la seva cuidada programació artística, la qual es troba segmentada en diversos programes dins de la fira. Entre ells, destaca el Programa General, que acull galeries amb una presència consolidada en el circuit artístic. Destacant la seva subsecció Emerging, composta per galeries amb menys de 5 anys de trajectòria però fermament establertes en l’àmbit artístic, conformant l’epicentre de la fira amb propostes d’artistes emergents en l’actual panorama artístic.

A aquest panorama s’afegeixen les galeries que ingressen al mercat de l’art amb la seva primera participació en una fira, a través del programa MYFAF, en el qual Swab atorga beques a tres galeries amb menys de 2 anys d’existència i sense experiència prèvia en fires, proporcionant-los un estand de manera gratuïta per facilitar la seva incursió inicial en el mercat internacional.

En coherència amb la seva essència, Swab manté un ferm compromís amb programes independents i comissariats. Un exemple d’això és la consolidada secció Seed, que abasta projectes que transcendeixen el concepte convencional de galeria i estan vinculats a espais independents autogestionats, tots units per la seva dedicació a l’experimentació. A més, la secció Solo, inaugurada en l’edició anterior, es centra en projectes independents de l’àrea del Mediterrani. En aquesta edició, amplia els seus horitzons al convidar un territori específic a participar en un diàleg i establir llaços, sota la curadoria d’un comissari emergent.

Per últim, destacar els programes comissariats centrats en àrees geogràfiques, com LATAM, comissariat per Santiago Gasquet, així com el Focus Asia i Video Box, els quals exploraran les connexions i reflexos de les realitats creatives entre territoris.

Galería Fermay, Palma de Mallorca