Sobre Swab

.

HISTÒRIA

Swab és la fira d’art contemporani de Barcelona, un projecte independent que va néixer en 2006 com a plataforma d’experimentació de propostes artístiques emergents. 

Fundada per l’arquitecte i col·leccionista Joaquín Diez-Cascón, Swab és un esdeveniment que congrega a unes 80 galeries del panorama internacional i funciona com a punt de trobada del sector cultural a escala global. 

Amb 14 edicions a la seva esquena, la fira encara 2022 mantenint la seva missió de donar projecció als espais i disciplines que estan traçant el curs de l’escena de l’art dels pròxims anys. La nova edició tindrà lloc del 6 al 9 d’octubre de 2022.

.

ESCALA HUMANA I ACCESSIBILITAT

Swab es defineix com una fira d´escala humana, prevalent la qualitat de la programació artística i la proximitat del projecte amb el públic. 

El tracte humà i l’accessibilitat a la cultura esdevenen prioritats en una cita que cerca, sobretot, trencar amb l’hermetisme que sovint envolta el món de l’art contemporani i compartir amb Barcelona les últimes tendències de l’escena artística internacional.

.

QUALITAT ARTÍSTICA I CONTEMPORANEÏTAT

Swab Barcelona aspira a reunir una mostra representativa del talent emergent que està definint el futur del mercat artístic. 

El comitè de selecció, els comissaris col·laboradors i la direcció de la fira aposten per les propostes més fresques del panorama internacional, reflectint les últimes tendències del moment i donant visibilitat a projectes joves i innovadors.

.

COMPROMÍS AMB BARCELONA

Swab tria Barcelona pel seu esperit lliure i caràcter cosmopolita. Celebrar la fira en aquesta ciutat significa generar una plataforma única d’intercanvi i diàleg internacional, una trobada entre cultures unides per l’art i germanades sota el cel blau del mediterrani. 

Per tot això, Swab se situa en un lloc representatiu de la ciutat, enfront del Pavelló Mies van der Rohe, als peus de la Font Màgica, i custodiat per els Torres Venecianes de Plaça Espanya: el Pavelló Italià de la Fira de Barcelona.

.

SOSTENIBILITAT

Davant l’emergència climàtica, Swab aposta per una producció cultural sostenible i responsable amb el medi ambient, reduint al mínim els productes d’un sol ús i unint forces amb empreses que treballen amb productes reciclats i reciclables.

.