Sobre Swab

.

HISTÒRIA

Swab és una fira independent i plataforma experimental per a propostes artístiques emergents nascuda en 2006.

Fundada per l’arquitecte i col·leccionista Joaquín Diez-Cascón, Swab és un esdeveniment que congrega a unes 80 galeries del panorama internacional i funciona com a punt de trobada del sector cultural a escala global. 

Amb 15 edicions a la seva esquena, la fira encara 2023 mantenint la seva missió de donar projecció als espais i disciplines que estan traçant el curs de l’escena de l’art dels pròxims anys. La nova edició tindrà lloc del 5 al 8 d’octubre de 2023.

.

ESCALA HUMANA I ACCESSIBILITAT

Swab es defineix com una fira d´escala humana, prevalent la qualitat de la programació artística i la proximitat del projecte amb el públic. 

El tracte humà i l’accessibilitat a la cultura esdevenen prioritats en una cita que cerca, sobretot, trencar amb l’hermetisme que sovint envolta el món de l’art contemporani i compartir amb Barcelona les últimes tendències de l’escena artística internacional.

.

QUALITAT ARTÍSTICA I CONTEMPORANEÏTAT

Swab Barcelona aspira a reunir una mostra representativa del talent emergent que està definint el futur del mercat artístic. 

El comitè de selecció, els comissaris col·laboradors i la direcció de la fira aposten per les propostes més fresques del panorama internacional, reflectint les últimes tendències del moment i donant visibilitat a projectes joves i innovadors.

.

COMPROMÍS AMB BARCELONA

Swab tria Barcelona pel seu esperit lliure i caràcter cosmopolita. Celebrar la fira en aquesta ciutat significa generar una plataforma única d’intercanvi i diàleg internacional, una trobada entre cultures unides per l’art i germanades sota el cel blau del mediterrani. 

.

SOSTENIBILITAT

Davant l’emergència climàtica, Swab aposta per una producció cultural sostenible i responsable amb el medi ambient, reduint al mínim els productes d’un sol ús i unint forces amb empreses que treballen amb productes reciclats i reciclables.

.