Membres Comitè 2024

Omar López-Chahoud

5

Director artístic de UNTITLED. La seva trajectòria com a comissari abasta nombroses exposicions en el context global, com la Biennal de Nicaragua (2014), i panells curatorials en institucions com el MoMA PS1 i el Whitney Museum of AmericanArt, entre altres.


Jérôme Pantalacci

3

Fundador i director de ART-O-RAMA, la fira d’art contemporani de Marsella. La seva trajectòria prèvia inclou la gestió de la galeria Roger Pailhas i l’organització de “Art Dealers”, una fira d’art creada per ell mateix.


ISA NATALIA CASTILLA

Cofundadora i sòcia de la Feria Material a la Ciutat de Mèxic des de 2014. La seva trajectòria inclou l’obertura de la seva galeria d’art en 2021, Castilla / Klyuyeva, en Monterrey, i el llançament de Cuadrante, un festival cultural per a promoure l’art, el disseny i l’arquitectura en Monterrey.


Domenico de Chirico

2

Comissari independent. La seva trajectòria inclou la direcció artística de la Fira DAMA, Torí (2016-2019), el comissariat a MIA Art Fair, Milà, i moltes altres exposicions en el context global. 

Jose Luís Lorenzo

4

Col·leccionista d’art i membre del Comitè d’Adquisicions d’Art Llatinoamericà de la Tate Modern de Londres. Lorenzo és també un celebrat arquitecte, propietari de la firma Lorenzo i Associats Arquitectes i president de DINA (Dissenyadors Nacionals Associats).


Marie Elena Angulo

6 1

Col·leccionista d’art, mecenes de la Contemporary Art Society de Londres i membre del Consell de Oolite Arts, una organització de suport a artistes visuals de Miami. És, també, advocada especialitzada en assumptes financers.


JESPER STIELER

7

Amb 35 anys de col·lecció d’art i com a membre de la Societat Danesa de Col·leccionisme, Jesper Stieler, fundador de Stieler & Company, ha viatjat pel món per raons de negoci. Aquesta experiència li permet identificar nous talents emergents del panorama internacional de l’art contemporani.


PEDRO JAILE

Col·leccionista d’art i àvid viatger, li interessa com l’art contemporani es veu influït per diferents cultures. En la seva carrera professional, Pedro és advocat especialitzat en assumptes immobiliaris i normatius.

LAURA PEH

Laura 1

Laura Peh és novel·lista, fundadora de Cinnamon Art Publishing, i viu entre Singapur i Londres. Va iniciar la seva col·lecció en 2019, amb un enfocament en pràctiques compromeses socialment en territoris d’Àsia Sud-oriental, Amèrica Llatina i Mitjà Orient.

.

Assessors i Comissaris

YIPEI LEESUAVEART

Yipei Lee és la fundadora i comissària independent de SUAVEART. Nascuda a Taipei el 1985, Yipei LEE va iniciar els seus estudis en Economia i Disseny de Moda. Posteriorment, va obtenir un MBA en Gestió del Mercat de l’Art el 2019 de l’École d’Arts et de Culture France. Des de 2008, la seva dedicació s’ha centrat en l’ecosistema de l’art contemporani a la regió del sud-est asiàtic. El 2011, va començar a comissariar exposicions i a facilitar intercanvis culturals. El 2015, va fundar SUAVEART.

SUAVEART, una institució curatorial basada en la investigació que se centra en el medi ambient, les perspectives no humanes i els problemes de no-llocs a les illes, l’art i la vida. S’han centrat en l’art contemporani regional del sud-est asiàtic des del 2008. Establert a Taiwan el 2015, ofereix i crea possibilitats d’implementació cultural experimental i col·laboració interdisciplinària. La investigació artística, la residència d’art, el comissariat i els intercanvis internacionals es duen a terme amb el suport d’enllaços del sector, consultors d’art i comunitats.


SANTIAGO GASQUET

Ekran Resmi 2024 03 05 10.23.31

Santiago Gasquet és un comissari i galerista argentí amb una llarga trajectòria en el camp de la gestió i la cura artística. 

Actualment co-dirigeix la galeria PIEDRAS, un espai independent d’exhibició, producció, recerca i comercialització d’art contemporani a la ciutat de Buenos Aires. També porta endavant diferents projectes de comissariat que fomenten l’encreuament d’experiències vinculades a l’art contemporani entre l’Argentina, Espanya, el Perú, Mèxic i Xile entre altres llocs.

KELVIN KYUNG KUN PARK

Captura De Pantalla 2024 01 22 120224

Kelvin Kyung Kun Park és un artista resident a Seül nascut el 1978. Treballa principalment amb el cinema i el vídeo, la fotografia i la instal·lació, centrant-se en l’exploració de l’inconscient i la relació amb la tecnologia i la subjectivitat.

Les seves premiades obres s’han exposat a diversos fòrums internacionals, com el Festival Internacional de Cinema de Busan, la Berlinale, HotDocs, el Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA), la Biennal de Taipei i la Biennal de Sharjah. Park ha rebut nombrosos premis i nominacions, entre ells l’Art Spectrum Award del Museu d’Art Leeum Samsung, el Premi al Millor Documental del Festival de Cinema de Busan, i una nominació per al MMCA Korea Artist Prize i el BMW Art Journey. Recentment, les seves principals exposicions individuals inclouen “When Tigers Used to Smoke” (2022) al Museu OCAT de Xangai, i “Double Mirror” (2020) al Museu del Vidre de Xangai (Xina).

CARLA JIMENO JARIA

Carla 1

Carla Gimeno Jaria és comissària, gestora cultural i investigadora a Barcelona, centrant-se en l’impacte del semiocapitalismo en els cossos i les pràctiques artístiques. Amb una formació en Comunicació i indústries Culturals de la Universdad de Barcelona i estudis avançats en comissariat d’art contemporani a Londres, és cofundadora del col·lectiu trans-, que promou la reflexió crítica i la recerca en l’àmbit de l’art contemporani, organitzant exposicions en diversos espais internacionals com Flat Time House a Londres o Less than Contenidor Lloeu en Nogueras Blanchard. Entre els seus projectes més recents destaquen ‘Meatspace’ a The Koppel Project Hive i ‘quality estafi | GRWM’ per a Loop Barcelona.

Peer Advisors and Curators