Premis i Adquisicions Swab 2023

Fundació Vila Casas
Premi al millor artista català

La Fundació Vila Casas, institució fundada el 1986 per l’empresari farmacèutic Antoni Vila Casas, és una entitat privada sense ànim de lucre el principal objectiu de la qual és la promoció de l’art contemporani català.
L´essència de la Fundació Vila Casas són la tradició, la cultura i la llengua, eixos d´identitat del nostre país.
La Fundació es converteix així en una plataforma on promoure la pràctica artística contemporània. A l’àmbit sociosanitari, la Fundació desenvolupa treballs de recerca que estableixen un pont de diàleg entre els professionals de la salut, els mitjans de comunicació i la societat.

Guanyador: Sinead Spelman, etHALL

MANGO
Premi al Millor Artista Emergent

Mango renova un any més el compromís amb l’art contemporani i premia el millor artista emergent de Swab Barcelona 2023, adquirint una obra que passarà a formar part de la seva col·lecció.

Guanyador:  Alba Abellán, Vangar

Col·lecció Carmen & Lluís Bassat

La Col·lecció Bassat és un dels fons més representatius del que ha estat l’art català de la segona meitat del segle XX. La intenció de la Col·lecció és contribuir, a través de l’exhibició dels seus fons, a l’explicació dels esdeveniments i els moviments que han donat lloc a l’art del nostre temps. Compte amb més de 3.000 obres originals, de les quals unes 2.500 són pintures i dibuixos i 500 són escultures, i es complementa amb una àmplia col·lecció d’obra gràfica.

Adquisicions:

Ivana Salfity,  Remota Galería
Isidora Villarino, Collectio
Guillermo García Cruz , Galería Zielinsky
Letizia Le Fur, Julie Caredda Gallery
Tatiana Lastarria, Mahara + Co
Fernando Abellanas, Set Espai d´art

Col·lecció Marval

Marval Collection no és una marca de superherois disfressada, sinó una col·lecció privada d’Art Contemporani amb seu entre Berlín i Milà. Comprèn obres d’artistes internacionals que daten principalment del 1970 fins a l’actualitat, amb algunes excepcions històriques. El nostre objectiu és difondre el nostre amor per l’art recolzant artistes contemporanis i creant un diàleg més estret amb un públic més ampli per crear i compartir coneixements sobre l’art del nostre temps.

Adquisicion: Anna Raimondo, Shazar Gallery

Marval 1
Swabdivendresimg4766lizaprykhodko 2
Swabdivendresimg4782lizaprykhodko 1

Col·lecció José Luis Lorenzo

La Col·lecció José Luis Lorenzo és una de les col·leccions d’art contemporani més completes de l’Argentina, amb la singularitat d’estar en diàleg permanent amb antiguitats, objectes de disseny i produccions artesanals que també formen part de la col·lecció. Amb la intenció de promoure les produccions artístiques locals i nacionals, la col·lecció va començar a créixer a la dècada de 1990. Totes les tècniques i disciplines estan representades, encara que es reconeix una certa predilecció per les produccions fotogràfiques.

Adquisicions:
Ivana Salfity,  Remota Galería
Venuca Evanán, Espacio Enhorabuena

Col·lecció d’Art Kells

La col·lecció d’art Kells neix el 1996, fruit de l’acostament de Juan Manuel Elizalde i Choli Fuentes al món de l’art.
En l’actualitat, la Col·lecció està formada per diversos centenars d’obres, de caràcter eclèctic, que reflecteixen els seus interessos i els temes pels quals senten un afecte i sensibilitat especial: el llenguatge i la comunicació en els seus diferents àmbits ocupen una part important de la Col·lecció.

Adquisició: Sofia Pashaei, Rafael Perez Hernando

3 2

Col·lecció Diezy7

Creat el 2008, aquest premi consisteix a adquirir una obra per formar part de la col·lecció Diezy7. Aquest premi s’adreça a artistes emergents amb obres sobre paper.

Guanyador: David Martinez Suárez, ATM Galeria – Espacio Valverde

La Escalera

El projecte L’Escala que Steffie Phippen i Francisco Sánchez-Rivas dirigeixen a una finca de la Vall d’Albaida (València) integra les dues grans passions: l’art contemporani, l’agricultura i l’intercanvi d’idees.

Adquisició: Guillermo García Cruz, Zielinsky

Escalerra 1
4 2

Col·lecció Fundació Sorigué

La Fundació Sorigué està fortament compromesa amb la cultura, creant l’any 2000 una col·lecció d’art contemporani, avui considerada una de les més importants d’Espanya. El 2015 la col·lecció va ser guardonada amb el premi Art i Mecenatge, promogut per la fundació “La Caixa”; i amb el premi GAC al col·leccionisme el 2017.

Adquisició: Lluc Margrau, Vangar

Membres del Comitè de Swab a la millor booth proposada

Premi atorgat pel comitè de selecció de Swab Barcelona; Omar López-Chahoud, Jérôme Pantalacci, Isa Natalia Castella, Domenico de Chirico, Pedro Jaile, Jose Luis Lorenzo, Marie Helena Angulo i Jesper Stieler a la millor proposta d’estand de Swab 2023.

Guanyador: Léna Gayaud, Sissi Club