Domenico 110016 6

CONEIX ALS MEMBRES DEL COMITÈ: DOMENICO DE CHIRICO

Com compararies l’ambient de Swab 2023 amb les teves experiències anteriors?
 

L’ambient de SWAB 2023 va marcar un abans i un després a causa de la seva nova ubicació, la seva rica varietat d’artistes, col·leccionistes, galeristes, comissaris i amants de l’art. SWAB ens ha reafirmat, una vegada més, el seu caràcter dinàmic i acollidor, brindant-li experiències úniques tant als col·leccionistes més entesos com aquells que comencen a acostar-se al món de l’art contemporani internacional.
 
L’any passat, els teus interessos es van centrar en les tendències artístiques del Brasil i l’Argentina. Hi ha alguna obra d’aquestes regions que et va cridar l’atenció en Swab 2023?
 

És cert. Em va agradar molt la proposta de la galeria Bianca Boeckel, de São Paulo. A més, vaig quedar fascinat per altres galeries, com ara: SISSI club de Marsella; Albert Contemporary d’Odense; Zielinsky de Barcelona/Porto Alegre; LUPO de Milà; Ballroom Gallery de Brussel·les i Galeria Fermay de Palma.

Bianca Boeckel, São Paulo, Brazil.

Què és el que està influenciant actualment el teu treball curatorial?
 

Instintivament, diria Ars gratia artis, però ara mateix em resulta inevitable abordar temes més amplis, aquells relacionats a l’actual context cultural i social, com la inclusivitat, la llibertat d’expressió, el clima polític, guerres, problemes socials i altres.
 
Com veus la direcció de les tendències de l’art emergent en els pròxims anys?
 

Avui dia, predir el rumb exacte de les tendències de l’art emergent és complicat, donada la incertesa global. Podria ser que ens dirigim cap a un enfocament més introspectiu, seguint el que es coneix com el stream of consciousness?
 
Podries parlar sobre els projectes en els quals estàs treballant?
 

Estic treballant en diversos projectes nous al costat de galeries, institucions i fires d’art. Ara mateix, soc el director artístic de ORTIGIA CONTEMPORANEA, el primer festival internacional d’art contemporani a Sicília, i formo part del consell científic de MIA Photo Fair, on també soc el comissari d’una secció anomenada Beyond Photography – Dialogue. Aviat us revelaré més sorpreses. 🙂
 
SWAB en 3 paraules:
 

1. Entretingut
2. Íntegre
3. Dinàmic