Medit

SWAB MEDITERRANEAN

Swabdissabtedscf8961marcmedina 1

Espai19

SOLO by Fundació Vila Casas és un programa comissariat per les curadores independents Carla Gimeno Jaria i Margot Cuevas, en col·laboració amb la Fundació Vila Casas. En ell es van presentar quatre projectes independents del territori català que van generar diàlegs entorn de la identitat amb una proposta d’exposició individual. 

Aquest programa busca fomentar el nou comissariat alhora que s’estableixin vincles entre territoris de l’arc mediterrani. D’aquesta manera, Swab reafirma el seu arrelament al territori i reivindica la seva essència local.

Durant la fira aquests quatre espais autogestionats, que es configuren com a projectes sense ànim de lucre, van presentar propostes expositives individuals que juntes van generar un retrat de les tendències artístiques contemporànies del context local.

GALERIES PARTICIPANTS:

FOC, Barcelona

Rizoma, Celrà

Half House, Barcelona

Espai19, Barcelona

Swabimg5499liza Prykhodko 1

Rizoma

Half House

FOC

Swab Radio – Swab Mediterranean

Sintonitza la xerrada del Swab Mediterranean by artsuper, els qui van gestionar Swab Radio, creant una sèrie de converses centrades en el pensament i diàlegs oberts, on van sorgir noves perspectives sobre l´art contemporani i els seus reptes.

Swabsabadoimg5725lizaprykhodko
CONVERSA III: SWAB MEDITERRANEAN  

En el programa “Mediterranean” de Swab Radio, Genís de Diego i Carla Gimeno Jaria profundizan, des de la seva perspectiva com a comissaris, en el paper crucial que juegan en la interpretació i promoció de les veus creatives en el panorama artístic del Mediterrani. Basant-se en la seva experiència i en l’anàlisi del programa “Solo Show” de la 16ª edició de Swab, comisariat per Carla Gimeno Jaria i Margot Cuevas, on s’aborden temes d’identitat territorial i implementen noves formes d’interacció en espais independents emergents, per investigar la possible promoció. de processos de col·laboració més allá de la individualització impuesta pel capitalisme i les tendències artístiques.

A lo llarg del diàleg, es discuteix la figura del comisariat en relació amb les noves necessitats de l’art, explorant influències culturals, contextos locals i la presència d’espais per a artistes joves. S’analitzen les relacions del comissari amb l’entorn global i digital, indagando sobre si les xarxes socials actuen com a plataformes d’inclusió o aprofundiment en els sentiments que generen les xarxes, qüestionant si la presencialitat segueix essent essencial en la pràctica artística.

Participants: Genis de Diego i Carla Gimeno Jaria