Parlem amb Domenico de Chirico

PARLEM AMB DOMENICO DE CHIRICO

 

Comissari independent i editor d'art Domenico de Chirico, nascut a Bari en 1983, viu i treballa a Milà. Des del 2011 fins al 2015 va impartir cursos de Cultura Visual i Recerca de Tendències en l'Institut Europeu de Disseny de Milà (IED). Col·labora amb nombroses galeries, artistes i revistes internacionals a tot el món.

Des de 2016 ha estat nomenat director artístic de la fira DAMA, Torí. També és professor col·laborador en Goldsmiths, Universitat de Londres (2018).


 

¿Quines tendències actuals consideres interessants?
No m’interessen les tendències, de fet les defujo. Quant a disciplines artístiques, m’atrauen certes formes d’art enteses des d’un punt de vista molt personal: la pintura com a flux de consciencia, el videoart com a imatge pura en moviment, i l’escultura com a manifestació de l’alter ego de l’artista.

¿Com creus que serà l’art d’aquí cinc anys? 
En un present que transita entre un moment històric i un altre, no puc si no dir: “Ai posteri l’ardua sentenza”, que vol dir “la posteritat jutjarà”.

¿Què ha de tenir una obra d’art per a cridar la teva atenció?
M’interessa tant el conjunt de la proposta visual com l’evolució física del mitjà en sí. Si busco algun tret particular en la peça d’art, és la capacitat d’evolucionar sense respondre necessàriament a les dinàmiques del mercat, la perícia de mantenir l’essència de principi a fi del trajecte.

¿Per que creus que la gent ha d’anar a Swab?
Hi ha quelcom sobre Swab que trobo especialment atractiu, i és la seva voluntat democràtica: la fira ofereix un balanç perfecte entre propostes emergents i projectes establerts. A més, proporciona al visitant un retrat molt interessant del que està passant a l’escena artística internacional, reunint galeries i espais independents d’arreu del món. Penso que la gent ha de visitar Swab per a mantenir viva la seva curiositat.