Swab Thinks 2020

.

Swab Thinks és un espai de diàleg obert entre artistes, comissaris, col·leccionistes, gestors culturals i públic general per a pensar junts les transformacions del món contemporani i el lloc que ocupa en ell la pràctica artística.

Enguany, i amb motiu de la Covid-19, Swab Thinks 2020 proposa al públic un programa de xerrades dinàmiques com a taules rodones, visites a estudis o col·leccions privades, sent una plataforma de visibilitat i interacció per al públic en aquesta nova edició de la fira digital. En aquest sentit, es proposa mantenir i crear una realitat virtual a la qual tindríem en la fira presencial.

.

1+1

Descobreix les cares i històries darrere dels expositors de Swab 2020.
El programa de 1+1 són clips de 2 minuts on els artistes i galeries d’aquesta edició presenten una mirada més íntima de les seves obres, espais de treball els seus processos, fent del món virtual un espai idoni per a la interconnectivitat.

.

Mitjà: Instagram i IGTV


.

10 MINUTES x 3 PROCESSES

Coneix el lloc de treball on els artistes de Ephemeral pensen, viuen i creen les seves obres.
10 min x 3 processes són càpsules de deu minuts on podràs conèixer els espais de treball de tres artistes del programa Ephemeral de les Fàbriques de Creació de Barcelona: Fabra i Coats, Hangar i L’Escocesa.

.

Participants: Maria Alcaide (Fabra i Coats), Eulàlia Gracía (Hangar) i Paula Bruna (La Escocesa).

Mitjà: Instagram i IGTV


NO ART BORDERS

No Art Borders s’endinsen en la problemàtica de les fronteres en l’art i la creació artística prenent com a punt de referència les residències d’artistes que conformen el programa de Swab Seed 2020 i com aquests artistes i els directors de les residències viuen i treballen més enllà de les seves pròpies fronteres.

.

Out The Line

Abordem el tema de la internacionalització i les sinergies, l’obertura i flux d’artistes pel món dins dels programes de residències.

.

Participants: Directors de les residències d´artistes col·laboradores de Art-O-Rama, Espronceda i DAMA.

Modera: proximament

Horari: proximament

Mitjà: Zoom. Inscripcions proximament

.

In Da House

Abasta la percepció dels artistes catalans sobre el tema de les fronteres i la imatge de Barcelona des de l’hermenèutica i com a espai físic.els artistes catalans sobre el tema de les fronteres i la imatge de Barcelona des de l’hermenèutica i com a espai físic.

.

Participants: Galeries becades per la Fundació Vila Casas dins del programa de Swab Seed: Cristòfol Oliver i Lluís Nadal, Directors de Groc Projects Oliver Collet, Director de Homesession Claudio Frost i Laura Sttecase, Directores de La Trastera i Colectivo Trama 34.

Modera: proximament

Horari: proximament

Mitjà: Zoom. Inscripcions proximament

The Artist’s Home – ESPRONCEDA

En aquest apartat, els artistes guanyadors del premi Espronceda ens parlen de la seva experiència com a artistes residents en un any en què el món està vivint una pandèmia, períodes llargs d’aïllament i incertesa.

Espronceda Price és un premi en col·laboració amb SWAB, en el qual el projecte ofereix una residència artística en les seves instal·lacions de Barcelona a dos artistes expositors de la fira. Per a l’any 2019 Gachi Prieto i Galerie Nicolas Robert van ser les galeries guanyadores.

.

Participants: Directors de Espronceda: Savina Tarsitano Holger & Henrik Sprengel i els Guanyadors de Espronceda Price: Andrés Waissman (Gachi Prieto) i Gillian King (Galerie Nicolas Robert).

Modera: proximament

Horari: proximament

Mitjà: Zoom. Inscripcions proximament