Swab Thinks 2020

.

Swab Thinks és un espai de diàleg obert entre artistes, comissaris, col·leccionistes, gestors culturals i públic general per a pensar junts les transformacions del món contemporani i el lloc que ocupa en ell la pràctica artística.

Enguany, i amb motiu de la Covid-19, Swab Thinks 2020 proposa al públic un programa de xerrades dinàmiques com a taules rodones, visites a estudis o col·leccions privades, sent una plataforma de visibilitat i interacció per al públic en aquesta nova edició de la fira digital. En aquest sentit, es proposa mantenir i crear una realitat virtual a la qual tindríem en la fira presencial.

Swab2019300 768x1024 1

1 + 1

Descobreix les cares i històries darrere dels expositors de Swab 2020.

El programa de 1+1 són clips de 2 minuts on els artistes i galeries d’aquesta edició presenten una mirada més íntima de les seves obres, espais de treball els seus processos, fent del món virtual un espai idoni per a la interconnectivitat.

Mitjà: Instagram & Vimeo


8b3203377194a74b77c6155b04baa448 2 819x1024 1

10 MINUTES x 3 PROCESSES

Coneix el lloc de treball on els artistes de Ephemeral pensen, viuen i creen les seves obres.

10 min x 3 processes són càpsules de deu minuts on podràs conèixer els espais de treball de tres artistes del programa Ephemeral de les Fàbriques de Creació de Barcelona: Fabra i Coats, Hangar i L’Escocesa.

Participants: Maria Alcaide (Fabra i Coats), Eulàlia Gracía (Hangar) i Paula Bruna (La Escocesa).

Mitjà: Instagram & Vimeo

Captura De Pantalla 2020 09 20 A Las 205720 1
Captura De Pantalla 2020 09 20 A Las 211051 1

Dsc6475 Copy

In Da House

Si et vas perdre la xerrada, mira el vídeo complet fent clic en el botó “torna a veure-ho”.

In Da House recupera aquesta expressió col·loquial des d’un doble objectiu. D’una banda, proposa una trobada entre diverses propostes independents vinculades al context artístic català; per l’altre, et convida a seguir-lo i a participar des de la teva casa.
Swab Seed (2015) va néixer dins de Swab Art Faircom a programa paral·lel dedicat a espais independents, i des de llavors ha ofert un possible panorama local, nacional i internacional centrat en la intensitat i la potència d’aquestes iniciatives. Mes allà de la labor institucional, els espais independents sempre han sabut reflectir el present immediat de les pràctiques artístiques, assumint uns nivells d’experimentació que museus, centres d’art i galeries no han aconseguit. Per aquest motiu, reflexionar sobre ells suposa reflexionar sobre l’essència de dedicar-se a l’art: fer allò que vols fer sense que ningú t’ho proposi.

Participants: els espais independents de Swab Seed 2020 becats per la Fundació Vila Casas, moderat per David Armengol.

On: Vimeo (enregistrament del directe)
Xerrada en espanyol


The Artist’s Home – ESPRONCEDA

Si et vas perdre la xerrada, mira el vídeo complet fent clic en el botó “torna a veure-ho”.

Els artistes guanyadors del premi Espronceda ens parlen de la seva experiència com a artistes residents en un any en què el món està vivint una pandèmia, períodes llargs d’aïllament i incertesa.

Participants: Savina Tarsitano, Holger & Henrik Sprengel (Directors de Espronceda) i els guanyadors del Premio Espronceda: Andrés Waissman (Gachi Prieto) i Gillian King (Galerie Nicolas Robert).

On: Vimeo (enregistrament del directe)
Xerrada en anglès