SWAB TALKS WITH… Roberta Bosco

“Sóc art. Sóc Barcelona. Sóc Swab” és una sèrie d’entrevistes a personatges rellevants del món creatiu de Barcelona, per a posar en valor el teixit cultural de la ciutat.

Avui parlem amb Roberta Bosco, periodista especialitzada en art contemporani i cultura digital.

Sóc Roberta Bosco. Sóc art. Sóc Barcelona. Sóc Swab.


Una paraula que descrigui Barcelona?
Penso que Barcelona és una ciutat plena de possibilitats, però ultimament em recorda a un videojoc, cada dia un nou nivell, una nova dificultat., cada dia un nou nivell, una nova dificultat.

El teu lloc de creació, l’estudi, es veu inspirat per la teva ciutat?
Sí, per descomptat, però no acaba amb l’extraradi. S’estén com un caòtic mapamundi que reflecteix tots els llocs que he conegut i viscut.

Si Barcelona fos una obra, com la titularies?
Si fos una obra d’art “Sense títol”, si fos una novel·la “El desert dels tàrtars” o “Parany 22” per a emfatitzar la seva naturalesa o virtut de ser irresolta.

Un lloc de la ciutat que et connecta amb l´art?
Crec que l’art resideix en la mirada. No obstant això, si hagués de guiar algú per primera vegada a Barcelona crec que començaria pel Born.

Un missatge per als joves creatius?
Correu, insensats!

S W A B   W I T H   U S . . .

Fotos Journalswab 2 1

Roberta Bosco és una periodista especialitzada en art contemporani i cultura digital. Des de 1998 escriu regularment en el diari El País. És corresponsal des d’Espanya de Il Giornale dell’Art, la principal revista d’art italiana. Col·labora amb diversos mitjans espanyols i internacionals. Ha comissariat juntament amb Stefano Caldana diverses exposicions, les més recents Façs: Un diàleg entre la Col·lecció És Baluard i la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic en Es Baluard de Palma, Aproximacions creatives en el Museu d’Art de Reus i Harddiskmuseum in Virtual Reality en Arts Santa Mònica de Barcelona.
Entre els seus projectes destaquen l’exposició expandida i itinerant Donkijote.org en Laboral Centre d’Art i Creació Industrial de Gijón, l’experiència editorial participativa ARC Bloguers per a la fira d’art contemporani ARCOmadrid i Connexió Remota en el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), la primera exposició de net.art en un museu espanyol.
Tota la seva activitat es troba reunida en la web L’Art en l’Edat del Silici.