SWAB talks with… Nacho Alegre

“Sóc art. Sóc Barcelona. Sóc Swab” és una sèrie d’entrevistes a personatges rellevants del món creatiu de Barcelona, per a posar en valor el teixit cultural de la ciutat.

Avui parlem amb Nacho Alegre, fotògraf, publicista i director creatiu d’Apartamento Magazine.

Sóc Nacho Alegre. Sóc art. Sóc Barcelona. Sóc Swab.


Una paraula que descrigui Barcelona?
Tràgica

El teu lloc de creació, l’estudi, es veu inspirat per la teva ciutat?
Sí i a més intento omplir-ho d’objectes que em remetin a Barcelona.

Si Barcelona fos una obra, com la titularies?
El Gatopardo

Un lloc de la ciutat que et connecta amb l´art?
El Raval a la nit encara et fa creure que vius en una ciutat emocionant.

Un missatge per als joves creatius?
Barcelona no és a priori la ciutat ideal per a crear; és petita, és perifèrica, no hi ha un mercat, estem poc connectats… creativament som un poble. Però aquests són també els seus avantatges i qui no hagi marxat encara, ha d’aprendre a gaudir-los. Avui dia és igual on vius, però gaudeix d’on vius.

S W A B   W I T H   U S . . .

2

Nacho Alegre és un fotògraf, editor i director creatiu amb seu a Barcelona. Després d’estudiar Dret, Nacho es va convertir en fotògraf dedicant-se principalment a campanyes i editorials. En 2008 va cofundar la revista Apartamento amb Omar Sosa i Marco Velardi. En aquesta revista exerceix com a editor i director creatiu. Apartamento és àmpliament reconeguda com la revista d’interiors més influent de l’actualitat. Internacional, ben dissenyada i redactada amb senzillesa, és un recurs indispensable per a les persones apassionades pel seu estil de vida. En 2018 Apartamento Studios s’estableix com a agència creativa. Amb oficines a Barcelona i Nova York i estudis satèl·lits a Berlín i Milà, l’agència és el resultat de més de deu anys de coneixements adquirits en treballar en les indústries creatives i en el món editorial.