SWAB talks with… Menene Gras Balaguer

“Sóc art. Sóc Barcelona. Sóc Swab” és una sèrie d’entrevistes a personatges rellevants del món creatiu de Barcelona, per a posar en valor el teixit cultural de la ciutat.

Avui parlem amb Menene Gras Balaguer, directora de cultura i exposicions de Casa Àsia i directora del Asian Film Festival Barcelona.

Sóc Menene Gras Balaguer. Sóc art. Sóc Barcelona. Sóc Swab.


Una paraula que descrigui Barcelona?
Mar

El teu lloc de creació, l’estudi, es veu inspirat per la teva ciutat?
La meva cabana, a la meva ciutat

Si Barcelona fos una obra, com la titularies?
Les bicicletes són per sempre

Un lloc de la ciutat que et connecta amb l´art?
El Gran Teatre del Liceu, El Palau de la Música, el MACBA i el CCCB

Un missatge per als joves creatius?
Viure i morir tots els dies

Fotos Journalswab 5
Foto per: Toni Mateu

Menene Gras Balaguer és directora de cultura i exposicions de Casa Àsia i directora del Asian Film Festival Barcelona. Doctora en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona, ha estat corresponsal de ARTFORUM (Nova York) a Espanya durant més d’una dècada, col·laborant setmanalment en diferents mitjans (La Vanguardia, El País, ABC), així com revistes o altres publicacions especialitzades, i ha comissariat nombroses exposicions i projectes. En 2015 va rebre el Premi ACCA per Languages and Aesthetics of Spanish Videoart, com el millor projecte expositiu realitzat a l’estranger. És autora de quatre llibres de poesia i de més de mig centenar de llibres i catàlegs, entre els quals es troben Nam June Paik (2007), Pekín Time (2011), Chiharu Shiota. Les línies de mà (2014), The House and the Labyrinth (2015), El jardí japonès. Què és i no és entre l’espacialitat i la temporalitat del paisatge (2015), Is that Beauty? (2016-2017), Manuel Ocampo, Bastards of Misrepretation (2017) o de textos com a J´AI ENVIE DE TOMBER AMOUREUSE MOI AUSSI. Per a Chantal Akerman (2020) i Les Veus de Vivian Sutter (2021).