SWAB talks with… Joina Canyet

“Sóc art. Sóc Barcelona. Sóc Swab” és una sèrie d’entrevistes a personatges rellevants del món creatiu de Barcelona, per a posar en valor el teixit cultural de la ciutat.

Avui parlem amb Joina Canyet, artista difícil de classificar en un sol gènere musical.

Sóc Joina Canyet. Sóc art. Sóc Barcelona. Sóc Swab.


Una paraula que descrigui Barcelona?
Modernitat.

El teu lloc de creació, l’estudi, es veu inspirat per la teva ciutat?
Sí, Barcelona m’ha inspirat moltíssim al llarg dels sis anys que he viscut allà. Durant l’etapa universitària, en la Esmuc, vaig poder xopar-me d’un munt d’activitats culturals, concerts, teatre, cinema…noves maneres de veure i enfocar l’art i un munt de gent brillant i inspiradora. Barcelona és una ciutat plena de cultura i molt molt bons músics.

Si Barcelona fos una obra, com la titularies?
Dolça introducció al caos.

Un lloc de la ciutat que et connecta amb l´art?
El Palau de la Música.

Un missatge per als joves creatius?
La creativitat està en nosaltres des del dia en què naixem, és essencial i permanent i és el que ens fa sentir vives e úniques. A totes les persones del món els diria és que no deixin de conrear-la perquè és una de les coses més boniques i revolucionàries que existeixen.

S W A B   W I T H   U S . . .

Joina918051 Copia 1

JOINA Canyet (Biure, 1996) és una artista difícil de classificar en un sol gènere musical. Comença a endinsar-se en el món de la música clàssica amb el piano com a instrument principal i acaba els seus estudis en la ESMUC en l’especialitat d’interpretació de piano clàssic.
L’estiu del 2017 realitza una estada a París on coneix més profundament el món musical modern i urbà que és present a França. Allí, troba un espai idoni per a escriure poesia en forma de rap. En aquell moment és quan comença a crear el projecte “Companyes”. Aquest primer àlbum es publica al novembre de 2018 i la gira finalitza al setembre 2020, rebent molt bones crítiques per part de la premsa i programadors.
Després de COMPANYES, un disc de mirada crítica, feminista i reivindicativa sorgeix la necessitat de tornar cap al seu interior i s’endinsa en la cerca del seu “propi refugi”. En aquest moment, neix el nou àlbum, ÒRBITA 9.18 que es va estrenar a Barcelona el 13 de febrer del 2021.