Swab 2021 Curator Talks amb Domenico de Chirico

Swab Barcelona parla amb els membres del comitè de selecció 2021.
Avui parlem amb…. Domenico de Chirico

Swab Barcelona es complau a presentar el seu comitè de selecció, que estarà a càrrec de seleccionar les galeries internacionals i nacionals que formaran part del programa de la seva catorzena edició.

ITÀLIA, COMISSARI INDEPENDENT.- Domenico de Chirico és un comissari independent d’Itàlia. Nascut a Bari en 1983, viu i treballa a Milà. Des de 2011 fins a 2015 va ser professor de “Cultura visual” i “Recerca de tendències” en l’Institut Europeu de Disseny (IED) de Milà. Col·labora amb nombrosos artistes internacionals, galeries, institucions, fires d’art, premis d’art i revistes de tot el món. Ha estat director artístic de la Fira DAMA de Torí (2016-2019). També va ser tutor visitant en Goldsmiths, Universitat de Londres (2018) i membre de l’esdeveniment de la xarxa per a joves comissaris, LLISTI – Fira d’Art de Basilea, Basilea (2018). Pròxims projectes i recerques (2020/21): Swab Barcelona Contemporary Art Fair, Barcelona (membre del comitè); Roma Art in Nuvola: Fera internazionale d’art contemporanea, Roma, Itàlia (assessor); Conferència en l’Acadèmia d’Arts Aplicades, Praga; Comissari convidat en l’Institut Suís, Roma (tutor visitant); Fira d’Art MIA, Milà (comissari). Pròximes exposicions en diverses seus i ciutats, entre elles: Milà, Venècia, Florència, Anvers, Roma, Caserta, Bolonya, Timișoara, Marbella, Gant, Frankfurt, etc.

Portrait

En què està treballant actualment?
Estic treballant en alguna cosa. No obstant això, malgrat les dificultats causades pel virus, actualment estic treballant en diversos projectes tant a Itàlia com a l’estranger.

Quins diria que són els patrons comuns que defineixen el seu treball curatorial?
Segurament, el patró més comú consisteix en: obertura de mires, una certa sensibilitat, flexibilitat, disciplina, precaució i cura, curiositat i una forta necessitat de descobrir i estudiar.

Quins són els tres trets que busca en un artista emergent?
Qualitat, identitat i previsió, entre altres.

Digui’ns alguna cosa del món de l’art que li agradaria veure més i alguna cosa que li agradaria veure menys en 2021?
Sens dubte: més meritocràcia, menys prejudicis.

Si pogués donar un consell a les galeries emergents que comencen en 2021, quin seria?
Encara que no sóc la persona més indicada per a donar consells, segurament estar centrats, evitar la dispersió. Diria que és una petició raonable, donades les circumstàncies.

Quina és la lliçó més valuosa que ha après en seleccionar galeries per a Swab?
Una agradable sorpresa positiva quan les galeries s’adonen que -en SWAB- és molt important destacar el valor afegit, en termes de democràcia.

Quina espera veure en Swab 2021?
Un bon clima, com sempre, vibracions positives i una cosa nova per descobrir.


___
Comitè de selecció Swab 2021

COMISSARIS
Jérôme Pantalacci
Domenico de Chirico
Omar López-Chahoud

COL·LECCIONISTES
Giuseppe Casarotto
Jose Luis Lorenzo
Marie Elena Ángulo


APLICACIONS OBERTES

Les aplicacions de SWAB 2021 per a expositors ja estan obertes.

Aplica 2
B1a9db2f 4abd 4300 9f4b C7dd7051cd96 1

AMB EL SUPORT DE

Amplifiedheaders 1