Swab Reading

Swab Reading, és un programa que pretén fusionar disseny i lectura, art i publicacions. Aquesta edició de Swab continua obrint un espai a les disciplines editorials i convida a dos projectes internacionals a exposar els seus llibres: Monorhetorik, l’editorial de l’artista visual holandès, Matt Plezier i l’artista estatunidenc, Rafael Meléndez. Pleizer i Meléndez exploren, per mitjà del seu art en el paper, els diferents conceptes de formes abstractes en espais urbans, metàfores en contra de l’homogeni, l’uniformi, i el polit.

MonoRhetorikAmsterdam

MonoRhetorik és el segell editorial de Matt Plezier per als seus projectes de publicació. Es basa en la recerca de temes, conceptes, tècniques d’impressió que van des del “inusual” o fantàstic, fins a temes més seriosos. A més, serveix com a plataforma per a col·laboracions amb una àmplia gamma d’artistes, creatius i impressors, compartint informació i coneixement.

Matt Pleizer, fundador de Monorhetorik, és un artista visual holandès autodidacta. El seu treball tendeix a reflexionar sobre temes d’alienació, anonimat, (in) visibilitat entre altres. El seu procés inclou l’ús i experimentació de la seva pròpia fotografia, imatges de periòdics re-fotografiats, apropiació d’imatges, objectes trobats, text i serigrafies sobre diversos materials per a instal·lacions i publicacions de mitjans mixtos.

L’autoedició és una part important de la seva pràctica artística. Va començar a publicar en 2015 i ha produït prop de 100 títols, una varietat diversa de fanzines, gravats i llibres a través del seu segell editorial. Els temes van des de l’activisme, la fotografia urbana, les imatges dels mitjans, la cultura pop i subcultures com l’hardcore punk i el raving.

Per a la seva participació en Swab, Pleizer presenta una sèrie fotogràfica en curs titulada: Urbanity. L’artista explora el concepte de la bellesa abstracta dels paisatges urbans, composts per cartells d’esdeveniments esquinçats, residus de cinta, pintura en aerosol descolorida, i altres elements que revelen la cal·ligrafia de la ciutat. Comunament vista com a il·legible, descartada com a inútil, camuflada per les noves estructures ambicioses, dictades pel valor econòmic. 

Pleizer fa un intent de revelar una veritat més profunda que va més enllà d’això, revelant un punt cec de la bellesa abstracta, i documentant “el que aviat es perdrà”

Mpswabstructurecollage01
Mpswabstructurecollage03

Rafael Melendez, Londres

Rafael Meléndez és un artista estatunidenc basat en Londres. Es concentra en treballs sobre paper que superposen, combinen i barregen una multitud de materials i tècniques artístiques per a transmetre una varietat de conceptes, com la fragilitat, vulnerabilitat per mitjà de la seva tècnica de dibuixos “semi automàtics” entre altres. 

Per a la seva participació en Swab, Meléndez presenta el seu nou llibre “The academy of realness” autoeditat i publicat. Presenta els seus dibuixos, obres en paper i impressions digitals. El treball de l’artista extreu el seu inconscient i experimenta amb la hibridació de la tradició històrica personal, espiritual i de l’art, que transforma en imatges oníriques realitzant una burla de les convencions socials.

Captura De Pantalla 2021 08 03 A Las 142829 1
Captura De Pantalla 2021 08 03 A Las 142837 1