SWAB RÀDIO 2024

Reunint experts diversos i explorant temes comuns

Radio 2048x1151

EN CONVERSA

SWAB RADIO presenta una sèrie de converses en les quals atenem les qüestions d’identitat, tradició i futur que ocupen de manera transversal les propostes presentades en aquesta 17ª edició de SWAB.

De la mà dels comissaris, artistes i galeristes participants en la fira, s’abordaran temes sobre la potencialitat que té l’art en la formació d’identitats culturals. Així mateix, es debatrà sobre les diverses maneres en què nombroses formes artístiques beuen de les seves tradicions locals per a expressar la seva identitat en un món globalitzat i hipermediatitzat. En aquest context, s’obriran diàlegs al voltant quin és avui la relació d’apropiació o desvinculació amb les nostres arrels i com construïm les nostres identitats mentre avancem cap a un futur que es mostra cada vegada més homogeni.

SOLO SHOW

Els objectes i cossos presents a “El color Blau del meu cel” tornen les nostres mirades sobre les tradicions de Barcelona i Taipei que conflueixen al SOLO SHOW. Les seves propostes artístiques apunten també a un demà en què l’art emergent i la seva circulació juguen un paper determinant en modelar les identitats col·lectives que marcaran els futurs d’aquestes metròpolis.

A Barcelona, ciutat coneguda per la seva rica tradició artística i cultural, ha sorgit en les últimes dècades una escena vibrant d’art emergent, impulsada per una xarxa d’espais independents que proporcionen una plataforma de creativitat per a artistes joves.

Així mateix, Taipei ha vist un creixement significatiu en la seva escena d’art emergent en els últims anys. A la ciutat, convergeixen influències culturals de tot el continent asiàtic, creant un escenari eclèctic, marcat per l’experimentació artística i l’ús de la tecnologia, que l’han convertit en una referència per al sud-est asiàtic.

Participants: per confirmar
Data: 4 d’octubre de 2024

Shishishifornow

MyFAF

Obrim una conversa amb els tres galeristes representants de les galeries seleccionats per al programa MyFAF. 

TUBE de Palma, ciutat que s’està convertint en un focus important de galeries joves; PLATO d’Évora; Portugal, regió amb una creixent crisi econòmica i d’habitatge, hostil per a galeries emergents i Studio/Chapple, de Londres, que s’obre en el context de l’era post Brexit, en el qual la rica i dinàmica ciutat es torna un escenari complex per als inicis d’una galeria jove.

Participants: per confirmar
Data: 4 d’octubre de 2024

Foto Obra Mattia Guarnera 4 Tube Gallery

EMERGING LATAM

Parlar d’art llatinoamericà en termes de pre-colonialisme, colonialisme i postcolonialisme és essencial per a comprendre les complexes dinàmiques històriques, culturals i socials que han influït i continuen influint avui en les identitats i produccions artístiques de la regió. 

En l’art anomenat post-colonial, molts artistes utilitzen el seu treball per a resistir i criticar les estructures de poder heretades del colonialisme, explorant noves formes d’identitat. 

Obrim un diàleg sobre les noves identitats, interessos i tendències en l’art emergent llatinoamericà. 

Participants: per confirmar
Data: 5 d’octubre de 2024

Emerging Latam Tramo An Unexpected Reality Nicolás Romero Escalada 2023 33x41 Oil And Acrylic On Cotton

FOCUS TÒQUIO-SEÜL

Japó ha mantingut una forta continuïtat cultural amb la seva tradició, en part a causa del seu relatiu aïllament històric fins a l’era Meiji a la fi del segle XIX, quan va començar a obrir-se més a altres cultures. Aquesta continuïtat es reflecteix avui en la preservació de pràctiques tradicionals en els àmbits del disseny, l’arquitectura, els rituals i l’art.

D’altra banda, Corea del Sud va experimentar una ràpida industrialització i modernització en la segona meitat del segle XX, després de la Guerra de Corea. Aquest trànsit va implicar canvis socials i econòmics significatius, que a vegades van portar a una ruptura amb unes certes tradicions.

Conversem sobre les escenes artístiques del Japó i Seül i la seva relació amb les seves respectives tradicions.

Participants: per confirmar
Data: 5 d’octubre de 2024

Ingaheeee

DISSENY

El disseny col·leccionable es distingeix per la seva capacitat per a convertir objectes funcionals en obres d’art singulars i de gran valor. Aquestes peces, sovint produïdes en edicions limitades o com a creacions exclusives, resulten d’un procés creatiu que integra estètica, innovació i mestratge artesanal, difuminant les barreres entre les disciplines de l’art i el disseny, que s’influencien mútuament.

Participants: per confirmar

Data: 5 d’octubre de 2024

Lpdo Le Jardin Extraordinaire Françoisbauer Photoaesthetestudio 59

PROGRAMA GENERAL I EMERGING

L’etapa del capitalisme tardà o era de la hipermoda, es regeix pel constant desig de renovació i rebuig que alimenta els nostres hàbits de consum. Segons el sociòleg i filòsof Gilles Lipovetsky, l’art i el seu mercat no escapen d’aquestes lògiques, sent un sector en el qual canvien constantment les seves tendències, interessos i els seus modes d’operar. Explorem els canvis que els galeristes han detectat en el sector i de les tendències que creuen que estan per venir. 

Participants: per confirmar

Data: 6 d’octubre de 2024

Julio Varela, Jersey De Fresas, 2022, Oil Painting On Linen 167.5 X 123 Cm

SEED

El mercat de l’art es presenta com un espai de canvi i transformació. Cada vegada més, col·lectius d’artistes estan trobant noves formes d’agència sobre la comercialització i producció del seu treball. Entorn de SWAB SEED, programa dedicat a espais independents i nous formats galerístics, veiem les oportunitats i reptes que suposa per a ells promoure la seva activitat en aquesta mena d’espais autogestionats.

Participants: per confirmar

Data: 6 d’octubre de 2024

Catalogue Tinythehague