E96a2bb6 D94f 4ed7 A597 Ff39332ad004 1

Swab presenta la seva programació

Des de fa més d’una dècada, Swab treballa sobre la base d’una sèrie de valors invariables que defineixen el caràcter i filosofia de la fira, i enguany, davant l’emergència sanitària, es posa al capdavant el de la seguretat dels nostres galeristes i visitants. La protecció dels participants de Swab és la nostra màxima prioritat, i per això, explorant formats i vies que responguin a la nova realitat, presentem amb orgull una edició exclusivament digital.

Swab ha generat un entorn virtual 3D mitjançant el qual el visitant podrà recórrer els passadissos del Pavelló Italià com si de l’esdeveniment físic es tractés, i ho podrà fer a través de qualsevol dispositiu mòbil o ordinador, sense necessitat de sortir de casa. La tecnologia immersiva i la qualitat artística són dues de les qualitats distintives d’aquesta nova edició que, a partir d’octubre, serà accessible a tothom mitjançant una App gratuïta i internacional.

En paral·lel, Swab comptarà per segon any consecutiu amb la cobertura online de Artsy, que presentarà les propostes artístiques de l’edició en la seva plataforma digital.

Tractant-se d’una edició extraordinària, la celebració de Swab 2020 s’estendrà dues setmanes, de l’1 al 15 d’octubre de 2020, i comptarà amb la participació de fins a 70 galeries internacionals.

Premis SWAB

Cada edició, SWAB Barcelona premiarà als seus participants per la seva contribució al talent emergent i a l’art contemporani. Aquest 2020, malgrat que la fira es durà a terme de manera virtual, continuarà atorgant el premi de residència Espronceda amb una estada artística en les seves instal·lacions de Barcelona; el DKV al millor artista espanyol, el de MANGO al millor artista emergent i el de dibuix Col·lecció Diezy7, l’obra premiada de la qual és seleccionada per un jurat format per comissaris i crítics d’art contemporani. 

Programa d’adquisicions

Un altre dels punts clàssics de la fira és el seu programa d’adquisicions, que enguany està format per la Fundació Vila Casas, la Fundació Carmen & Lluís Bassat, la Col·lecció Civit, la Fundació Lluís Coromina, la Col·lecció Manuel Expósito i la incorporació en aquesta edició de la Fundació Sorigué. 

Programa de col·leccionistes 

Com cada any, SWAB Barcelona promou un programa de col·leccionisme internacional que aspira a ampliar les col·leccions privades dels seus participants i a animar a nous col·leccionistes iniciant-los en el coneixement i adquisició d’obres d’art contemporani. Enguany, el programa es passarà a format digital, mantenint les activitats com a visites virtuals a cases de col·leccionistes de més de 7 països diferents, com la de Jose Luis Lorenzo de l’Argentina, Steven Guberek de Colòmbia, Alberto Rebaza del Perú, Josep Maria Civit de Barcelona o Alejandra Castro Rioseco de Dubai, coneixent al detall les seves adquisicions més recents i les seves peces més singulars. 

SWAB Thinks

Artistes, galeristes, col·leccionistes i professionals del sector trobaran en Swab un any més un punt de trobada per a assistir a xerrades, taules rodones, i debats sobre art i actualitat. Enguany, les xerrades tindran lloc via videoconferència i prendran els següents formats:

-1+1: clips de 2 minuts en els quals donarem a conèixer als nostres artistes i galeristes a través del nostre canal de IGTV en Instagram.
-10 minutes, 10 processes: studio visits de la mà de els artistes participants Ephemeral, que ens descobriran els seus tallers a les Fàbriques de Creació de Barcelona: L’Escocesa, Hangar i Fabra i Coats. També formaran part d’aquesta iniciativa altres residències internacionals associades a la fira, que s’aniran comunicant pròximament.
-Col·laboració amb ArtSuper: ArtSuper torna a associar-se a Swab 2020 com un dels seus principals media partners, i duu a terme una campanya comunicativa en col·laboració amb la fira que inclou un take over de les nostres xarxes socials, una sèrie d’entrevistes, un TOP 5 per part dels membres del Comitè, i un analisis de les obres exposades en Swab.

E96a2bb6 D94f 4ed7 A597 Ff39332ad004

Llista de expositors:

Programa General

80m2 Livia Benavides, Lima
Acapella, Nàpols
ADN Galeria, Barcelona
Ana Mas Projects, Hospitalet de Llobregat
Artis Galería, Córdoba
ATM, Gijón
A+B Gallery, Brescia
Embajada, San Juan
Espacio Fotográfico Carlos Caamaño, Lima
Espai Tactel Toormix, Barcelona-Valencia
etHALL, Hospitalet de Llobregat
Factoría Santa Rosa, Santiago de Chile
Gachi Prieto, Buenos Aires
Gallery Nosco, London /Marsella
Gamma, Guadalajara
Lily Robert, París
Miranda Bosch, Buenos Aires
MM Gallery, Buenos Aires
Montoro12, Brussel·les
Pabellon4 Arte Contemporáneo, Buenos Aires
Pablo Gallery, Taguig
Palmadotze, SMMonjos – Barcelona
Pantocrator Gallery, Suzhou
Quimera, Buenos Aires
RocioSantaCruz, Barcelona
RoFa Projects, Potomac
Sagrada Mercancía, Santiago 
SGR, Bogotà
SMART Gallery, Buenos Aires
The Blink Project, Valencia
Tokio Galería, Lima
 


Emerging
Clandestina, Miami
Dilalica, Barcelona
Galería Rivera, Ciudad de México
Granada Gallery, Buenos Aires
Km 0.2, Santurce
La Única, El Salvador
NOADDRESS gallery, Rio de Janeiro
Wunsch, Buenos Aires


Focus Korea
Art Delight, Seoul
G.Gallery, Seoul
Gallery Mei, Busan
One Four, Seoul


Swab Seed
AA Collections, Viena
ABRIR, Lima
GOMO Art Space, Viena
Mélange, Cologne
The Balcony, The Hague 
Vellum, New York
VF Projects, Tallahassee

· Espacios apadrinados por Fundació Vila Casas:
Groc Projects, Badalona. 
Homesession, Barcelona.
Trama 34, Barcelona. 


Swab on Paper
Alfa Gallery, Miami
Artists: Bea Last, Maarja Nurk and Gamaliel Herrera
MM Gallery, Buenos Aires
Artist: Carolina Simonelli
Montoro12, Brussel·les 
Artists: Chloé Arrouy, Martin Coste and Anthony Ngoya
Patrick Heide Contemporary Art, Londres
Artist: Varvara Shavrova
PIEDRAS, Buenos Aires
Artist: Teresa Giarcovich 
Ravnikar Gallery Space, Eslovenia
Artist: Maja Babic Kosir


Reading
Highchair Editions, Londres
Monorhetorik, Amsterdam


Video Box
Gallery VER, Tailàndia
MoT + + +, Vietnam
Pablo Gallery, Filipines
Pure ever, Singapur
Studio Batur, Indonesia
Supernormal Space, Singapur


 
My First Art Fair
G/ART/EN, Como
Kino Tonalá, Ciudad de México
Spazio ORR, Brescia
Zarinbal Khoshbakht, Köln