Swab parla amb Lope Serrano

“Sóc art. Sóc Barcelona. Sóc Swab” és una sèrie d’entrevistes a personatges rellevants del món creatiu de Barcelona, per a posar en valor el teixit cultural de la ciutat.

Avui parlem amb Lope Serrano, cofundador de Canada, una productora creativa amb base en Barcelona i Londres que dirigeix comercials i videoclips des de 2008. Entre els seus últims treballs es troben els videoclips de TKN, de Rosalía i Travis Scott, i Physical, de Dua Lipa.

Sóc Lope Serrano. Sóc art. Sóc Barcelona. Sóc Swab.

.

Una paraula que descrigui Barcelona?

Frustra una mica haver de definir la ciutat en una paraula. Se m’ocorren diversos adjectius que junts potser podrien definir-la però separats es queden una mica deslluïts: solar, híbrida, salada, densa, orgullosa, de carrer, dinàstica, múrria i liberal. La veritat és que pensant-ho bé, les tres síl·labes mariscalianas són una bona oda a una certa idea de la ciutat: un bar, un cel blau i les ones suaus del mediterrani. És un eslògan amable i una cosa simplista, però damunt, sota o dins d’aquestes tres síl·labes he passat gran part de la meva vida en aquesta ciutat.

El teu lloc de creació, l’estudi, es veu inspirat per la teva ciutat?

Sí. La ciutat és també els seus espais tancats, el meu estudi és, en aquest sentit, també la ciutat.

Si Barcelona fos una obra, com la titularies?

Baixant de la Font del Gat.

Un lloc de la ciutat que et connecta amb l´art?

Qualsevol lloc amb vistes.

Un missatge per als joves creatius?

Caminar és saludable.