“Sóc art. Sóc Barcelona. Sóc Swab” és una sèrie d’entrevistes a personatges rellevants del món creatiu de Barcelona, per a posar en valor el teixit cultural de la ciutat.
Avui parlem amb Joan Roca, cuiner català de renom i xef de El Celler de Can Roca. El seu restaurant compta amb tres estrelles Michelin i va ser nombrat millor restaurant del món per la revista Restaurant (2013 i 2015).
Sóc Joan Roca. Sóc art. Sóc Barcelona. Sóc Swab.
.
Una paraula que descrigui Barcelona?
Creativitat.
El teu lloc de creació, l’estudi, es veu inspirat per la teva ciutat?
Sí, Barcelona, la gran ciutat pròxima a Girona, m’inspira pel seu caràcter cosmopolita, multicultural, els seus mercats, la seva oferta cultural i artística…
Si Barcelona fos una obra, com la titularies?
“El Somni”, en referència a una òpera gastronòmica que vam dur a terme al teatre Arts Santa Mónica el maig de 2013, combinant diferents disciplines artístiques i sent un homenatge a Barcelona.
Un lloc de la ciutat que et connecta amb l´art?
L’arquitectura de Gaudí.
Un missatge per als joves creatius?
Els diria que busquin la felicitat en el que fan, l’èxit és precissament això.