SWAB ON PAPER

REALITAT PARAL·LELA

Realitat Paral·lela, és el títol del nou programa comissariat per Carolina Diez-Cascón, per a aquesta edició Swab on Paper 2020, on es desafia el límit del paper mitjançant la il·lusió, una il·lusió òptica que juga en la constant existència de dues realitats, una realitat plana de l’essència del paper, que es veurà envaïda per mitjans com a plàstics o teles que enganyen a aquesta dimensió.

Sota aquest paral·lelisme les 6 propostes del programa viatgen entre dos mons o veritats, el conscient i inconscient, el de dins i el de fora o el d’abans i el d´ara.

.


Alfa Gallery, Miami

Artistes: Bea Last, Maarja Nurk i Gamaliel Herrera

.


Aquests tres artistes reflexionen sobre la conservació del temps conscient a través del paper, creant un diàleg sobre connotacions adquirides en ell mitjançant el collage en el cas de Gamaliel Herrera, del gravat com en l’obra de Maarja Nurk o en la creació de la dimensió del paper com a escultura de Bea Last, creant així la permànencia en el temps com a obra monumental.

.

1 Detail Article Drawing Graphite On Paper 12x16 In 31x42 Cm 2018 Detail

MM Gallery, Buenos Aires

Artista: Carolina Simonelli

.

Carolina Simonelli, presenta una sèrie d’obres on experimenta la pintura a través únicament del paper, una tècnica personal on sintetitza la realitat en taques de color que no vénen del pigment si no del paper, mitjançant collage crea paisatges òptics experimentant profunditats naturals semi impressionistes.

.

Imagen 5

Montoro12, Bruselas 

Artistes: Chloé Arrouy, Martin Coste y Anthony Ngoya

.

El quotidià, el símbol, el record ha de ser desfet i recreat; el pròxim és un horitzó encara no aconseguit. Desconstrucció, evasió, desaparició, persistència, reaparició, descobriment, revitalització, redefinició, re-creació. Tres artistes que s’uneixen per a disseccionar materials i objectes quotidians i reinventar-los mitjançant un enfocament exploratori. Una convergència d’urgències i intuïcions, on l’atzar també juga el seu paper com a modus operandi. El mitjà ordinari del paper es veu afectat per residus o materials plàstics fusionant l’abans amb l’ara.

.

Montoro12

Patrick Heide Contemporary Art, Londres

Artista: Varvara Shavrova

.

Varvara Shavrova presenta una instal·lació de peces tèxtils i en paper, reflexionant sobre la crisi actual de migració en països europeus i en la història general d’aquesta. Una realitat presa de fotografies de mitjans de comunicació Irlandesos, que transcendeixen de la pantalla al paper mitjançant grafit i aquarel·la, prenent colors foscos pertorbadors, buscant una resposta emocional directa en l’espectador d’impotència davant tal situació.
Un paper que atrapa crits de socors mentre la calidesa arriba de la mà tèxtil simbolitzada en mantes d’auxili i acolliment.

.

Should I Stay Or Should I Go 02

PIEDRAS, Buenos Aires

Artista: Teresa Giarcovich 

.

Teresa Giarcovich experimenta la realitat de l’aquarel·la creant una nova perspectiva des de la superposició de tèxtils, especialment el tul. Transparències que dilueixen la realitat experimentant i buscant rostres o siluetes del passat atrapades en taques del present.

.

Piedras

Ravnikar Gallery Space, Eslovenia

Artista: Maja Babic Kosir

.

Maca Babic Kosir experimenta amb el paper com fora i dins del seu subconscient, reflectint la seva vida, les seves experiències des de la naturalitat instantània, treballant així fins dels propis errors que sorgeixen en el procés.

.

Maja