Swab on Paper

Swab presenta Swab on Paper 2021

1

Montoro12

Transmitter

Swab on Paper, comissariat per Carolina Diez-Cascón, presenta per a aquesta nova edició una selecció de 6 projectes que s’uneixen en la cerca de comunicar el present sota la tècnica reinterpretada del collage, prenent la seva arrel en la immediatesa, així com l’expressió de la recol·lecta de l’objecte i del valor del propi artista. Tal com deia Marcel Duchamp: «L’objecte trobat», segons el qual qualsevol cosa que tria un artista és sacralitzada com a «art».

El collage surt de la seva tècnica (forma) més purista i trasllada la seva dimensió conceptual a terrenys digitals, fotogràfics i pictòrics com a eina per a plasmar la història actual de cada artista, de manera que la seva essència recol·lectora jugui amb el llenguatge més personal de cadascun agrupant i associant elements o noves realitats al sentit del seu propi pensament o dictamen social.

“La definició del present s’estén entre un endavant i un enrere. El límit cap endarrere és simple: és el pas del present al que està esdevenint passat, és a dir, l’avui, l’immediat. Però cap endavant és on se situa el veritable problema, perquè les definicions i les fronteres no són tan clares ni tan netes com podria pensar-se.” Erançois Bédarida, Definició, mètode i pràctica de la Història del Temps Present.

Seguint la reflexió de Bédarida, i prenent la noció del temps present com l’experiència viscuda, Swab on Paper suposa un recorregut a través de 6 projectes que parlen íntimament de cadascun dels artistes seleccionats, 6 propostes que reflecteixen els seus instints i reflexions internes influenciades per les condicions socials del seu present.

A Pick Gallery,Torí
Artistas: Gema Rupérez y Esmeralda Kosmatopoulos

Galerie Elisabeth & Klaus ThomanViena
Artista: Dieter Fuchs

LAGE EGALBerlin
Artistas: Nina E. Schönefeld, Peter Freitag y Gonzalo Reyes-Araos

Montoro12Brussel·les i Roma
Artistas: Larissa Sansour y Steve Sabella

Patrick Heide Contemporary ArtLondres
Artistas: Alice Quaresma, Susan Stockwell e Irina Magurean

TransmitterNueva York
Artista: Andrea Monti

2

A Pick Gallery

Galerie Elisabeth & Klaus Thoman

3

Lage Egal

Patrick Heide Contemporary Art

B E A S W A B B E R !

7 al 10 d’octubre, 2021.
Pavelló italià (Fira de Montjuïc), 
Barcelona, Espanya.