SWAB DAILY: Dijous 6 de Octubre

Avui s’inaugura Swab Barcelona 2022! Obrim les portes a galeristes, artistes, comissaris i col·leccionistes de més de 25 països diferents, en una jornada dedicada al públic professional que funciona com a punt de trobada del sector cultural a nivell global. 

Des de demà, divendres 7 d’octubre, Swab obre al públic general i anima a la ciutat de Barcelona a gaudir un any més de les últimes tendències del món de l’art.

Us esperem a Swab! Save the date!

Swab21dscf9720low 1

10 HIGHLIGHTS DE SWAB BARCELONA

Erika Hockcurtain Wave Vase And Sock2020 3

1. Majoria d’artistes dones. Com cada any, Swab compta amb un programa inclusiu i divers. Aquest 2022, les propostes artístiques compten amb una potent presència d’artistes dones de tot el món, amb especial representació de països com l’Argentina, la Xina, Espanya, França, Itàlia, l’Iran, Mèxic i Portugal.

2 1

2. Mirada internacional. En la seva missió de ser una fira amb una mirada internacional, Swab 2022 es complau a presentar galeries de fins a 25 països diferents. Així, Swab es converteix en un punt de trobada per a diverses geografies i regions que presenten les propostes més emergents dels seus contextos.

3 2

3. Focus Mediterrani. Swab presenta un programa especial que posa el focus a la regió del sud i l’est del Mediterrani, buscant propostes emergents de galeries que, encara que procedeixen d’orígens diferents, comparteixen una sèrie de dinàmiques, imaginaris i pràctiques que tenen a veure amb el nexe que totes elles comparteixen, la proximitat al mar Mediterrani.

4 1

4. Video Box | Entreteixits. El nostre programa de videoart busca ser plataforma per a artistes emergents de contextos geogràfics les escenes dels quals no estan suficientment representades més enllà de les seves pròpies fronteres. Enguany, es posa el focus a El Salvador amb la mostra Entangled/Entreteixits que explora el concepte d’identitat i de la mare pàtria i vinculat a la migració.

Garpha Spektra 2ileanamoreno 1

5. Emerging LATAM s’incorpora com a secció comissariada dins del programa emergent de la fira de la mà del comissari Santiago Gasquet, codirector de PIEDRAS (Buenos Aires), que presentarà les propostes més fresques de l’escena contemporània llatinoamericana.

Laura Juanos Halfhouse 2

6. Swab Seed presenta dotze espais independents i gestionats per artistes que tenen com a denominador comú l’experimentació. Per a aquesta edició, la Fundació Vila Casas dona continuïtat al patrocini de quatre espais independents catalans.

Natalia Dominguez 1

7. Ephemeral 2022 presenta una selecció d’obres instal·latives que vol oferir una mirada curada a la producció artística de Barcelona. Comissariat per Caterina Almirall i Margot Cuevas, aquest programa aposta per peces produïdes per artistes en residència a les Fàbriques de Creació de Barcelona.

Unnamed 1

8. My First Art Fair. A fi de promoure la inserció en el circuit internacional de galeries que acaben de començar, Swab selecciona a quatre projectes expositius amb menys de dos anys de vida, que encara no han participat en cap fira, i els ofereix els estands de manera gratuïta a manera de plataforma de visibilitat.

7b4d0713 Ba6c 9d10 C7b8 428648b0b7ae 1

9. Swab on Paper. Un altre dels programes curats de la fira és On Paper, comissariat per Carolina Diez-Cascón. Aquesta edició, titulada “Cos sense nom”, presenta quatre propostes que reflexionen sobre la figura del cos, les seves connotacions i la seva possible emancipació de la història, el gènere o l’origen.

10 1

10. Swab Kids. La fira dedica una zona de la fira als amants de l’art més joves, Swab Kids. A fi que els petits gaudeixin de la fira tant com els grans, enguany, Los Superpoderes del Arte (LSDA) i Posca, uneixen forces per a proposar tallers artístics que estimulin el costat més creatiu dels nens en la fira.


Crèdits imatges:

1. Erika Hock, Curtain (wave / vase & sock), 2020. L21 Gallery.
2. Ernesto Gutiérrez-Moya, The Garden, 2022. Emerson Dorsch.
3. Daniele Genadry, Deir El Kaala, 2020. Saleh Barakat Gallery.
4. Lucy Tomasino, Piel y Cicatriz, 2021. Video Box | Entretejidos.
5. Ileana Moreno, Garpha Spektra 2, 2022. Lolita Pank.
6. Laura Juanós, Sin título (Together or not), 2022. Halfhouse.
7. Natalia Domínguez, ST (Parachute), 2020.
8. Giuditta Branconi, Entusiasta senza riserve sempre tutta la vita, 2022. L.U.P.O Lorenzelli Projects.
9. Barbara Lüdde, Kissing Without Penetration, 2021. Laetitia Gorsy, She BAM!
10. Los Super Poderes del Arte.