Swab Barcelona parla en blau mediterrani

SWAB BARCELONA PARLA EN
BLAU MEDITERRANI

Swab Barcelona, anuncia les dates de la seva nova edició, del 6 al 9 d’octubre, amb el focus posat en el seu ADN mediterrani.

Swab Barcelona anuncia la seva quinzena edició, que tindrà lloc del 6 al 9 d’octubre, i se celebrarà, una vegada més, en el Pavelló Italià de Montjuïc, donant la benvinguda a 80 galeries locals i internacionals que mostraran les últimes tendències de l’art contemporani. La selecció de les galeries participants anirà a càrrec dels membres del Comitè de Selecció, aquest any integrat pels comissaris Omar López Chahoud, Jérôme Pantalacci i Domenico de Chirico; i pels col·leccionistes Giuseppe Casarotto, Marie Elena Angulo i José Luís Lorenzo.

Com cada edició, la fira presenta el nucli dur de les seves propostes en el Programa General, que reuneix galeries internacionals amb espais nacionals, a través de la seva iniciativa From Home, i locals, mitjançant la seva col·laboració amb Art Barcelona. D’altra banda, Swab dona continuïtat a la subsecció del Programa General, Emerging, que presenta galeries menors de cinc anys a fi de ser plataforma de descobriment nous projectes. En aquesta línia, i seguint la inèrcia estrenada durant l’edició anterior, Emerging aferma el Focus LATAM, amb el comissariat de Santiago Gasquet, codirector de PIEDRAS (Buenos Aires), que portarà a Barcelona les propostes més emergents de l’escena contemporània llatinoamericana.

Swab21dscf9720low
Yudik One, Brescia. MYFAF

Enguany, Swab posa el focus en la seva identitat mediterrània, i presenta com a convidada a l’escena de l’est del mediterrani, presentant projectes de Turquia, Líbia, Xipre, Tunísia o Egipte. Aquest projecte s’estendrà en les pròximes edicions, generant cicles de diàleg entre els territoris que envolten la nostra mar, una iniciativa que busca posar les sinergies compartides entre els projectes de la regió.

Una edició més, Swab aferma els seus programes especials Swab Performance i Swab Ephemeral. El primer, comissariat per Gisela Chillida, comptarà amb les accions performatives de quatre artistes, cadascun d’ells representat per una galeria barcelonina participant en Swab. Seguint la dinàmica establerta en l’edició anterior, aquestes performances tindran lloc en les pròpies galeries, a fi de generar un circuit artístic de valor que vagi més enllà del pavelló de la fira.

Swab Ephemeral, per part seva, presentarà les propostes instal•latives de l’edició, comptant una vegada més amb el comissariat de Caterina Almirall i Margot Cuevas, que seleccionaran els treballs de quatre artistes residents a les fàbriques de creació de la ciutat: Hangar, Fabra i Coats i Escocesa.

Swabstandsextra40
The Green Parrot, Barcelona. Swab Seed

Un altre dels programes comissariats fixos de la fira és Swab on Paper, la secció a càrrec de Carolina Diez-Cascón que explora les possibilitats del paper com a mitjà i com a tècnica. Per a aquesta nova edició planteja 5 projectes que debatran sobre el cos com a element natural a través del paper. En la línia de l’anterior, seguint el seu afany per explorar nous formats expositius, Swab dona continuïtat a Reading, el programa editorial de la fira, que proposa projectes que treballen la publicació com a objecte artístic.

Finalment, Swab manté com la seva missió central el suport als projectes més joves, i el fa a través dels seus programes Swab Seed i MYFAF. El primer, la secció més experimental de la fira, acull projectes que escapen el concepte tradicional de galeria i treballen formats expositius alternatius. MYFAF, pel seu costat, es posiciona com el programa de les galeries que acaben de començar a caminar, i és que beca la participació de tres espais expositius que encara no han participat en una fira d’art.

Swab21dscf4974
Espai Colona, Barcelona. Swab Seed

Swab Barcelona es consolida com una fira de dimensió humana, que busca descobrir noves veus de l’art contemporani, des d’una producció cultural sostenible i sempre amb perspectiva de gènere.

Finalment, de la mà de la plataforma de virtualització de continguts artístics, ARTLAND, Swab manté una versió en línia de la fira en paral·lel a l’esdeveniment presencial, donant accés a la seva programació a tothom i afavorint la projecció internacional dels seus participants.


Swab Facebook
T. 681 21 66 31  –  galleries@swab.es
Per a més informació, visita la nostra pàgina web: www.swab.es

2a84cf0a Bd74 969d Ba51 4f4478e218d2