Journal Perhutana

Swab Barcelona presenta PERHUTANA i Swab Radio

PERHUTANA

Fundada l’any 2005, Jatiwangi art Factory (JaF) és una comunitat que adopta les arts contemporànies i les pràctiques culturals com a part del discurs de la vida local en una zona rural. Les seves múltiples activitats, en les quals sempre participa el públic local, inclouen un festival de vídeo, un festival de música, un programa de residències, un cicle de debats i una emissora de ràdio i televisió.

A principis del segle XX, la indústria de l’argila va fer de Jatiwangi la major regió productora de teules del sud-est asiàtic. El projecte Kota Terakota (Ciutat de Terracota) marca així l’inici d’una nova cultura de l’argila per a Jatiwangi, remodelant la ciutat a partir dels desitjos de les seves gents i del seu acord col·lectiu. En aquest sentit, Kota Terakota parla de «terra» no sols com a material, sinó també com a terreny, territori o idea.

Durant els últims 10 anys, Jatiwangi ha estat planificada pel govern indonesi com a part d’una zona estratègica de desenvolupament industrial anomenada «Segitiga Llesca». En resposta, JaF està desenvolupant estratègies perquè la seva regió adquireixi sigui catalogada com d’interès cultural i ecològic, per a construir des d’aquest espai discursos alternatius al tecnocentrisme.

Img 4306

PERHUTANA, part del projecte Kota Terakota, consisteix a recuperar una parcel·la de 8 hectàrees del pla de desenvolupament industrial i convertir-la en terra sagrada (de conservació). Es tracta de l’acte de crear un bosc de propietat múltiple, utilitzant la lògica transaccional d’una empresa immobiliària com a mètode d’acció col·lectiva.

En participar a PERHUTANA s’obté el següent: una parcel·la de *4m² que posteriorment es donarà per a la creació del bosc, un certificat de terracota, dissenyat i realitzat per artistes de Jatiwangi art Factory i un certificat digital.

 

SWAB RÀDIO

Unnamed

Swab Ràdio, en col·laboració amb artsuper, presenta converses amb comissaris, artistes i galeristes, explorant el paper de l’art en la configuració d’identitats culturals. Aquestes converses tracten com l’art combina tradició amb perspectives globalitzades i examinen la nostra connexió en evolució amb les nostres arrels en un món cada vegada més homogeneïtzat.

Tradició i innovació: el paper de l’art emergent a Barcelona i Taipei
Participants: Carla Jaria, Yipei Lee (comisarias Solo Show)
Data: 5 de octubre de 2024 · 12.30H

De la galeria a la ciutat: projecte, comunitat i context des dels espais més joves
Participants: Matias Romano Aleman (Mármol), Axel Balazsi (Tube), Louis Chapple (Studio/Chapple) y Diogo Ramalho (Plato)
Data: 5 de octubre de 2024 

Noves veus, noves mirades: explorant l’art emergent a Latam
Participants: Santiago Gasquet (curator Emerging Latam), Yuyo Gardiol (Crudo), Raúl Rebolledo (Escombro)
Data: 5 de octubre de 2024 · 16.30H

L’espai de l’art entre la galeria i el mercat digital
Participants: Diana Vedova (Artsper)
Data: 5 de octubre de 2024 · 18H

El territori en focus: art i context a Orient Mitjà
Participants: Mohammad Ali Ahmadifar (Yafteh), Abir Boukhari (AllArtNow), Marie-Nour Hechaime (Takeover)
Data: 5 de octubre de 2024 · 19.15H

En l’horitzó-post global: ecos de tradició des de Tòquio i Seül
Participants: Kelvin Kyung Kun Park (curator Focus Tokyo-Seoul), Kim Inseon (Space Willing N Dealing)
Data: 6 de octubre de 2024 · 12.30H

Tendències, futur i influències
Participants: Enrique Suasi Carayol (Stain), Jordi Vernis López (ADN)
Data: 6 de octubre de 2024 · 14H

Més enllà de les galeries tradicionals: autogestió i oportunitat
Participants: Aubrie Higgin (Chilli Art Projects), Juan Pablo Piñero (Casa Espacio)
Data: 6 de octubre de 2024 · 16.30H