Premis Swab 2022

Gerard Fernández Rico. Pigment Gallery

Fundació Vila Casas – Premi al millior artista català

Fundació Vila Casas, institució fundada l’any 1986 per l’empresari farmacèutic Antoni Vila Casas, és una entitat privada sense ànim de lucre que té com a objectiu prioritari promocionar l’art contemporani català.

L’essència  de la Fundació Vila Casas són la tradició, la cultura i la llengua, els eixos d’identitat del nostre país.

A través de quatre espais expositius que formen part del nostre llegat arquitectònic  – Museu Can Framis i Espais Volart, a Barcelona;  Museu Can Mario i Museu Palau Solterra, a Palafrugell i Torroella de Montgrí, Girona.

La Fundació  esdevé, així,  una plataforma des de la qual es promou la pràctica artística contemporània. En l’àmbit sociosanitari, la Fundació desenvolupa un treball de recerca que estableix un pont de diàleg entre els professionals de la sanitat, els mitjans de comunicació i la societat. 

Jurat: Comitè adquisicions Fundació Vila Casas

Gunyador: Gerard Fernández Rico. Pigment Gallery

Juan Narowé i l´equip d´Ana Mas Projects, Oscar Germade, Director Creatiu de Mango i Joaquin Diez-Cascon, Director de Swab

MANGO – Best Emerging Artist Award

Mango renova el seu compromís amb l’art contemporani un any més i premia al millor artista emergent de Swab Barcelona 2022, adquirint una obra que passarà a formar part de la seva col·lecció.

Jurat: Oscar Germade, Director Creatiu de Mango.

Guanyador: Juan Narowé. Ana Mas Projects

Dsc1621
weecolors Foto per @polmasip

DKV – Premi al millor artista espanyol

Any rere any, DKV Seguros premia el/la millor artista española representada per una galeria de Swab Barcelona, i adquireix una de les seves peces per a incloure-la a la Col·lecció DKV.

Jurat: Comitè assessor de la Col·lecció DKV

Guanyador: weecolors. Dràcul.la

Espronceda
Gabriel Ribeiro a la galeria DUPLEX amb Holger Sprengel i els directors de Swab

Orkideh Daroodi directora de O Gallery amb els directors Swab i Holger Sprengel

Espronceda – Premi de residència artística

Espronceda col·labora per tercera vegada amb Swab, oferint una residència artística a les seves instal·lacions a Barcelona per a un artista participant de la fira.

Jurat: Dr. Holger Sprengel, Henrik Sprengel, Savina Tarsitano, Milo de Prieto, Mohamed Benhadj, Maribel Navarro & Joan Abelló

Guanyadors:
Maryam Mohry de O Gallery
Gabriel Ribeiro de Duplex

Img 20221011 Wa0049
Alexandra Karpuchina, Stephan Stoyanov i Sofie Fargo amb el director de Swab, Joaquin Diez-Cascón

Stephan Stoyanov – Premi a la millor galeria emergent d’Europa de l’Est

La galeria Stephan Stoyanov, ha estat dedicada a l’educació de l’art contemporani d’avantguarda per artistes emergents i mitjans de l’atenció des de la seva creació. Les exposicions a la galeria no es limiten a cap mitjà: dibuix, instal·lació, pintura, fotografia, escultura, vídeo i nous mitjans. De 2002 a 20014 va dirigir una galeria de gran èxit a Nova York, sent un dels pocs europeus de l’Est que ha deixat empremta en la capital americana de les arts. En l’actualitat comissaria exposicions al seu país natal, Bulgària, i a tot el món, ensenyant al públic l’art contemporani allà on va.

Jurat: Stephan Stoyanov

Guanyador: Karpuchina Gallery

Paper
Sofie Fargo, Alexandra Karpuchina amb Joaquin i Carolina Diez-Cascón

Filip Vančo director de Photoport Gallery amb Joaquin i Carolina Diez-Cascón

Colección Diezy7 – Premi Millor obra sobre paper

Creat en 2008, aquest premi consisteix en l’adquisició d’una obra sobre paper per a formar part de la col·lecció Diezy7. Aquest premi està dirigit a artistes emergents amb obras sobre paper o dibuix.

Jurat: Joaquín Diez-Cascón i Carolina Diez-Cascón

Guanyadors:
Sofie Fargo. Karpuchina Gallery
Martin Hreha. Photoport Gallery