Swab Awards 2021

2 1
Continente II per Mercedes Mangrané. Ana Mas Projects

Fundació Vila Casas – Premi al millior artista català

Fundació Vila Casas, institució fundada l’any 1986 per l’empresari farmacèutic Antoni Vila Casas, és una entitat privada sense ànim de lucre que té com a objectiu prioritari promocionar l’art contemporani català.

L’essència  de la Fundació Vila Casas són la tradició, la cultura i la llengua, els eixos d’identitat del nostre país.

A través de quatre espais expositius que formen part del nostre llegat arquitectònic  – Museu Can Framis i Espais Volart, a Barcelona;  Museu Can Mario i Museu Palau Solterra, a Palafrugell i Torroella de Montgrí, Girona.

La Fundació  esdevé, així,  una plataforma des de la qual es promou la pràctica artística contemporània. En l’àmbit sociosanitari, la Fundació desenvolupa un treball de recerca que estableix un pont de diàleg entre els professionals de la sanitat, els mitjans de comunicació i la societat. 

Guanyador: Mercedes Mangrané. Ana Mas Projects

Untitled per Kerstin Pfefferkorn. Bark Berlin Gallery

Col·lecció MIA Art – Premi a la millor artista dona

La mirada feminista d’Alejandra Castro Rioseco, filantropa i col·leccionista privada, l’ha motivat a crear una col·lecció única que expressa la visió de la dona artista, tenint en compte la discriminació i les desigualtats en matèria de drets de gènere a les quals encara s’enfronten les dones.

Aquesta col·lecció, veritablement de dones, creada per dones, cerca crear visibilitat per a les dones i el seu treball en el món a través de diversos projectes d’art. La Col·lecció d’Art MIA es basa en un equip multidisciplinari i en una xarxa global per a donar suport a la participació en museus, fires d’art, entre altres.

La col·lecció d’art del MIA està disponible i dóna suport a les exposicions centrades en les dones artistes i la seva participació en activitats que visualitzen el paper de la dona en les arts. El projecte MIA encoratja l’educació mitjançant seminaris, tallers i exposicions privats i públics a escala mundial.

Guanyador: Kerstin Pfefferkorn. Bark Berlin Gallery

1 1
Mediterranean waves VI per Carla Cascales. Galería Senda

MANGO – Premi al millor artista emergent

Mango renova el seu compromís amb l’art contemporani un any més i premia al millor artista emergent de Swab Barcelona 2021, adquirint una obra que passarà a formar part de la seva col·lecció.

Jurat: Carla Sierra Director de contingut de Mango i Conor Cronin Director creatiu de Mango

Guanyador: Carla Cascales. Galería Senda

5 1
Essència d’una forma per Vicent Machí. Galería Vangar

DKV –  Premi al millor artista espanyol

Any rere any, DKV premia el/la millor artista española representada per una galeria de Swab Barcelona, i adquireix una de les seves peces per a incloure-la a la col·lecció de DKV Seguros.

Jurat: Josep Santacreu, Alicia Ventura i Juan Bta. Peiró

Guanyador: Vicent Machí. Galería Vangar

Charlotte Klobassa (Zeller van Almsick Gallery), Alexandra Barth (Photoport Gallery) & Santiago Paredes (Moira Galería)

Espronceda – Premi de residència artística

Espronceda col·labora per tercera vegada amb Swab, oferint una residència artística a les seves instal·lacions a Barcelona per a un artista participant de la fira.

Jurat: Holger Sprengel, Savina Tarsitano, Henrik Sprengel, Maribel Navarro Cortes, Joan Abello, Milode Prieto Desmond i Contemporary Art Magazine

Guanyador: Charlotte Klobassa (Zeller van Almsick Gallery), Alexandra Barth (Photoport Gallery) & Santiago Paredes (Moira Galería)

Swab Awards Karpuchina Gallery Young Emerging Art Galle 1
Karpuchina Gallery, Eastern Europe

Stephan Stoyanov – Premi a la millor galeria emergent d’Europa de l’Est

La galeria Stephan Stoyanov, ha estat dedicada a l’educació de l’art contemporani d’avantguarda per artistes emergents i mitjans de l’atenció des de la seva creació. Les exposicions a la galeria no es limiten a cap mitjà: dibuix, instal·lació, pintura, fotografia, escultura, vídeo i nous mitjans.

Guanyador: Karpuchina Gallery, Europa de l’est.

Mexico by Santiago Gasquet. PIEDRAS Galería
Letraset composition #16 by Joan Pallé. ADN Galería

Colección Diezy7 –  Premi Millor obra sobre paper

Creat en 2008, aquest premi consisteix en l’adquisició d’una obra sobre paper per a formar part de la col·lecció Diezy7. Aquest premi està dirigit a artistes emergents amb obras sobre paper o dibuix.

Jury: Joaquín Diez-Cascón

Guanyador
Santiago Gasquet. PIEDRAS Galería
Joan Pallé. ADN Galería