Fotos Journal Swab (1)

Swab 2022 escalfa motors

La 15a edició de Swab Barcelona explora realitats digitals i universos imaginaris en una edició protagonitzada per la pintura

La fira d’art contemporani de Barcelona reunirà en el Pavelló Italià a més de 70 galeries
de tot el món del 6 al 9 d’octubre 2022

Erika Hock L21 1 1
L21 Gallery, Palma/ Barcelona. Programa General
Erika Hock, ‘Curtain-wave vase and sock’, 2020

Barcelona, 27 de juliol. – Swab Barcelona 2022 ens mostra les últimes tendències del món de l’art a través d’una programació marcada per universos ficticis i realitats digitals des d’un prisma encoratjador i lluminós.

El pròxim 6 d’octubre, la fira d’art contemporani de Barcelona donarà la benvinguda a més de 70 galeries locals i internacionals que portaran al Pavelló Italià les noves tendències del panorama artístic internacional. La selecció de les galeries participants anirà a càrrec dels membres del Comitè de Selecció, aquest any integrat pels comissaris Omar López Chahoud, Jérôme Pantalacci Domenico de Chirico; i pels col·leccionistes Giuseppe Casarotto, Marie Elena Angulo i José Luís Lorenzo.

Com cada edició, la fira presenta un Programa General conformat per galeries locals com a ADN Galeria, Galeria L21, Ana Mas Projects, Espacio Mínimo, Galeria Fran Reus o Rafael Pérez Hernando, entre altres; i expositors internacionals como Emerson Dorsch, Galerie Romero Paprocki, Chela Mitchell, Smolka Contemporary o Karpuchina Gallery.

Ernesto Gutierrez Moyathe Enigma Of An Evening In Autum
Emerson Dorsch, Miami. Programa General
Ernesto Gutiérrez Moya, ‘The Enigma of an Evening in Autumn’, 2021

En paral·lel, fidel a la seva vocació de ser plataforma de visibilitat per a noves veus, la fira torna a apostar per Swab Emerging, la subsecció del Programa General dedicada a les galeries de menys de cinc anys que ja apunten maneres en el context internacional, com CAVE-AYUMI Gallery, Regular Normal, SISSI club, Swivel Gallery, Vunu Gallery.

File5
CAVE-AYUMI GALLERY, Tokio. Swab Emerging
Taichi Nakamura, ‘Dirty river fishing’, 2022

Seguint el deixant de les edicions passades, la fira planteja un programa especial geogràficament localitzat, que aquest 2022 posa el focus al Mediterrani. Així, una selecció de galeries emergents mediterrànies presentarà en Swab les propostes més fresques del seu context artístic. És el cas de Mixer, Sanatorium (Istanbul), Rhizome (Algèria) i Salehbarakat Gallery (Líban).

Chess Set 2
Sanatorium, Istanbul. Focus Mediterráneo
Sergen Şehitoğlu, ‘Chess Set’, 2021

D’altra banda, aquesta edició consolida Swab Ephemeral, la secció instalativa de la fira. Aquest programa, comissariat per Caterina Almirall i Margot Cuevas, exposa proposades instalativas a càrrec d’artistes residents en les Fàbriques de Creació de Barcelona: Fabra i Coats, Hangar i L’Escocesa. Les obres mostrades en aquesta secció juguen amb l’espai i la interacció amb el visitant.

En aquesta línia, un altre dels programes comissariats fixos de la fira és Swab On Paper, la secció a càrrec de Carolina Diez-Cascón que explora les possibilitats del paper com a mitjà i com a tècnica. A l’edició d’enguany se sumen galeries provinents del mig orient com Anna Laudel (Turquia), i O Gallery (Líban).

Dins dels programes habituals, Swab continua apostant pels més joves, Swab Seed i MYFAF. El primer, la secció més experimental de la fira, acull projectes que escapen el concepte tradicional de galeria i treballen formats expositius alternatius. Entre els participants internacionals es troben Duplex, Hyancith, Lí Gallery, Mouches Volants, Projecte Caiman, The White, Tràmit, entre altres, i els espais locals que se sumen a aquesta edició, apadrinats un any més per la Fundació Vila Casas, són Dràcul·la, Halfhouse, Pas Uneix Orange i Tangent Projects.

Peacemaker Napoleon Aguilera Proyecto Caiman
Proyecto Caimán, Guadalajara. Swab Seed.
Napoleon Aguilera. “Peacemaker” 2020

MYFAF, pel seu costat, es posiciona com el programa conformat per tres joves galeries d’art contemporani, amb menys de dos anys d’antiguitat, que encara no han participat en cap fira internacional. Swab ofereix aquest espai de manera gratuïta per a ajudar a promoure les noves galeries emergents. Els participants d’enguany són Armènia Studio, Kokanas LUPO.

Unnamed
LUPO, Milán, MYFAF.
Giuditta Branconi, ‘Entusiasta senza riserve sempre tutta la vita’, 2022

Finalment, en la seva missió d’explorar nous formats expositius, Swab continua donant cabuda a la disciplina editorial amb el programa Swab Reading, que pretén fusionar disseny i lectura, art i edició. En aquesta edició Swab convida a tres projectes europeus a exposar les seves publicacions: Highchairs Editions, Monorhetorik i Rafael Melendez.

Més enllà del seu programa artístic, Swab Barcelona manté les seves activitats satèl·lits, com Swab Thinks, aquest any comissariat per Gisela Chillida, conformat per una sèrie de xerrades i debats en línia amb comissaris i professionals rellevants del món de l’art. D’altra banda, la fira mantindrà el seu espai per a nens i famílies dins de la seva programació. Aquest any, Swab Kids, en col·laboració amb Els Superpoderes de l’Art i Retoladors Posca, uneixen forces per a estimular la creativitat dels amants de l’art més petits i promoure, en paral·lel, trobades entre pares i mares artistes per a tenir converses obertes sobre la conciliació familiar a través de la pràctica artística i l’ús del color.

Així doncs, consolidada com una plataforma de descobriment de noves veus de l’art contemporani, Swab Barcelona presentarà un any més una edició que serà punt de trobada per a galeries, artistes, i amants de l’art de tot el món.

Programa general d’expositors:

ADN Galeria, Barcelona 
Ana Mas Projects, L’Hospitalet de Llobregat
C+N Canepaneri, Milán
Chela Mitchell Gallery, Washington
Dilalica, Barcelona 
Emerson Dorsch, Miami
Espacio Mínimo, Madrid
Galería Llamazares, Gijón
Galería Pigment, Barcelona
Galeria Fran Reus, Palma de Mallorca
Galeria Senda, Barcelona
 Galeria Zielinsky, Barcelona
Galerie Romero Paprocki, París
Galerie Supermarkt, Tokyo
Galerie3, Viena
Galleria Giampaolo Abbondio, Milán
Galleria Six, Milán
Galerie PJ, Metz
Jason Shin Gallery, Seoul
Jorge Lopez Galería, Madrid
Karpuchina Gallery, Praga
Krupa Gallery, Wrocław
Lab 36, Barcelona
 L21 Gallery, L’Hospitalet de Llobregat / Palma
Mobius Gallery, Bucarest
NAC Galería, Santiago de Chile
Pabellon4 Arte Contemporáneo, Buenos Aires
Palmadotze, Santa Margarida i Els Monjos
Photoport, Bratislava
Proyecto Arte, Los Ángeles
Rafael Pérez Hernando, Madrid
Raffaella De Chirico, Turín
 Set Espai d’Art, Valencia
Smolka Contemporary, Viena
Shazar Gallery, Nápoles
Vangar, Valencia

Emerging:

Arniches, Madrid
CAVE-AYUMI, Tokyo
Natasha Arselan Gallery, London
Regular Normal, Nueva York
SISSI Club, Marsella
 Swivel Gallery, Nueva York
Vunu Gallery, Košice

Emerging LATAM, comisariado por Santiago Gasquet:

Galería del Paseo, Punta del Este / Lima
Lolita Pank, Ciudad  de  México
Subsuelo, Rosario
Yavar, Santiago

Focus Sud i Aquest del Mediterrani:

Mixer, Estambul
Rhizome, Algeria
Sanatorium, Estambul
Salehbarakat Gallery, Beirut
Talo Galeria, Cuenca

Swab Seed:

Duplex Air, Lisboa
Hyacinth Gallery, Nueva  York
Lí Gallery, Shangai y Hong Kong
Mouches Volantes,  Colonia
NVS, Lisboa
Proyecto Caimán, Guadalajara
The White, Tokio
Dràcul·la, L’Hospitalet de Llobregat
Halfhouse, Barcelona
Pas une Orange, Barcelona
Tangent Projects, L’Hospitalet de Llobregat

Swab Reading:

Highchair Editions, Londres
Monorhetorik, Amsterdam
Rafael Melendez, Londres

Swab on paper:

Anne Laudel, Estambul
Solo Show: Onur Hastürk Shebam, Leipzig
Solo show: Barbara Lüdde OGallery, Tehran
Solo Show: Maryam Mohry

My First Art Fair:

Armenia Studio, Milán
Kokanas, Marsella
LUPO, Milán

Ephemeral:

Biel Llinàs, Fabra i Coats
Natalia Dominguez, La Escocesa
Paula García-Masedo, Hangar
Violeta Mayoral, Hangar