Swab 2022 Curator Talks by Gisela Chillida

SWAB 2022 CURATOR TALKS
amb GISELA CHILLIDA

Quin va ser el teu moment preferit a Swab 2021?
Els meus moments favorits van ser sens dubte les quatre performances… Potser està mal dir-ho per ser jo la comissària, però vaig gaudir molt, va ser un autèntic plaer treballar amb Laura Llaneli, Gino Rubert, Violeta Mayoral i Mariona Moncunill…

Quelcom que descobrissis a Swab 2021 i se’t quedès al cap?
Em van encantar els treballs d’Helena Vinent, Paco Chanivet, Marc Herrero, Joan Pallé i Alán Carrasco.

07e4f2c3 C734 Eb8a 2e02 F2aab26a497c

Joan Pallé. ADN Galeria, Barcelona

Helena Vinent. La Escocesa, Barcelona

5d5d453b 49e1 11ff 337c 2fca95de72b8
Marc Herrero. FASE, L’Hospitalet de Llobregat

Diga’ns quelcom que hagis vist a Swab 2021 que no es habitual veure a altres fires?
El més interessant de Swab són les seves dimensions “humanes”, la petita escala et permet detenir-te i dedicar temps a cada estand sense aquest “FOMO” que obliga a un ritme frenètic. És un luxe poder passejar per la fira i trobar artistes internacionals que no coneixies. I, a més, a uns preus que et permeten portar-t’ho a casa.

Com descriuries Swab 2021 a algú que no va poder visitar-la?
Els diria que l’any que ve no poden perdre-se-la 🙂

Quins projectes et mantenen ocupat aquests dies?
Per sort, són diversos els projectes que em mantenen ocupada aquests dies. A més d’ocupar-me de la coordinació de tots els projectes de la plataforma cultural Hänsel i Gretel (Atentes!, aviat podreu escoltar una sèrie de podcasts que portem mesos gravant amb artistes del nivell de Joan Fontcuberta o Ignasi Aballí), estic comissariant al costat de Roc Parés una gran exposició individual de Gino Rubert en el Centre d’Art Tecla Sala. També em fa especial il·lusió presentar la segona edició de Glutamato, un projecte personal que busca “potenciar”, d’aquí el seu nom, projectes d’artistes amb els quals comparteixo espai en l’espai de creació i pensament FASE. Aquesta vegada serà amb Ricardo Cárdenas.

F08c1177 692b Ba11 4811 D6f8cd11094c

Sobre Gisela Chillida
Escriptora d’art i comissària independent. Els seus interessos se centren en el «treball» artístic, especialment en la relació entre la producció artística i la seva posada en «el públic» al marge de la institució-art. Entre 2018 i 2020, va ser directora del Premi de Videoart LOOP Discover, celebrat en el marc de LOOP Barcelona.
Actualment és coordinadora de continguts de la plataforma cultural Hänsel i Gretel. Des de juny de 2018, és integrant de l’espai de creació i pensament FASE, situat a L’Hospitalet de Llobregat.