Swab 2022 Curator Talks by Domenico de Chirico

SWAB 2022 CURATOR TALKS
amb DOMENICO DE CHIRICO

Quin va ser el teu moment preferit a Swab 2021?
Swab sempre té molt encant: sempre es poden descobrir nous artistes, trobar-se amb noves persones -artistes, galeristes, comissaris i col·leccionistes- que absorbeixen energies positives mentre caminen lliurement i respiren.

Quelcom que descobrissis a Swab 2021 i se’t quedès al cap?
Revisant les imatges i records de l’edició passada de SWAB, algunes de les meves propostes favorites van ser: Lily Robert, París; PIEDRAS, Buenos Aires; CAVE-AYUMIGALLERY, Tòquio; Patricia Fleming, Glasgow; i Badr El Jundi, Marbella.

Formato Fotosnewsletter Swab

Lily Robert, Paris

CAVE-AYUMIGALLERY, Tokyo

3 Carrousel Patricia

Patricia Fleming, Glasgow

Diga’ns quelcom que hagis vist a Swab 2021 que no es habitual veure a altres fires?
Una democràcia total i honesta, propostes que sempre són noves i originals, i el clima perfecte.

Com descriuries Swab 2021 a algú que no va poder visitar-la?
El que em sembla molt atractiu respecte a Swab és la seva voluntat democràtica: la fira ofereix un equilibri perfecte entre les propostes emergents i els projectes ben establerts. A més, proporciona al visitant un retrat molt interessant del que està ocorrent tant en l’escena artística local com internacional, la reagrupació de galeries i espais independents de tot el món. En definitiva, crec que la gent hauria d’anar a Swab per a mantenir viva la seva curiositat.

Quins projectes et mantenen ocupat aquests dies?
Actualment viatjo a Roma perquè passaré un parell de dies a l’Institut suís visitant tots els artistes residents, com a comissari convidat.

Portrait

Sobre Domenico de Chirico
Domenico de Chirico és un comissari independent d’Itàlia. Col·labora amb diversos artistes internacionals, galeries, institucions, fires d’art, premis d’art i revistes a tot el món. Ha estat director artístic a DAMA Fair, Torí, Itàlia (2016-2019). Actualment és membre del comitè de la Fira d’Art Contemporani de Barcelona (Barcelona), comissari convidat de la Fira Fotogràfica MIA (Itàlia), comissari de la Fira d’Art Bienvenue (França), i així successivament.