Swab 2022 Curator Talks by Caterina Almirall

SWAB 2022 CURATOR TALKS
by CATERINA ALMIRALL

Quin va ser el teu moment preferit a Swab 2021?
Sempre gaudeixo molt rebre a persones que venen a interessar-se per les propostes de les artistes de EPHEMERAL i poder explicar-los amb tranquil·litat. Compartir el treball fet amb el públic, els col·leccionistes i altres persones és una de les coses que més m’agraden.

Quelcom que descobrissis a Swab 2021 i se’t quedès al cap?
Em va agradar molt la proposta de Violeta Mayoral en la galeria etHall de Barcelona, enguany tenim la sort que Violeta torni a Swab en el marc del programa Ephemeral, i ens tornarà a captivar amb la seva nova proposta.

Swabjueves97low
Violeta Mayoral. etHall , Barcelona

Diga’ns quelcom que hagis vist a Swab 2021 que no es habitual veure a altres fires?
Una cosa que m’agrada molt de Swab i que la diferència d’altres fires és que per les seves dimensions i la seva configuració es genera un ambient molt agradable i distès que dona la sensació de comunitat.

Com descriuries Swab 2021 a algú que no va poder visitar-la?
Va ser molt bonic recuperar la presencialitat i crec que això es notava en l’ambient, molta emoció i expectativa per tornar a trobar-nos al pavelló.

Quins projectes et mantenen ocupada aquests dies?
Sens dubte, la preparació de la cinquena edició del programa EPHEMERAL que comissariem amb Margot Cuevas, ja tenim a les artistes i estem treballant en les propostes d’enguany.

Ab54a33b 24e0 56a9 F15d 6732c4bdc2a5

Sobre Caterina Almirall
És curadora independent i professora. Com a curadora, el seu treball manté sempre un interès sobre el propi camp artístic, entenent la pràctica artística com un espai de producció, de coneixement i de qüestionament sobre el món. En els últims anys ha centrat les seves recerques entorn del fet expositiu i la pràctica mediadora, amb especial interès en alló màgic entenent la pràctica artística com un ritual i com un lloc d’aprenentatge.
Ha estat la curadora del cicle anual Terrassa Comissariat 2017/18, i comissària del programa Swab Ephemeral de la fira SWAB Barcelona des de 2018 fins a l’actualitat. Actualment és membre de la comissió de Programes d’Hangar i segueix el programa de doctorat en Educació de les arts i la cultura visual, en la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona.