Swab 2021 Curator Talks amb Carolina Díez-Cascón

SWAB 2021 CURATOR TALKS
amb CAROLINA DIEZ-CASCÓN

Quin va ser el teu moment preferit a Swab 2021?
El meu moment preferit és quan els expositors arriben per primera vegada a la fira, és llavors quan comencem a crear la família de cada edició i a intercanviar l’energia i l’emoció de tants països i contextos artístics diferents reunits al pavelló.


Quins descobriments vas fer a Swab 2021 que se t’hagin quedat al cap?
Destacaria els dos programes FOCUS, Europa de l’Est i LATAM, que per a molts van ser els més reveladors quant a descobrir galeries i artistes. Em va semblar especialment interessant la proposta de Sofie Švejdová de la Galeria Karpuchina.
Altres propostes que em van cridar l’atenció van ser el treball de Anjuli Rathod a Selenas Mountain, la proposta d’estand de Green Parrot a Seed i també, potser a causa de la meva formació en moda, em van agradar molt les peces de Christian Newby a Patricia Fleming.

9
Sofie Švejdová, Karpuchina Gallery, Praga

Diga’ns quelcom que hagis vist a Swab 2021 que no es habitual veure a altres fires?
El que em sembla molt únic de Swab és la combinació de les seves propostes internacionals, amb diversos projectes comissariats i esdeveniments paral·lels, i el fet de ser una petita fira d’art familiar.
És una fira que recull les últimes tendències del món de l’art contemporani i visitar-la et permet conèixer noves propostes que encara no s’han mostrat en altres fires o plataformes. En definitiva, crec que Swab és una referència per a descobrir propostes emergents desconegudes.


Com descriuries Swab 2021 a algú que no va poder visitar-la?
Revelador i cool


Quins projectes et mantenen ocupada aquests dies?
Treballant en l’edició 2022 de Swab, moltes coses emocionants per venir.

02840002

About Carolina Díez-Cascón
Carolina Diez-Cascón és dissenyadora i directora d’art i treballa en els camps de l’art contemporani, la moda i el cinema. Com a dissenyadora, dirigeix la seva pròpia marca, Eco 77, i ha format part dels equips de Jean Paul Gaultier a París i Jeremy Scott a Los Angeles, entre altres. Des de 2015 és la directora d’art de la fira d’art contemporani Swab Barcelona, on també comissaria els programes especials On Paper, que explora les àmplies possibilitats del material, i FOCUS, amb temes com el videoart del Sud-est Asiàtic i el talent emergent de Corea del Sud. En cinema, ha treballat com VJ per a clubs com Apol·lo o Razzmatazz, ha creat diverses videoinstal·lacions i fashion films i ha estat la dissenyadora de producció del llargmetratge MBAH JHIWO (Ancient Soul) estrenat en el Festival de Cinema de la Berlinale de 2021.

8
Anjuli Rathod, Selenas Mountain, Nueva York
8 1
Chrictian Newby, Patricia Fleming, Glasgow
4 Carrousel Green Parrot
Green Parrot, Barcelona