SWAB 2015 VIEW

Swab Barcelona, va celebrar la seva vuitena edició el passat 4 d'octubre acollint a 65 galeries de 22 països, convertint-se en l'edició de consolidació, tant per part la gran assistència de públic, local com a internacional, com de l'èxit de vendes de les galeries.

Així mateix es van estrenar amb gran acolliment nous programes comissariats:

-Swab Seed by Focus Engel Horn comissariat per David Armengol, va donar veu a propostes independents quines, des de la potència i inestabilitat del fet de solament dependre dels seus propis mitjans, s´han convertit en un dels escenaris més fructífers i dinàmics de ciutats com Barcelona, Madrid o Berlín.

The Green Parrot. June Crespo. Swab Seed Programme. 

 

-Swab Performance, comissariat per Juan Canela, va presentar un programa específic de performances, accions i intervencions que van respondre a la presència d´aquest format en les pràctiques artístiques contemporànies i en la seva de vegades complicada relació amb el mercat. Swab Performance activa un espai performatiu en la fira, com una plataforma per al diàleg.

Eley Daou performance. Swab Performance Programme. 

 

-Swab Gate by Fundació Lluís Corominava consistir en presentacions individuals d´artistes africans i del Carib que viuen i treballen a Àfrica o Europa, amb especial enfocament en la pintura. Les galeries participants van ser seleccionades per la comissaria Eva Barois De Caevel. Aquest programa ha tingut com objectiu, en primer lloc, la presentació de l´obra de quatre grans artistes contemporanis. També qüestiona l´actualitat de categories com pintura i l´origen geogràfic.

 

Galerie Van De Weghe. Hamid El Kanbouhi. Swab Gate Programme. 

 

-“Zh?ngguó: la nova fotografía Xinesa”, comissariat per Na Risong i Susana Sanz, va reunir a 6 artistes amb llenguatge comú i crític en referència a les pràctiques tradicionals i situacions actuals del seu país, creant una identitar pròpia. Una selecció de fotografies on es demostra que l´art xinès contemporari no és una mera còpia de l´occidental.
 

Zhongguo Programme. Liu Jianan photo

 

Molt significatius van ser els programes que repeteixen edició, consolidant-se amb gran força;

-SOLO Swab, comissariat per Direlia Lazo i Carolina Ariza, exposicions individuals d´artistes llatinoamericans, que les seves pràctiques creatives estan marcades procedimental i documental, amb l´objectiu de servir com a plataforma de pensament i reflexió sobre la producció artística actual en el diàleg tenint en compte l´actual context polític i social d´Amèrica Llatina.

Galerie Alain Gutharc. Estefania Peñafiel Loaiza installation. Solo Swab Programme  

 

-Swab Thinks, organitzat per segon any consecutiu, va consistir en una sèrie de conferències, debats i taules rodones entre artistes, comisaris, col.leccioniestes i crítics al voltant de la transformació del món de l´art contemporani i el lloc que les pràctiques artístiques tenen en ell.

 

Drawing Applications, comissariat per Mónica Álvarez Careaga, 8 proyectes que han evidenciat la transformació en matèria artística dels usos tradicionals atribuïts al dibuix, presentats per 8 galeries espanyoles.

Galeria Alegria. Juan Escudero. Drawing Applications Programme. 

 

MYFAF, comissariat per Rosa Lleó i Zaida Trallero, 3 galeries d´art contemporani amb menys de dos anys d´existència, les quals van assistir en aquesta edició Swab 2015 a la seva primera fira Internacional presentant artistes nascuts a partir del 1975.

 

Programa General, Swab 2015 va acollir un gran nombre de galeries consolidades amb gran prestigi al mercat mundial de l´art contemporani.

Olsen Irwin Gallery. Lara Merret installation. General Programme.

 

Finalment, Bwab Barcelona va presentar Swab picnic, área específica per a l´oci i la gastronomia que combina una fusió de l´art amb els sentits. Els artistes Zosen i Mina, representats per Montana colors, van intervenir les parets de l´espai amb l´objectiu de transmetre la seva conciència sobre els danys ambientals causats per la sobre explotació en la indústria alimentària. Swab Picnic va oferir menus orgànics, sostenibles i de gran qualitart que va tener una molt bona acollida pel públic, com van ser els sucs naturals, opcions vegeterianes o ostres fresques de la mà de Fileteando i cerveses ben fresques per Moritz, les quals van generar un espai de trobada, descans i reunió unics.

Swab Picnic space.

 

Swab 2015 va omplir la seva paret de benvinguda per Instaxfujifilm on els visitants penjaven els seus retrats Swabber i participaven en el seu concurs online de instagram sota el tema “Un respir, un instant en l´art”. Van ser molts els que van convertir-se en SWABBERS!

Be a Swabber by Fujifilm.

 

Swab Barcelona 2015 va ser un èxit definitiu i va animar a l´equip de Swab per continuar de forma dinàmica amb la seva propera edició  Swab de Barcelona 2016, del 29 de september al 2 d´octubre, consolidants les seves últimes activitats i agregant nous programes en línea amb el seu compromís de créixer i expandir-se.

Us esperem l´any que ve, be a Swabber!