SWAB PRESENTA EL SOLO SHOW PROGRAM

El projecte Solo Show sorgeix de la iniciativa d’establir una plataforma dedicada als espais independents locals de Barcelona. Aquesta proposta s’erigeix com una exploració entorn de la identitat pròpia i noves modalitats de treball des de la perspectiva col·lectiva en la presentació d’exposicions individuals. En col·laboració amb la Fundació Vila Casas, aquest projecte no sols té com a objectiu impulsar el talent local, sinó també el de noves figures emergents en l’àmbit del comissariat.

“The blue color of my sky” COMISSARIAT PER yipei lee I carla gimeno jaria

Hojan My Shadow And I

Hojan. SS SPACE SPACE.

En aquesta edició, el projecte s’expandeix més enllà, buscant establir un diàleg i internacionalització de les propostes locals amb la participació d’un territori i comissari convidats. En aquest cas, la ciutat de Taipei serà la convidada, entaulant un diàleg amb Barcelona a través de 8 propostes, 4 de cada territori, sota la curaduria de Yipei Lee (Taipei) i Carla Gimeno Jaria (Barcelona).

Sota el suggestiu títol “El color blau del meu cel”, es planteja un concepte que explora els mitjans de comunicació i els textos socials des de la perspectiva de la “Redistribució”, la qual cosa implica una reinterpretació del llenguatge conegut. La integració de factors econòmics, socials, polítics i culturals genera una correlació directa que condueix a la deconstrucció del text i a la “redefinició de la practicitat” en nom del pensament artístic. En aquest procés de deconstrucció del text, es veuran involucrats judicis de valor, perspectives de visió i nivells d’intimitat en la interacció.

Les 8 propostes plantejades reflexionaran sobre la noció d’identitat col·lectiva, fent ús de materials, narratives i escenaris quotidians. Lxs artistxs generen dislocacions visuals i conceptuals en torn la quotidianitat del cos, l’arquitectura i el paisatge. El filòsof alemany Björn Kraus, desenvolupador de l’epistemologia constructivista, defineix el món vital com la construcció subjectiva de la realitat que una persona forma sota les condicions del seu entorn vital.

Així mateix, en generar diàlegs entre tots dos territoris sobre nocions nuclears de preocupacions compartides, els artistes presenten interseccions sobre els mitjans i la lògica de les accions estandarditzades –Toni Crabbs i Fu Wan-Ting–, la representació de la quotidianitat a través del cos –Fabià Claramunt i Ho Chan–, entre altres.

Fabclar

Fabià Claramunt. FASE

Fu, Wan Ting The Perfection Of Still Life Banana And Tomato Acrylic On Canvas 60x72.5cm 2023

Fu Wan-Ting. EQUAL.

Una mostra artística col·lectiva és com una pausa en l’espaitemps; una heterotopia, com introduí Michel Focault el 1966 per a referir-se a aquells espais, físics o mentals, que funcionen en condicions no-hegemòniques: són mons dins d’altres mons o fins i tot contraespais que reflecteixen i a la vegada alteren el que està fora. Un dels principis de l’heterotopia, precisament, és el de la desviació, que apel·la aquells comportaments individuals diferents als establerts per la norma. Explorant la noció de “Distribució” i de “Desviació”, aquest programa comissariat dins SWAB, planteja la possibilitat de qüestionar i desfigurar el teixit d’afirmacions i lògiques incrustades en el nostre cos social.

En definitiva, “The blue color of my sky” explora com artistes de Taipei i Barcelona transformen el seu coneixement dels mitjans i les imatges, trenquen els patrons narratius convencionals i construeixen mútuament un Món Vital amb les seves pròpies pràctiques perceptives, com a part del procés de modernització. En mirar de prop les obres d’art, el pes del suport, la composició dels objectes i la llum del material desencadenaran la profunditat de la nostra sensació. En altres paraules, els Mons Vitals dels artistes catalans i taiwanesos no sols permeten al públic reflexionar sobre el símbol i l’estructura que hi ha darrere de les obres, sinó que també ens permeten veure el valor independent del llenguatge de l’art i la seva col·lisió amb el futur.

Capturatonicrabb

Toni Crabb. HALFHOUSE

espais participants

FASE
BCN
web
Espai19
bcn
web
halfhouse
bcn
web
racoon projects
bcn
web
suaveart
taipei
web
equal
taipei
web
ss space space
taipei
web
shishishi
taipei
web