SOBRE LA FIRA

Swab és una fira d’art independent i una plataforma experimental per a propostes artístiques emergents que va néixer el 2006. Fundada per l’arquitecte i col·leccionista Joaquín Diez-Cascón, Swab és un esdeveniment que reuneix fins a 80 galeries de l’escena internacional i funciona com a punt de trobada per al sector cultural a escala global. Amb 15 edicions a les seves esquenes, la fira encara el 2023 mantenint la seva missió de suportar els espais i les disciplines que estan canviant el curs de l’escena artística. Aquesta edició tindrà lloc del 3 al 6 d’octubre de 2024.

Swab es defineix com una fira a escala humana, donant prioritat a la qualitat del programa artístic i la proximitat del projecte al públic. El tracte humà i l’accessibilitat a la cultura es converteixen en prioritats en un esdeveniment que busca, sobretot, trencar amb l’hermetisme que sovint envolta el món de l’art contemporani i compartir amb Barcelona les últimes tendències de l’escena artística internacional.

Swab Barcelona té com a objectiu reunir una mostra representativa del talent emergent que està definint el futur del mercat de l’art. El comitè de selecció, els comissaris col·laboradors i l’equip de la fira estan compromesos amb les propostes més fresques de l’escena internacional, reflectint les últimes tendències del moment i donant visibilitat a projectes joves i innovadors.

Swab escull Barcelona pel seu esperit lliure i caràcter cosmopolita. Celebrar la fira en aquesta ciutat significa generar una plataforma única d’intercanvi i diàleg internacional, una trobada entre cultures unides per l’art i bessones sota el cel blau del Mediterrani.