Membres Comitè 2023

Omar López-Chahoud

Director artístic de UNTITLED. La seva trajectòria com a comissari abasta nombroses exposicions en el context global, com la Biennal de Nicaragua (2014), i panells curatorials en institucions com el MoMA PS1 i el Whitney Museum of AmericanArt, entre altres.

Jose Luís Lorenzo

Col·leccionista d’art i membre del Comitè d’Adquisicions d’Art Llatinoamericà de la Tate Modern de Londres. Lorenzo és també un celebrat arquitecte, propietari de la firma Lorenzo i Associats Arquitectes i president de DINA (Dissenyadors Nacionals Associats).

Jérôme Pantalacci

Fundador i director de ART-O-RAMA, fira d’art contemporani de Marsella. La seva trajectòria prèvia inclou la gestió de la galeria Roger Pailhas i l’organització de “Art Dealers”, la fira d’art creada per Roger Pailhas.

Marie Elena Angulo

Col·leccionista d’art, mecenes de la Contemporary Art Society de Londres i membre del Consell de Oolite Arts, una organització de suport a artistes visuals de Miami. Angulo és també advocada especialitzada en assumptes financers.

ISA NATALIA CASTILLA

Cofundadora i sòcia de Feria Material a la Ciutat de Mèxic des de 2014. La seva trajectòria inclou l’obertura de la seva galeria d’art en 2021, Castilla / Klyuyeva, en Monterrey, i el llançament de Cuadrante, un festival cultural per a promoure l’art, el disseny i l’arquitectura en Monterrey.

JESPER STIELER

Jesper Stieler porta 35 anys col·leccionant art i és membre de la Societat Danesa de Col·leccionisme. Com a fundador de Stieler & Company, ha viatjat per tot el món per motius de negocis, una experiència que li ha permès descobrir el panorama internacional de l’art contemporani i detectar nous artistes emergents.

Domenico de Chirico

Comissari independent. La seva trajectòria inclou la direcció artística de la Fira DAMA, Torí (2016-2019), el comissariat a MIA Art Fair, Milà, i moltes altres exposicions en el context global.

PEDRO JAILE

Col·leccionista d’art i àvid viatger, cerca amb interès com l’art contemporani i les diferents cultures influeixen sobre ell. En la seva carrera professional, Pedro és advocat especialitzat en assumptes immobiliaris i reguladors.


Assessors i comissaris

GIUseppe Casarotto

Col·leccionista d’art i president del ClubGAMEC, associació cultural que promou i dona suport a la Galeria d’Art Modern i Contemporani de Bèrgam. Casarotto és també cofundador de Seven Gravity Collection, un col·lectiu privat centrat en l’adquisició de videoart i la promoció de joves videoartistes.

SANTIAGO GASQUET

Santiago Gasquet és un comissari i galerista argentí amb una llarga trajectòria en el camp de la gestió i la cura artística. 

Actualment co-dirigeix la galeria PIEDRAS, un espai independent d’exhibició, producció, recerca i comercialització d’art contemporani a la ciutat de Buenos Aires. També porta endavant diferents projectes de comissariat que fomenten l’encreuament d’experiències vinculades a l’art contemporani entre l’Argentina, Espanya, el Perú, Mèxic i Xile entre altres llocs.

MARGOT CUEVAS 

Margot743

Margot Cuevas (Barcelona, 1995) és historiadora de l’art i la comissària independent. La seva pràctica comissarial s’ha desenvolupat en paral·lel amb la gestió cultural havent treballat a Institucions com la Blueproject Foundation a Barcelona (2017-2019) en producció, gestió artística. Actualment treballa a la galeria Bombon projects, a Barcelona (2019- Act) i com a project manager de la fira SWAB a Barcelona (2023). Actualment també dirigeix i comissaria l’espai independent Raccoon projects inaugurat el Juny de 2022.

GISELA CHILLIDA

Giselda743

Gisela  Chillida (Barcelona, 1987): llicenciada en Història de l´Art (UB) – Màster en Estudis Avançats en Història de l´Art (UB). És escriptora d’art i comissària independent. Els seus interessos se centren en el «treball» artístic, especialment en la relació entre la producció artística i la seva posada en «allò públic» al marge de la institució-art, línia de recerca que duu a terme com a membre de GRAE (Grup de Recreca Artística), a EINA – Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Actualment és coordinadora de continguts de la plataforma cultural Hänsel i Gretel. Entre el 2018 i el 2020, va ser directora del Premi de Videoart LOOP Discover, celebrat en el marc de LOOP Barcelona. Escriu regularment per a diverses revistes i publicacions culturals, entre elles, Bonart, Hänsel i Gretel, La Maleta de Portbou o A*desk. Des del juny del 2018, és integrant de l’espai de creació i pensament FASE, ubicat a l’Hospitalet de Llobregat.

 

ALFONSE CHIU

Alfonse Chiu (Singapur/Taipei) és un escriptor, artista i curador que treballa a la intersecció del text, l’espai i la imatge en moviment. La seva pràctica investiga els imaginaris del capital i les ideologies modelades per les infraestructures dels mitjans i les economies en xarxa per contemplar futurs possibles per als cossos, la societat i el medi ambient. Chiu és el fundador del Centre de Mitologies Urbanes (CUM), una plataforma artística i de recerca crítica que explora els trops i les narratives de la condició urbana per proposar crítiques situades més àmplies del capitalisme i l’Antropocè posicionades des del Sud Global.

Els seus textos han estat publicats per publicacions com Hyperallergic, Ocula i ArtReview, i encarregats per institucions com Asian Film Archive, Berlinale Forum 2022 i Sharjah Architecture Triennial Research Initiative. Va ser becari de la revista e-flux de tardor de 2021 i finalista del Young Climate Prize 2023.

CARLA GIMENO JARIA

Mg5149 Ret 1

Carla Gimeno Jaria (Barcelona, 1994) és curadora, investigadora i gestora cultural. És llicenciada en el Grau de Comunicació i Indústries Culturals per la Universitat de Barcelona, postgrau en Anàlisis d’Art Contemporani de la mateixa universitat i el màster Curating & Collections de la University of the Arts London. Ha comissariat projectes a South London Gallery, The Koppel Project, Flat Time House, CC Can Felipa, àngels barcelona, CC La Farinera del Clot o el festival LOOP, entre d’altres. També ha escrit articles per OnCurating, ISIT Magazine, METAL Magazine, El Punt Avui, Häsel i Gretel o El Temps de Les Arts. Actualment dirigeix la galeria Nogueras Blanchard, a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).