Membres Comitè 2023

Omar López-Chahoud

Director artístic de UNTITLED. La seva trajectòria com a comissari abasta nombroses exposicions en el context global, com la Biennal de Nicaragua (2014), i panells curatorials en institucions com el MoMA PS1 i el Whitney Museum of AmericanArt, entre altres.

Jose Luís Lorenzo

Col·leccionista d’art i membre del Comitè d’Adquisicions d’Art Llatinoamericà de la Tate Modern de Londres. Lorenzo és també un celebrat arquitecte, propietari de la firma Lorenzo i Associats Arquitectes i president de DINA (Dissenyadors Nacionals Associats).

Jérôme Pantalacci

Fundador i director de ART-O-RAMA, fira d’art contemporani de Marsella. La seva trajectòria prèvia inclou la gestió de la galeria Roger Pailhas i l’organització de “Art Dealers”, la fira d’art creada per Roger Pailhas.

Marie Elena Angulo

Col·leccionista d’art, mecenes de la Contemporary Art Society de Londres i membre del Consell de Oolite Arts, una organització de suport a artistes visuals de Miami. Angulo és també advocada especialitzada en assumptes financers.

ISA NATALIA CASTILLA

Cofundadora i sòcia de Feria Material a la Ciutat de Mèxic des de 2014. La seva trajectòria inclou l’obertura de la seva galeria d’art en 2021, Castilla / Klyuyeva, en Monterrey, i el llançament de Cuadrante, un festival cultural per a promoure l’art, el disseny i l’arquitectura en Monterrey.

JESPER STIELER

Jesper Stieler porta 35 anys col·leccionant art i és membre de la Societat Danesa de Col·leccionisme. Com a fundador de Stieler & Company, ha viatjat per tot el món per motius de negocis, una experiència que li ha permès descobrir el panorama internacional de l’art contemporani i detectar nous artistes emergents.

Domenico de Chirico

Comissari independent. La seva trajectòria inclou la direcció artística de la Fira DAMA, Torí (2016-2019), el comissariat a MIA Art Fair, Milà, i moltes altres exposicions en el context global.

PEDRO JAILE

Col·leccionista d’art i àvid viatger, cerca amb interès com l’art contemporani i les diferents cultures influeixen sobre ell. En la seva carrera professional, Pedro és advocat especialitzat en assumptes immobiliaris i reguladors.


Peer advisors i comissaris

Myriam Amroun

Myriam Amroun és comissària independent i professional de la cultura. És cofundadora i antiga directora artística de rhizome. 

Aprofitant els seus més de deu anys d’experiència, va treballar durant diversos anys en qüestions relacionades amb les arts com a vector per a reactivar i reclamar espais públics a Alger, i crear espais intersticials per a trobades socials i culturals de comunitats, per la qual cosa va rebre el Prince Claus Seed Award en 2021. 

Combinant el seu treball institucional i independent, la pràctica de Amroun se situa en la intersecció de les arts, la cultura, les humanitats i la política.

SANTIAGO GASQUET

Santiago Gasquet és un comissari i galerista argentí amb una llarga trajectòria en el camp de la gestió i la cura artística. 

Actualment co-dirigeix la galeria PIEDRAS, un espai independent d’exhibició, producció, recerca i comercialització d’art contemporani a la ciutat de Buenos Aires. També porta endavant diferents projectes de comissariat que fomenten l’encreuament d’experiències vinculades a l’art contemporani entre l’Argentina, Espanya, el Perú, Mèxic i Xile entre altres llocs.

GIUseppe Casarotto

Col·leccionista d’art i president del ClubGAMEC, associació cultural que promou i dona suport a la Galeria d’Art Modern i Contemporani de Bèrgam. Casarotto és també cofundador de Seven Gravity Collection, un col·lectiu privat centrat en l’adquisició de videoart i la promoció de joves videoartistes.

NATASHA MARIE LLORENS

Natasha Marie Llorens (doctora per la Universitat de Columbia) és escriptora, comissària independent i professora de Teoria de l’Art en el Real Institut d’Art d’Estocolm. Escriu sobre art contemporani i cinema, amb especial atenció a la representació de la violència i la decolonialitat en les arts i les institucions. Ha publicat articles en Arab Studies Journal, Artforum, e-flux Criticism, Frieze i Journal of North African Studies, entre altres. Llorens treballa actualment en col·laboració amb l’artista resident en Tours MassinissaSelmani en un projecte de recerca artística de dos anys de durada sobre “1.000 llogarets socialistes”, centrat en una iniciativa de planificació urbana llançada a Algèria a mitjans dècada de 1970.

MARGOT CUEVAS 

Margot743

Margot Cuevas (Barcelona, 1995) és historiadora de l’art i la comissària independent. La seva pràctica comissarial s’ha desenvolupat en paral·lel amb la gestió cultural havent treballat a Institucions com la Blueproject Foundation a Barcelona (2017-2019) en producció, gestió artística. Actualment treballa a la galeria Bombon projects, a Barcelona (2019- Act) i com a project manager de la fira SWAB a Barcelona (2023). Actualment també dirigeix i comissaria l’espai independent Raccoon projects inaugurat el Juny de 2022.

GISELA CHILLIDA

Giselda743

Gisela  Chillida (Barcelona, 1987): llicenciada en Història de l´Art (UB) – Màster en Estudis Avançats en Història de l´Art (UB). És escriptora d’art i comissària independent. Els seus interessos se centren en el «treball» artístic, especialment en la relació entre la producció artística i la seva posada en «allò públic» al marge de la institució-art, línia de recerca que duu a terme com a membre de GRAE (Grup de Recreca Artística), a EINA – Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Actualment és coordinadora de continguts de la plataforma cultural Hänsel i Gretel. Entre el 2018 i el 2020, va ser directora del Premi de Videoart LOOP Discover, celebrat en el marc de LOOP Barcelona. Escriu regularment per a diverses revistes i publicacions culturals, entre elles, Bonart, Hänsel i Gretel, La Maleta de Portbou o A*desk. Des del juny del 2018, és integrant de l’espai de creació i pensament FASE, ubicat a l’Hospitalet de Llobregat.

 

ALFONSE CHIU

Alfonse743

Alfonse Chiu (Singapur/Taipei) és un escriptor, artista i comissari que treballa en la intersecció del text, l’espai i la imatge en moviment. La seva pràctica investiga els imaginaris del capital i les ideologies conformats per les infraestructures mediàtiques i les economies en xarxa. És fundador del Centre for Urban Mythologies (CUM), una plataforma artística i de recerca crítica que explora les narratives de la condició urbana per a proposar crítiques situades més àmplies del capitalisme i del Antropoceno posicionades des del Sud Global. A la tardor de 2021 van ser becaris de la revista e-flux i en 2021/22 comissaris associats de DECK. Els seus projectes, performances i col·laboracions s’han presentat internacionalment a Ars Electronica, PACT Zollverein i, més recentment, en Medialab Matadero de Madrid.
La seva exposició més recent, “This Is What We Believe”, va ser presentada pel Goethe-Institut de Singapur en 2022.

Com a periodista cultural i investigador independent, ha col·laborat amb el Departament d’Arquitectura de la Universitat Nacional de Singapur i la Singapore Heritage Society en projectes relacionats amb el desenvolupament urbà i la conservació del patrimoni. Els seus textos s’han publicat internacionalment en publicacions com Hyperallergic, Ocula i Art Basel Editorial; i ha rebut encàrrecs d’institucions com el Asian Film Arxivi, l’Arsenal Institute for Film and Vídeo Art i la Sharjah Architecture Triennial Research Initiative.

Guanyador del premi inaugural Young Climate Prize 2023 organitzat per The World Around.

CARLA GIMENO JARIA

Mg5149 Ret 1

Carla Gimeno Jaria (Barcelona, 1994) és curadora, investigadora i gestora cultural. És llicenciada en el Grau de Comunicació i Indústries Culturals per la Universitat de Barcelona, postgrau en Anàlisis d’Art Contemporani de la mateixa universitat i el màster Curating & Collections de la University of the Arts London. Ha comissariat projectes a South London Gallery, The Koppel Project, Flat Time House, CC Can Felipa, àngels barcelona, CC La Farinera del Clot o el festival LOOP, entre d’altres. També ha escrit articles per OnCurating, ISIT Magazine, METAL Magazine, El Punt Avui, Häsel i Gretel o El Temps de Les Arts. Actualment dirigeix la galeria Nogueras Blanchard, a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).