Programa d’adquisicions

Fundació Vila Casas 

La Fundació Vila Casas, institució fundada l’any 1986 per l’empresari farmacèutic Antoni Vila Casas, és una entitat privada sense ànim de lucre que té com a objectiu prioritari promocionar l’art contemporani català. L’essència i raó d’ésser de la Fundació Vila Casas és que la tradició, la cultura i la llengua són els eixos d’identitat del nostre país.

A través de cinc espais expositius que formen part del nostre llegat arquitectònic, la Fundació es converteix en una plataforma des de la qual s’exhibeix el fons permanent de la col·lecció i se celebren exposicions temporals dels artistes que l’integren.

Així mateix, en l’àmbit sociosanitari, la Fundació desenvolupa un treball de recerca amb l’objectiu d’establir un pont de diàleg entre els professionals de la sanitat, els mitjans de comunicació i la societat. 

Adquisició: María María Acha Kutscher. ADN Galería.

.

.

.


Col.lecció Olor Visual 

Ernesto Ventós és un creador d’essències. El sentit de l’olfacte és la seva eina de treball. Però per què mira l’obra d’art a través d’aquest sentit? Igual que l’artista plàstic, el perfumista ha de conjugar un ampli ventall de materials per a dur a terme les seves creacions. La imatge de l’obra li suggereix una olor que immediatament el trasllada al record d’un moment viscut. El sentit de l’olfacte activa una zona del subconscient relacionada amb les nostres emocions d’una manera molt més potent que altres sentits, com la vista o l’oïda. Les obres que formen part de la colección olorVISUAL estan relacionades amb el col·leccionista de manera íntima, personal, emocional. El fil conductor de la col·lecció és l’olor i la capacitat de les obres de despertar un record.

L’any 2002 Ernesto Ventós va encetar el camí de la creació artística. Amb el nom de NASEVO, inventa nassos de diferents formes, colors, materials, tècniques… Tot un homenatge a la seva eina de treball i a l’òrgan que l’uneix a la realitat, però també als seus records, les seves experiències i, per descomptat, a l’art. 

Adquisició: Felipe Lavin. Factoría Santa Rosa.

.

.

.

.


Fundació Carmen & Lluís Bassat

La Fundació Carmen & Lluís Bassat, constituïda l’any 2000 pel publicista Lluís Bassat, és una entitat privada sense ànim de lucre que té com a objectius principals l’ajuda a persones necessitades i a la promoció de l’art contemporani català.

Durant més de 45 anys, Carmen i Lluís Bassat han reunit una col·lecció representativa de l’art al nostre país -de la segona meitat del segle XX als nostres dies- que des de l’any 2010 s’exposa a la Nau Gaudí de Mataró, el primer edifici construït per Antoni Gaudí. Presidit per l’Alcalde de Mataró, es va constituir un Consorci públic-privat amb l’objectiu de contribuir a la conservació del patrimoni col·lectiu i la seva divulgació. Es tracta d’una iniciativa que aposta, des de Mataró, per l’art i la cultura del país i que a través de la Col·lecció Bassat contribueix a omplir el buit cronològic pel que fa a la representació d’aquests artistes als museus de Catalunya. Es pretén explicar la successió de circumstàncies i de fets que han propiciat l’art contemporani i, mitjançant les activitats que s’organitzen, situar la Col·lecció Bassat i la Nau Gaudí als circuits nacionals i internacionals. Així la col·lecció ha viatjat a Alcobendas, Àvila, Valladolid, Bulgària i Nova York. 

Adquisició: Eva Miquel. Palmadotze. 

.


Col·lecció Civit

La CC és una de les col·leccions d’art contemporani a Catalunya, que construïda durant molts anys, vol ser un relat de la contemporaneïtat i una aportació al col·leccionisme català. La Col·lecció té l’interès de reflectir la complexitat i la transformació de la societat humana en el període de finals del S.XX i l’inici del XXI.

És també una col·lecció on les formes de pensar, la llibertat d’expressió i la internacionalitat, són eixos que fan del discurs, un arxiu global dels moviments artístics i dels gèneres que l’art utilitza per expressar-se en aquest període.

La intenció del seu col·leccionista, Josep Maria Civit Gomis (nascut a Montblanc), ha estat la de bastir aquest relat o arxiu contemporani des de perspectives conceptuals, filosòfiques, literàries i polítiques que li fessin reconèixer i sentir la seva època. Civit ens convida a entendre diferents formes de pensar i de dialogar amb el present. El compromís culturall’experimentació amb la imatge i la pràctica d’una aventura mental són els trets distintius de la col·lecció. Tot això en l’intent de compartir una mirada més enllà de la retiniana. 

Adquisicions:

Julia Llerena. RocioSantaCruz

Chelo Matesanz. Espacio Olvera

.


Fundación Lluís Coromina

La Fundació Lluís Coromina, amb el suport de la revista Bonart, mantè el seu compromís amb l’art contemporani i adquireix obres dels següents artistes participants a Swab Barcelona 2019:

President del jurat: Lluís Coromina

Adquisicions:

Eva Miquel. Palmadotze

Antonella Montes. 3 Punts Galeria

Daniel Zerbst. Pantocrator Gallery

Alexis Cruces. Casa Equis

.

.


Colección Manuel Expósito

“La nostra col·lecció és un recorregut eclèctic per artistes dels anys 50 fins als nostres dies. L’evolució de la col·lecció comença en el 1995 amb la compra d’una primera peça múltiple, a partir de llavors ha anat completant-se amb els corrents artístics d’aquests anys fins a l’art contemporani actual, passant per obres d’art pop, street art, hiperrealisme i conceptuals amb caràcter crític. Actualment apostem per artistes nacionals joves, que la seva obra ens commogui i ens transmetin sensacions; amb això intentem donar suport, en la mesura del possible, al panorama artístic actual. “