Performance

Mármol + Terramoto

Swab Barcelona a la seva edició 2024 presenta un programa de performance, dedicant espais específicament per a l’art de la performance. Aquest programa pretén obrir les portes a experiències dinàmiques i immersives, permetent artistes i espais mostrar el seu talent de formes noves i atractives. A través d’aquest programa, Swab pretén destacar el paper vital de la performance a l’art contemporani, proporcionant una plataforma on convergeixen la creativitat i la interacció.

En resposta al context sociopolític de Portugal, marcat per una creixent crisi econòmica i de l’habitatge, Marmol Project i Terramoto Studio uneixen les forces per presentar, exposar i comercialitzar l’art contemporani produït a la ciutat de Porto. La seva proposta per a Swab 2024 inclou activacions dissenyades per fomentar un diàleg provocador i dinàmic amb els visitants de la fira.

Mármol Project

Mármol, d’altra banda, es va originar dins de Certain Cafè a Bonfim, Porto, com un espai de projectes independent per a actuacions, art, recerca i publicacions. Ara s’ha transformat en un estudi compartit, continuant la seva trajectòria com a espai de projectes però reimaginat com un cub blanc no convencional i una empresa d’autoedició amb seu a Porto.

TERRAMOTO STUDIO

Terramoto Studio, fundat per Nuno Pires, va començar com una editorial centrada en objectes més que en llibres. Des de llavors, ha evolucionat fins a convertir-se en un estudi de disseny de comunicació que fusiona creativitat, disseny gràfic i estratègia. En la intersecció entre les arts visuals i el disseny, Terramoto explora diversos mitjans, tant físics com digitals, posant l’accent en les idees i els processos per sobre de les metodologies de disseny tradicionals. Conegut pel seu enfocament multidisciplinari i la seva visió de futur, l’estudi crea treballs únics i significatius que connecten el disseny de la comunicació amb l’estratègia i la narració.

LA PERFORMANCE:

La presentació comença amb una performance-instal·lació única. L’espai destinat a ells es transformarà en una oficina comercial, on catàlegs impresos donaran vida a les obres d’artistes creades exclusivament per a la fira. L’objectiu és establir un punt de trobada entre els visitants i el mercat de l’art contemporani de Porto, que ha estat (i continua sent) un dels més afectats per la crisi.

A més, pels passadissos de la fira es desenvoluparà espontàniament una performance dinàmica i participativa, en què una persona recorrerà els passadissos i involucrarà els espectadors. Inspirada en la marxa anual de Porto per recaptar fons contra el càncer, aquesta activació pretén connectar amb els visitants a un nivell més profund.

La seva presència a Swab 2024 no es limita a exposar ni vendre obres d’art. El seu objectiu és crear un entorn on l’art es reveli com una força catalitzadora de la reflexió.