Parlem amb Alberto i Ginette Rebaza

 

CONEIX AL COMITÈ DE SELECCIÓ DE SWAB BARCELONA 2019


PARLEM AMB ALBERTO I GINETTE REBAZA

Inicialment, la col·lecció Rebaza es va centrar en art peruà contemporani. Amb el pas del temps, però, es va anar ampliant cap a Amèrica Llatina, i avui abasta art de països europeus, principalment Espanya i Portugal. La col·lecció inclou pintura, instal·lació, fotografia, vídeo i escultura.

Alberto i Ginette cerquen rodejar-se d'art. Els crida l'equilibri entre contingut i estètica: obres que transmetin reflexions i experiències alhora que mostren interès per la forma i la bellesa.

Alberto i Ginette Rebaza van crear “La Residencia de Al Lado”, un programa que permet la interacció de creadors locals i internacionals, promovent l'escena artística peruana arreu del món.

 

 

Què representa l'art jove al panorama internacional?

L'art jove ha cobrat gran importància, generant un interès inèdit en generacions joves per a veure's reflectits i envoltats d'art, un art que a més els pertanyi en termes estètics i conceptuals.

 

Quin futur té l'art contemporani a un món on prima la tecnologia i la immediatesa?

El mateix que la moda, la gastronomia i la cultura. És el valor d'el que és únic, d'el que és especial, i del contingut que posseeixi.

 

Quin és el paper que han de representar els comissaris i els col·leccionistes a una fira d'art?

Són molt diferents. El comissari ha de, des del seu punt de vista, aportar el millor en termes d'artistes, galeries i produccions. És un rol de lideratge, ensenyament i validació del treball d'artistes.

La tasca del col·leccionista és molt més individual, i és que es tracta de ser consistent amb allò que busca col·leccionar. En aquest sentit, les opcions són diverses i totes vàlides. 

Un rol més rellevant per al col·leccionista vindrà quan es reconegui la qualitat de la seva col·lecció i passi a ser un punt de referència per a col·leccionistes
 

 

¿Què diferencia Swab Barcelona d'altres fires? ¿Què pot aportar Swab Barcelona al món de l'art que una altra fira no pugui?

L'èmfasi en l'art jove podría ser el seu element distintiu: convertir-se en una plataforma d'exposició on l'intens treball curatorial atrau col·leccionistes i amants de l'art

 

Per tant, quines són les raons per les quals el públic hauria de visitar Swab?

El públic ha de visitar Swab perquè és una manera bonica i eficient d'aprendre. A més, si el visitant se sent atret per algun treball, s'adonarà que el seu preu és atansable i que és satisfactori contribuir al desenvolupament del procés artístic on els artistes òbviament depenen de les seves vendes per a seguir treballant, creant i aportant a la nostra societat..