Meet the committee members: Pedro Jaile

Parlem amb Pedro Jaile.

Col·leccionista d’art i àvid viatger, està interessat en com l’art contemporani està influenciat per diverses cultures. En la seva carrera professional, Pedro és advocat especialitzat en assumptes immobiliaris i reguladors.

Quin va ser el teu moment favorit en Swab 2022?

Vaig gaudir molt de la inauguració i del sopar, va ser una manera meravellosa de començar l’esdeveniment de 4 dies i junts, i vaig tenir l’oportunitat de conèixer a altres col·leccionistes, de conèixer-nos més a fons i forjar plans per als pròxims dies.  Això va ser realment especial i el restaurant era perfecte.

Què vas descobrir en Swab 2022? 

Noves amistats a molts nivells. Col·leccionistes amb els quals he estat en contacte i hem fet plans per a reunir-nos en altres fires.  Propietaris de galeries que m’han convidat a la seva casa i m’han presentat a la seva família i, el més important, conèixer nous artistes meravellosos que jo desconeixia.

Què fa diferent de Swab com a fira?

La grandària és clarament un factor important per a mi.  No és massa petit, ni tampoc massa gran. És la mida justa, per a permetre’t veure tot a un ritme relaxat, tenir molt de temps per a conversar amb els galeristes i els artistes i gaudir-ho, sense l’ansietat d’haver d’afanyar-se per aconseguir veure tot. També m’encanta que Swab es prengui el temps i l’esforç per integrar Barcelona. Els esdeveniments que organitzen, des de visites a estudis, fins visites personalitzades a fundacions o grans sopars: tot fomenta un entorn que permet connexions més profundes i significatives amb altres assistents que venen de tots els racons del planeta

A on creus que es dirigeixen les noves tendències de l’art emergent en els pròxims anys?

La pregunta del milió de dòlars. Crec que moltes cultures subrepresentades continuaran emergint i es convertiran en actors més importants; des de persones racialitzades, dones o persones de géneres discriminats, fins a artistes de llocs remots del món.

Quin ha estat l’última obra que has agregat a la teva col·lecció?

Una escultura preciosa de Teresa Solar que vaig tenir la sort d’aconseguir a Art Basel.