Meet the committee members: Marie Elena Angulo

Parlem amb Marie Elena Angulo.

Col·leccionista d’art, patrona de la Societat d’Art Contemporani de Londres, patrona fundadora de The Drawing Room i membre de la Junta d’Oolite Arts, una de les organitzacions més grans de suport a artistes visuals de Miami. Marie Elena també és advocada especialitzada en assumptes financers.

Quin va ser el teu moment favorit en Swab 2022?

El meu moment preferit a Swab va ser recórrer la fira amb el grup de col·leccionistes de Miami que estaven de visita i veure el seu entusiasme per descobrir noves galeries i artistes.

Què vas descobrir en Swab 2022? 

Vaig descobrir el treball d’Ana Tiscornia a Espacio Mínimo i els dibuixos preciosos de Taichi Nakamura a Cave-Ayumi Gallery. També vaig gaudir el programa de la fira titulat Swab on Paper i el diferent grup de galeries d’aquesta secció, algunes de les quals no coneixia.

Ana Tiscornia a Espacio Mínimo (Madrid)

Taichi Nakamura a Cave-Ayumi Gallery (Tòquio)

She BAM (Leipzig) a On Paper

Chiquitaroom (Barcelona) a On Paper

Què diferencia a Swab com a fira?

És un ambient molt acollidor. La seva mida ho fa fàcil de manejar; els col·leccionistes tenen temps per aturar-se a cada galeria i relacionar-se amb el treball dels artistes i els galeristes. També té un abast geogràfic sorprenentment ampli, amb galeries d’Àsia, Amèrica Llatina, Orient Mitjà, Estats Units i Europa occidental i oriental.

Cap on creus que es dirigeixen les noves tendències de l’art emergent els pròxims anys?

Crec que hi haurà un allunyament de la pintura figurativa, amb figures que més es fusionaran amb l’abstracció. També tinc curiositat sobre la tendència a revisitar el Surrealisme com es va veure a l’última Biennal de Venècia, i l’interès per allò espiritual en les arts. A més a més hi ha la tendència evident cap a l’art digital i la RA (Realitat Augmentada).

Quina va ser la darrera obra que vas afegir a la teva col·lecció?

Les dues últimes obres que vam comprar van ser peces tèxtils: una de Lulu Varona, una jove artista porto-riquenya que actualment exhibeix a la mostra d’artistes porto-riquenys “No Existeix Un Món Post Huracà” al Museu Whitney, i l’altra una peça de Regina Jestrow, una artista de Nova York que actualment resideix a Miami, el treball de la qual explora l’activisme i la raça en la història nord-americana.