Meet the committee members: Jérôme Pantalacci

Parlem amb Jérôme Pantalacci.

Fundador i director d´ART-O-RAMA, fira d’art contemporani de Marsella. La seva trajectòria prèvia inclou la gestió de la galeria Roger Pailhas i l’organització d´Art Dealers, la fira d’art creada per Roger Pailhas.

Quin va ser el teu moment favorit Swab 2022?


A excepció de la fira en si, em van agradar els diferents esdeveniments organitzats en el programa VIP, que permeten conèixer gent; com a visites d’estudi, exposicions, esmorzars i sopars. M’ha interessat, entre altres, la visita als estudis d’Hangar o el solo de Bruce Conner a la Fundació Tàpies

Què vas descobrir a Swab 2022? 

Vaig descobrir molts artistes i em va captivar, principalment, el treball fotogràfic d´Abdo Shanan presentat per Rhizome. També em van agradar les pintures de Nat Meade a la L21, les escultures d´Irati Inoriza a Fran Reus i Violeta Mayoral mostrada per etHALL.

3 1
Treball fotogràfic d´Abdo Shanan presentat per Rhizome
2 1
Pintures de Nat Meade a la L21
4 1
Escultures d´Irati Inoriza a Fran Reus
1 1
Violeta Mayoral mostrada per etHALL.

Què fa diferent  Swab com a fira?

Als expositors i als col·leccionistes els agrada el format íntim de la fira, que permet descobriments i la possibilitat de prendre’s el temps per a parlar entre ells.

A on creus que es dirigeixen les noves tendències de l’art emergent en els pròxims anys?

Veiem des de fa molts anys una forta presència de la pintura. També hi ha un interès real dels joves artistes, per les pràctiques  i obres artesanals, la qual cosa potser és una reacció al món digital.

Quins projectes et mantenen ocupat actualment?

Estic treballant principalment en Art-o-rama, que es durà a terme del 31 d’agost al 3 de setembre. Actualment, estem en procés de selecció i aviat anunciarem als expositors participants. També estem treballant en 2 exposicions, que s’inauguraran a Marsella el 22 de juny. Una mostra individual de l’artista britànica Zoe Williams, comissariada per Vincent Honoré, i una selecció d’obres del comissari i filòsof Thomas Boutoux, de la col·lecció de Benoît Doche de Laquintane.