Meet the committee members: Omar López-Chahoud

Parlem amb Omar López-Chahoud.

Director artístic d´UNTITLED. La seva trajectòria com a comissari abasta nombroses exposicions en el context global, com la Biennal de Nicaragua (2014), i panells curatorials en institucions com el MoMA PS1 i el Whitney Museum of AmericanArt, entre altres.

Quin va ser el teu moment favorit Swab 2022?

El meu moment favorit en SWAB 2022 va ser descobrir noves galeries de regions, com Europa de l’Est i Àsia,  i molts artistes amb els quals no estava familiaritzat.

Què vas descobrir a Swab 2022? 

Vaig descobrir un bon nombre d’artistes fent treballs multimèdia experimentals, que vaig poder incloure,  fàcilment, en algunes de les exposicions que actualment estic comissariant.

Què fa diferent Swab com a fira?

SWAB es diferencia d’altres fires, pel nombre de galeries internacionals emergents, les quals, presenten obres d’avantguarda amb potencial per a créixer en una direcció interessant.

A on creus que es dirigeixen les noves tendències de l’art emergent en els pròxims anys?

Les noves tendències de l’art contemporani, es dirigeixen cap a la inclusió de la tecnologia digital, com a part del procés de creació artística. Els artistes estan començant a veure el món de manera diferent, a causa de les xarxes socials, conceptualment, es reflecteix en l’art produït, per les generacions més joves d’artistes.

Quins projectes et mantenen ocupat actualment?

Actualment, estic treballant amb artistes de Mesoamèrica i comissariant una exposició a Nova York i París

Quin ha estat l’última obra que has agregat a la teva col·lecció?

L’última obra que vaig agregar a la meva col·lecció, va ser una obra d’un jove artista de Colòmbia, que estava exposant en Untitled, Art Miami Beach.