Isanataliacastilla

Meet the committee members: Isa Natalia Castilla

Parlem amb Isa Natalia Castilla.
Cofundadora i sòcia de Feria Material a la Ciutat de Mèxic des de 2014. La seva trajectòria inclou l’obertura de la seva galeria d’art en 2021, Castilla / Klyuyeva, a Monterrey, i el llançament de Cuadrante, un festival cultural per a promoure l’art, el disseny i l’arquitectura en Monterrey.

Quina va ser la “gènesis” de la Fira d´Art Material? 

Material va començar en 2014 a la Ciutat de Mèxic com una fira per a galeries i projectes d’art més joves, que estaven en auge en l’escena artística mexicana. Volíem fer una fira on les galeries poguessin prendre riscos i mostrar artistes interessants i emergents. Amb els anys la fira ha evolucionat de moltes maneres; som una fira internacional d’art, on participen destacades galeries mexicanes i internacionals. Comptem amb 5 programes curatorials simultanis en la fira i ens hem expandit a una altra ciutat, Guadalajara, des de 2021.

Quina és el valor i el propòsit de les fires a escala humana com a Material i Swab?

Material té una sèrie d’estands que permeten a les galeries ser visibles i als col·leccionistes fer una connexió amb les obres d’art. Per a qualsevol fira, vols que l’obra d’art sigui l’atracció principal i del que la gent parla. Material se sent com una fira més íntima per a fer exactament això.

Què t´agradaria veure en aquesta nova edició de Swab 2023?

Les galeries han de planificar la seva participació pensant també on exposaran, per la qual cosa m’interessa veure què tan diferent o similar és, al que presentarien, per exemple, a Amèrica Llatina. També m’interessa conèixer més galeries i artistes espanyols.

A creus que es dirigeixen les noves tendències de l´art emergent en els pròxims anys?

Veig un retorn en la pintura i als artistes que treballen amb ceràmica, un material molt tradicional, i creant diverses peces de gran bellesa.

Quins projectes et mantenen ocupada actualment?

No puc mantenir la calma, així que, ja hem començat a organitzar Material 10 i la segona edició de Quadrant, un nou festival que vaig iniciar en Monterrey, on presentem art, disseny i arquitectura.
Organitzar grans esdeveniments porta temps i si aquests s’organitzen amb temps, hi ha millors resultats i menys sorpreses.