Meet the committee members: Domenico de Chirico

Parlem amb Domenico de Chirico.

Comissari independent. La seva trajectòria inclou la direcció artística de la Fira DAMA, Torí (2016-2019), el comissariat a MIA Art Fair, Milà, i moltes altres exposicions en el context global.

Quin va ser el teu moment favorit en Swab 2022?

Swab és sempre molt encantador i millora cada any. Sempre pots descobrir nous artistes, conèixer gent nova, galeristes, curadors i col·leccionistes absorbint energies positives mentre passegen agradablement per la fira i respiren aire fresc.

Què vas descobrir en Swab 2022? 

Reprenent instintivament les imatges i records de la passada edició de Swab 2022, en general, algunes de les meves propostes favorites van ser: Fran Reus, L21 Gallery, Palma / Galerie Romero Paprocki, París / Natasha Arselan, Paris Gallery / Mouches Volants, Londres / Lætitia Gorsy, Colònia / She BAM!, Leipzig / L.U.P.O. Lorenzelli Projects, Milà,  i així successivament.

L21 Gallery, Palma
Mouches Volants, Londres
She Bam
 She BAM!, Leipzig
L.U.P.O. Lorenzelli Projects, Milà
 Natasha Arselan, Paris Gallery
Galerie Romero Paprocki, París

Què fa diferent de Swab com a fira?

Considerant-ho com la seva major fortalesa, la qual cosa trobo molt atractiu de Swab és la seva voluntat democràtica: la fira ofereix un equilibri perfecte entre propostes emergents i projectes ben establerts. A més, ofereix al visitant un retrat molt interessant del que està succeint, tant en l’escena artística local, com a internacional, reunint galeries i espais independents de tot el món. Amb tot això, crec que la gent hauria d’anar a Swab per a mantenir viva la seva curiositat.

A on creus que es dirigeixen les noves tendències de l’art emergent en els pròxims anys?

A més de repensar i remodelar les narracions històriques des de diferents perspectives, les esperances, l’incert futur de la humanitat i cert tipus de corrent de consciència,  traslladada a l’art, geogràficament, diria que principalment el Brasil i l’Argentina.

Quin ha estat l’última obra que has agregat a la teva col·lecció?

Per tercer any consecutiu, comissariaré tota una secció en la Fira de Fotografia MIA de Milà, titulada “Més enllà de la Fotografia: Diàleg” i el Premi d’Art Prismàtic, centrat en les pintures, a la fi d’enguany. D’altra banda, estic treballant en una sèrie de futures exposicions comissariades en diferents parts del món i amb diferents realitats.