Journal

Swab Barcelona presenta el seu Programa General

Swab 2019 presenta el seu Programa General

 

Swab Barcelona 2019 tindrà lloc del pròxim 26 de setembre al 29, comptant amb 70 galeries d'art contemporani de tot el món, englobant les tendències més rellevants del món de l'art contemporani, posant el focus en la diversitat, actualitat i igualtat.

Una fira boutique establerta en la seva essència per un Programa General de galeries i la seva nova secció dins d'aquest, Swab Emerging, la qual està formada per 12 galeries amb menys de cinc anys d'existencia. 

 

Programa General:

 

 

ADDAYA. Palma de Mallorca

ADN GaleríaArt Barcelona

AlalimónArt Barcelona

Ana Mas ProjectsArt Barcelona

Ambacher Contemporary. Munich

Cassina Projects. New York

Embajada. San Juan

Espai Tactel-Toormix. Valencia / Barcelona

EtHALLArt Barcelona

Fixed Project Lima. Lima

Factoria de arte Santa Rosa. Santiago

Gachi Prieto. Buenos Aires

Galería Contrast. Art Barcelona.

Galerie Emmanuel Hervé. Paris

Galleria massimodeluca.Venecia

Kromya Art Gallery. Lugano

La Arte. Salta

Luciana Caravello. Rio de Janeiro

Miranda Bosch, Buenos Aires

Galería Petrus, San Juan

Galerie Nicolas Robert. Montréal

N2 GaleríaArt Barcelona

Pabellon 4. Buenos Aires

PalmadotzeArt Barcelona

Pantocrator Gallery. Suzhou

Pigment GalleryArt Barcelona

Quimera Galería. Buenos Aires

Robert Henry Contemporary. New York

Rocio Santa CruzArt Barcelona

The Blink Project. Valencia

Tokio Galería. Lima

T20. Murcia

Victor Lope Arte ContemporáneoArt Barcelona

3 PuntsArt Barcelona

 

.

Embajada. Puerto Rico.

 

Swab Emerging:
 

Antonia Puyó. Zaragoza

Casa Equis. Ciudad de México

Chiquita Room. Barcelona

Espacio Olvera. Sevilla

Granada Gallery. Buenos Aires

Housing Gallery. New York

Katharina Maria Raab. Berlin

Km.0.2. San Juan

One Four. Seoul

Pierre Poumet, Burdeaux

The Address Gallery. Brescia

The Switch. Lisboa

 

Katharina Maria Raab. Berlin.

 

 

 

 

 

 

 

Swab 2019 presenta Swab on Paper

Swab 2019 presenta Swab on Paper

 

Durant els anys 20, neix l’abstracció geomètrica amb l’impuls de crear un discurs crític I presentar un reflexe de la realitat des dels seus tres punts tridimensionals. És durant els anys 40 que es fusiona amb l’inconscient més inmediat. Així és com neix l’art abstracte.
 
Com a base històrica cap als temps contemporanis dels artistes reprenen l'ús de la geometria com a recurs d'expressió de l'espai, un espai inestable, ple de desequilibris socials, polítics, mediambientals o que simplement responen a emocions quotidianes.

7 projectes, comissariats per Carolina Diez-Cascón, que conceptualitzen i enmirallen diverses problemàtiques actuals encriptades en la simbologia de les línies, formes i color.

 

.

Circle Art Gallery. Kenya.

 

BBA Gallery. Berlín.

 

 

Galerie Martin Kudlek. Colonia.

 

 

Aire Galería. Bilbao.

 

 

Set Espai d'art. Valencia.

 

 

Galería Seismasuno. Madrid.

 

 

Espai Souvenir. Barcelona

 

 

 

 

 

 

 

Swab 2019 presenta Swab Reading

SWAB BARCELONA 2019 PRESENTA SWAB READING

 

Swab Barcelona presenta Swab Reading, un programa dedicat a explorar la publicació com a mitjà artístic i el llibre com a objecte expositiu. Quatre projectes internacionals presenten les seves respectives aproximacions a la edició en una secció que, un any més, funciona com a plataforma per a aquest tipus de disciplines. Els expositors d'aquest any són:

Dilalica. Barcelona.
Highchair Editions. Londres
Monorhetorik. Amsterdam
Paranoia Publishing. Estonia

 

Dilalica. Barcelona

 

Highchair editions. Londres

 

 

Monorhetorik. Amsterdam

 

;paranoia publishing. Estonia

 

 

 

 

 

Swab 2019 presenta la seva programació

SWAB presenta la programació de la seva pròxima edició, comptant amb fins a 300 artistes i més de 60 galeries d'arreu del món. 

 

SWAB presenta la programació de la seva propera edició, que comptarà amb fins a 300 artistes i més de 60 galeries de tot el món
 
-Es presenta per primera vegada el programa México en Femenino, que aposta per quatre artistes que reivindiquen la figura de la dona i el seu poder com a camp d'investigació.
 
-Neix Swab Vídeo Corner, The identity Shadow fruit de la col·laboració amb Aesthetica Magazine, un espai exclusivament dedicat a l'exploració artística a través del videoart.
 
-Com a novetat, a través de la prestigiosa plataforma Artsy, la fira es podrà visitar a temps real via online, així com comprar en tots els estands, formant un espai on els espectadors també formaran part del programa de xerrades.
 
Swab Emerging busca presentar al públic obres que prenen l'art com a eina per construir noves i necessàries reflexions polítiques

-A més d'aquestes novetats, no faltaran programes habituals com el Programa General, Swab on Paper, Swab Ephemeral, MYFAF, Swab Reading Reading o Swab Seed; propostes com Swab Performance; o un cicle de xerrades a través de SWAB thinks, a més de diferents experiències expositives
 
-Swab 2019 esdevé una fira 100% sostenible i plasma els seus valors verds en la seva producció i logística, tot això de la mà de col·laboradors que treballen des del respecte al medi ambient. 

La dotzena edició de Swab Barcelona anuncia les seves dates per a aquest 2019. La fira d'art contemporani tindrà lloc del 26 al 29 de setembre en el Pavelló Italià de Fira Montjuïc i, tal com és habitual, aquí es donaran cita nombrosos artistes i galeries de tot el món, en una cita ineludible de l'art independent de referència internacional. A més, aquest 2019, a través dels diferents programes SWAB convida als espectadors a viure una experiència expositiva i directa amb l'obra. Així doncs, en aquesta edició, la programació compta amb interessants propostes d'artistes que es preocupen per la relació directa amb l'espectador i que fomenten el descobriment de l'objecte artístic. 

Una de les novetats d'aquesta edició de Swab Barcelona és el programa México en Femenino, que aposta per artistes que reivindiquen la figura de la dona i el seu poder com a camp de recerca. Lucíaa Vidales, Alida Cervantes, María Conejo, Julieta Gil i Berta Koltenuik -que presenta la seva obra per primera vegada a Barcelona- són les artistes d'aquest programa, que treballen entorn del cos femení, posant-lo en el centre de la seva obra i reclamant-lo com a gest de resistència. La idea és repensar la posició de la dona en el món, així com la seva participació en l'art com una veu viva.

 

.

Deslave, Tijuana. México en Femenino. Artist: Lucía Vidales.?

 

Aquest any, per primera vegada i gràcies a la col·laboració de SWAB amb Aesthetica Magazine, també neix Swab Vídeo Corner, The identity Shadow, un espai exclusivament dedicat a l'exposició de vídeo. El programa és una entrada a la diversitat i a l'exploració artística a través d'aquest mitjà, que compta amb una interessant selecció de títols que han passat pel Aesthetica Film Festival, festival de cinema independent. Entre ells es troben Rebirth is necessary (2017), de Jenn Nkiru i For real tho (2016), de Baptistte Penetticobra, entre altres.

Aquesta edició de SWAB també destaca per la col·laboració de la fira amb ARTSY, web a través de la qual es podrà visitar a temps real el que succeeixi en el Pavelló Italià, a més d'oferir la possibilitat de comprar en tots els estands a distància. Sens dubte, tota una aposta digital per a una fira de renom internacional que ara es pot gaudir off i on i que es posiciona com una cita ineludible per als amants de l'art contemporani.
 
SWAB Barcelona busca no només ser una important plataforma per a experiències estètiques innovadores, sinó també presentar al públic obres que prenen l'art com a eina per a construir noves i necessàries reflexions polítiques. La fira reconeix la importància d'estar constantment posant en dubte el statu quo per a tenir una veu fresca i compromesa amb el futur i és per això que aquest 2019 ve amb SWAB Emerging. Aquest nou programa presentarà propostes noves com la de la galeria Katharina Maria Raab (Berlín), que presentarà l'obra d'artistes provinents del Marroc i d'Alemanya per a explorar els seus punts de vista sobre els temes de poder, resistència, submissió i dependència en la política, les interaccions socials, els comportaments humans, el desig material i la seva fricció amb l'ètica.

 

Katharina Maria Raab, Berlin. Swab Emerging 2019. Artista: Hicham Benohoud.

 

Com en cada edició, Swab també presenta el seu Programa General, format per galeries de prestigi i trajectòria i on no falten alguns espais de referència de la ciutat com a ADN Galeria, Ana Mas Projects, Rocío Santa Cruz, entre altres, a través d'una col·laboració establerta amb Art Barcelona. Tampoc faltarà Swab Reading, un programa amb el qual SWAB pretén mostrar el seu interès per totes les disciplines amb una concept store editorial on trobar diferents formes d'art mitjançant llibres. Com ja és habitual, la fira també torna a apostar per joves projectes emergents a través del seu programa My First Art Fair (MY FAF), convidant a galeries que compten amb una curta trajectòria i que encara no han participat en cap fira d'art contemporani internacional. Swab Barcelona és el punt d'iniciació dins del programa de circuit de fires internacional i els ofereix un primer contacte amb les institucions i professionals del sector. Els participants d'aquesta edició són Dilalica (Barcelona), Hiato Projects (Madrid), No Adress Gallery (Londres) o  Soyuz (Rio de Janeiro).

Un altre dels programes habituals d'aquesta fira, Swab Performance, presentarà “La màquina, l’amor i Marcel Proust”, organitzat en col·laboració amb el Programa d'Arts Visuals de la Diputació de Barcelona i comissariat per Alexandra Laudo, comissària independent. La proposta de Laudo pren com a referència simbòlica la imatge de l'escriptor francès escoltant òpera a través d'un telèfon per a centrar-se en la noció d'aparell, i indagar en les relacions entre individu, màquina i contingut artístic.

Per cinquè any consecutiu, la fira acull una selecció d'espais independents de creació i exhibició d'art en Swab Seed, una secció que presenta projectes molt diversos amb un denominador comú: l'experimentació. Es tracta d'una mostra d'espais independents i autogestionats amb l'experimentació com a lloc comú.

 

DISPLAY, Parma. Swab Seed 2019.?

 

Aquest 2019 tampoc faltarà en la fira Swab on Paper, que acollirà vuit projectes que conceptualitzen i reflecteixen diverses problemàtiques actuals encriptades en la simbologia de les línies, formes i color. En els anys 20, neix l'abstracció geomètrica amb l'impuls de crear un discurs crític i presentar un reflex de la realitat des dels seus tres punts tridimensionals. I és als 40 quan es fusiona amb l'inconscient més immediat. Així és com neix l'art abstracte geomètric. Aquest programa s'inspira doncs en aquest moviment per a aquesta edició.

Els més petits també tindran el seu propi espai amb SWAB Kids. Com és habitual, la galeria Plom ajudarà els més petits a iniciar-se i estar en contacte directe amb l'art. Iniciatives com Swab Thinks tindran també un lloc a la fira, on es destacarà la figura del comissari a través d'un programa que té com a objectiu actuar com a plataforma de formació en el nou col·leccionisme i noves plataformes expositives, tant per a artistes com comissaris.
 
La selecció d'artistes de les diferents Fàbriques de Creació de la ciutat (Hangar, La Escocesa i Fabra i Coats), que formen part del programa Swab Ephemeral, desenvoluparan diverses propostes que parlen de la consciència sobre la percepció de l'entorn, la construcció de llenguatges i de formes de comunicació. Els i les artistes desenvoluparan estratègies comunicatives i interpretatives mitjançant els materials que manipulen: pedres, metall, llum, color el llenguatge i el propi cos per a comprendre la nostra relació amb el món dels sentits. A través del seu treball artístic prenen el nostre canal de comunicació entre humans, no humans per a fer-nos comprendre que els sentits no generen veritat sinó sistemes convencionals de relació i que manipular-los ens permet prendre consciència d'ells.

 

Set Espai d'Art. Valencia. Swab on Paper 2019.?

 

Swab Sostenible

Swab 2019 és conseqüent amb la seva filosofia verda i produeix la fira des de la sostenibilitat i respecte al nostre planeta.
 
En primer lloc, la part més foodie de la fira correrà un any més a càrrec de Cervezas Tibidabo Flash Flash que, suprimint l'ús del plàstic en la fira, convertiran la zona Swab Pícnic en un lloc conscienciat amb el medi ambient. En aquesta línia, l'aigua oficial de Swab 2019 és Only Water, que cedirà a la fira els seus envasos 100% reciclables, fets a partir de matèries primeres renovables.
 
D'altra banda, Swab 2019 comptarà amb mobles sostenibles cortesia de CartonLab, que treballa amb mobles de cartó, i Ecopixel, que produeix peces de mobiliari a través del reciclatge del plàstic.
 
Premis SWAB

Com cada any, SWAB compta amb una sèrie de guardons per a valorar el talent des de diferents perspectives. Aquest 2019, podem trobar el premi DKV al millor artista espanyol, el MANGO al millor artista emergent, el Fundació Lluís Coromina, l'Idea Art de Marset i el dibuix Col·lecció Diezy7. A més, aquest any se suma el premi Espronceda, que guardonarà a un artista al qual se li oferirà una residència de 5 setmanes a Espronceda. L'objectiu del premi és obrir un diàleg amb la ciutat, l'artista tindrà l'oportunitat de submergir-se totalment en el teixit de Barcelona, on podrà inspirar-se en el lloc i els espais d'Espronceda per a dur a terme la seva recerca artística.
 
Programa adquisicions

Una edició més, Swab compta amb el programa d'adquisicions en col·laboració amb:
 
-La Fundació Vila Casas, una entitat privada sense ànim de lucre que té com a objectiu prioritari promocionar l'art contemporani català
-La Col·lecció Olor Visual, creada per Ernesto Ventós, perfumista que es va iniciar el camí de la creació artística.
-La Fundació Carmen & Lluís Bassat, constituïda pel publicista Lluís Bassat amb l'objectiu d'ajudar persones necessitades i promocionar l'art contemporani català.
 
Programa de col·leccionistes

Comptant amb la participació d'un gran nombre de col·leccionistes internacionals, aquest programa pretén consolidar a la ciutat de Barcelona com a plataforma artística de referència. Destaquen aquest any les visites a col·leccions privades de la ciutat i les col·laboracions amb Fundació Tàpies, Fundació Mies van der Rohe i el Reial Cercle d’Arts de Barcelona.

 

Dilalica, Barcelona. Swab Reading 2019.? Obra colectiva.

 

Galeries
Programa General
 

ADDAYA. Palma de Mallorca

ADN Galería. Art Barcelona

Alalimón. Art Barcelona

Ana Mas Projects. Art Barcelona

Ambacher Contemporary. Munich

Cassina Projects. Nova York

Embajada. San Juan

Espai Tactel-Toormix. Valencia / Barcelona

EtHALL. Art Barcelona

Fixed Project Lima. Lima

Factoria de arte Santa Rosa. Santiago

Gachi Prieto. Buenos Aires

Galerie Emmanuel Hervé. París

Kromya Art Gallery. Lugano

La Arte. Salta

Luciana Caravello. Rio de Janeiro

Massimo de Luca. Venecia

Miranda Bosch, Buenos Aires

Galería Petrus, San Juan

Galerie Nicolas Robert. Montréal

N2 Galería. Art Barcelona

Pabellon 4. Buenos Aires

Palmadotze. Art Barcelona

Pantocrator Gallery. Suzhou

Pigment Gallery. Art Barcelona

Quimera Galería. Buenos Aires

Robert Henry Contemporary. Nova York

Rocio Santa Cruz. Art Barcelona

The Blink Project. Valencia

Tokio Galería. Lima

T20. Murcia

Victor Lope Arte Contemporáneo. Art Barcelona

3 Punts. Art Barcelona

Programa General – Swab Emerging (galerías con menos de cinco años de experiencia que ocupan una posición relevante en el panorama internacional)
 

Antonia Puyó. Zaragoza

Casa Equis. Ciudad de México

Chiquita Room. Barcelona

Espacio Olvera. Sevilla

Granada Gallery. Buenos Aires

Housing Gallery. Nova York

Katharina Maria Raab. Berlín

Km.0.2. San Juan

One Four. Seúl

Pierre Poumet, Burdeus

The Address Gallery. Brescia

The Switch. Lisboa

 

Quimera Galería, Buenos Aires. Programa General 2019.

 

México en Femenino

Deslave. Tijuana
Artistas; Alida Cervantes y Lucía Vidales
Janet 40. Ciudad de México
Artista; Julieta Gil
Satélite. Querétaro
Artista; Berta Kolteniuk
Pequeños Bribones. Ciudad de México
Artista; Maria Conejo

Swab On Paper

BBA Gallery. Berlín
Artista: Silvia Binda and Olivia Lennon
Circle Art Gallery,Kenya
Artista: Longinos Nagila
Galeria AireBilbao
Artista: Usoa Fullaondo
Galerie Martin Kudlek. Colonia
Artista: Amy Hilton and Katrin Bremermann
Set Espai d´art. Valencia
Artista: Arancha Goyeneche
Souvenir. Barcelona
Artista: Fabrizio Contarino
Galería Seismasuno. Madrid
Artista: Fod

Swab Seed
 

Art Super space. Milan

AWOL, Los Ángeles

Cordova, Barcelona

DISPLAY. Parma

Las Palmas. Lisboa

Vellum. Nova York

White Garage. Catania

Wunsch. Buenos Aires

 
MY FAF (My First Air Fair)

Dilalica. Barcelona
Hiato Projects. Madrid
No Adress Gallery. Rio de Janeiro
Soyuz. Pescara

 

No Adress Gallery, Rio de Janeiro. MyFAF 2019.

 

Swab Performance

Laura LlaneliLovelace
Pedro Torres. Semilluna negra
Daniel MorenoGoodbye, my Sunny Child (Life is brief)
Irene Solà + Taller Estampa
Mar MedinaManejar el hacer líquido de forma indisciplinada
 
Swab Ephemeral

Anna Irina Russell. Hangar
Aldo Urbano. Hangar
Jessica Moroni. Fabra i Coats
Lluc Baños. La Escocesa
Guillermo Moreno. La Escocesa
 
Swab Reading

Highchair Editions. Londres
Monorhetorik. Amsterdam
;paranoia publishing. Estonia
Dilalica. Barcelona
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swab presenta México en Femenino

SWAB BARCELONA 2019 PRESENTS MÉXICO EN FEMENINO

 

 Aquest any, Swab Barcelona presenta per primera vegada a cinc artistes mexicanes que s'atreveixen a repensar la posició de la dona en el món, així com la seva participació en l'art com una veu viva, ancestral que engendra el seu futur des de les seves arrels més profundes.

-Lucía Vidales i Alida Cervantes, representades per laGalería Deslave.
-Berta Kolteniuk representada per la galeria
Satélite
.
-Julieta Gil representada per la galeria
Janet 40.
-María Conejo representada per la galeria
Pequeños Bribones

Amb aproximacions des de la pintura, el dibuix i la instal·lació, aquestes artistes relacionen el món contemporani amb la tecnologia, l'ancestral i la història, permetent una reflexió entorn del pictòric, al cos femení, a la memòria i al concepte de l'origen.   

Amb aquest programa, Swab Barcelona confirma la seva aposta per posar el focus en escenes emergents d'altres latituds i reivindicar a les seves artistes dones evidenciant una vegada més que l'art té la capacitat de modelar el passat, habitar plenament el present i repensar i engendrar un futur amb un impuls lliure, vital i natural. És la dona qui engendra l'art, qui engendra la vida.

 

Lucia Vidales
Deslave. Tijuana

 

Sustancia Solar, Berta Kolteniuk, 2016

Satélite. Querétaro

 

 

Obsidian Pulses, Julieta Gil, 2019
Janet 40
. Ciudad de México

 

Late night conversations with one self, Maria Conejo, 2018
Pequeños Bribones
. Ciudad de México

 

 

 

 

 

Swab Barcelona presenta MYFAF

SWAB BARCELONA 2019 PRESENTA LA SISENA EDICIÓ DE MY FIRST ART FAIR

 

Swab Barcelona 2019 torna a apostar pels projectes joves amb el seu programa My First Art Fair (MY FAF), convidant a quatre galeries que, comptant amb menys de dos anys trajectòria, encara no han participat a cap fira d'art contemporani internacional. Per a Swab és un plaer iniciar aquests projectes en el circuit de fires internacional i oferir-lis un primer contacte amb les institucions i professionals del sector.

Els participants d'aquesta edició són:

DilalicaBarcelona

Hiato ProjectsMadrid / London

No Adress GalleryRio de Janeiro

SoyuzPescara

 

keni, Pedro Torres, 2019
DilalicaBarcelona

 

I Definetely Used and Abused Distance, Stefania Zocco, 2018.

Hiato ProjectsMadrid / London

 

Gabriela Maciel, 2019
No Adress GalleryRio de Janeiro

 

Borne knight, Benny Van den Meulengracht-Vrancx, 2017-2018
SoyuzPescara

 

 

 

 

 

Artsy + SWAB Barcelona | Online Preview programat pel 18 de setembre, 2019

 

Artsy + SWAB Barcelona | Online Preview programat pel 18 de setembre, 2019

 

 

SWAB Barcelona es complau d'anunciar la seva col·laboració amb Artsy, la plataforma líder en aprenentatge i col·leccionisme d'art. A partir del 18 de setembre de 2019, els visitants de SWAB Barcelona podran veure a Artsy els estands dels expositors, així com contactar amb galeries per organitzar reunions en persona i comprar obres.

Registra’t a Artsy per rebre el primer accés a l'Online Preview.

Us esperem a la fira,
SWAB Barcelona

Artsy és la plataforma global per a col·leccionar i descobrir art. Artsy s'associa amb els principals museusgaleries internacionalscases de subhastes i fires d'art per a generar el mercat d'art més gran del món. La tecnologia d’Artsy facilita el creixement de tot el mercat de l'art al connectar de forma efectiva l'oferta i la demanda a escala global. Amb més de 3.000 socis en més de 90 països i la publicació d'art més llegida en línia, Artsy permet a una audiència global aprendre, descobrir i col·leccionar art. Llançat en 2012, Artsy té la seu a la ciutat de Nova York, i compta amb oficines a Londres, Berlín, Hong Kong i Los Angeles.

 

Swab 2018. Galería Tokio.

 

 

Swab Barcelona 2019 Last Call

SWAB BARCELONA 2019 LAST CALL

 

Comença el compte enrere per a la clausura del termini d'aplicacions de Swab Barcelona 2019, que quedarà tancat el 10 de maig

El Comitè de Selecció de l'edició, integrat per quatre comissaris i quatre col·leccionistes, revisarà i avaluarà les propostes artístiques rebudes:

 

 Omar López-Chahoud

Director artístic i comissari de UNTITLED, aquest curador independent ha comissionat i co-comissionat nombroses exposicions tant als Estats Units com a escala internacional. Un dels seus treballs més recents ha estat el comissariat de la Biennal de Nicaragua, el març de 2014. López-Chahoud ha participat en debats i xerrades a Artists' Space, Art in General, MoMA PS1, i al Whitney Museum of American Art de Nova York. A més, compta amb MFAs de Yale University School of Art, i de the Royal Academy of Art in London.

 

 

 

 

Jérôme Pantalacci

Fundador i director d'ART-O-RAMA, fira d'art contemporani de Marsella, aquest comissari independent anteriorment va treballar a la galeria Roger Pailhas i a l'organització «Art dealers», la fira d'art per invitació creada per Roger Pailhas, celebrada a l'interior de l'espai de 1000 m² de la galeria. Pel que fa a la seva trajectòria acadèmica, Pantalacci es va graduar d'un màster en arts visuals a la Universitat d'Aix-Marsella.

 

 

 

 

 

Domenico de Chirico

Domenico de Chirico és un comissari independent d'Itàlia. Nascut a Bari el 1983, viu i treballa a Milà. Des del 2011 fins al 2015 va ser professor de “Cultura visual” i d'”Investigació de tendències” a l'Institut Europeu de Disseny de Milà (IED). Col·labora amb diversos artistes internacionals, galeries, institucions, fires d'art, premis d'art i revistes a tot el món. Ha estat director artístic a la Fira DAMA, Torí des de 2016. També va ser professor visitant a Goldsmiths, University of London (2018); Esdeveniment de xarxa per a comissaris joves, LISTE – Art Fair Basel, Basilea (2018). Properes exposicions i recerques (2019/20): Fira d'Art Contemporani de Swab Barcelona, Barcelona (membre del comitè); Premi Matteo Olivero 2019 (assessor), entre d'altres; Exposicions en diversos llocs i ciutats, entre les quals: Moscou, Torí, Milà, Venècia, Mont-real, Hamburg, Tbilisi, Zuric, Munic, Pozna?, Berlín, Istanbul, etc.

 

 

 David Armengol

Comissari independent, combina la seva pràctica curatorial amb altres activitats paral·leles com la gestió cultural i la docència. Els seus projectes han pogut veure's a espais d'art contemporani com Caixaforum Barcelona (2008), Matadero Madrid (2010), la Fundació Joan Miró de Barcelona (2012-2013), Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani de Barcelona (2014), el EAC – Espacio de Arte Contemporáneo de Montevideo, Uruguay (2015) o Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona (2016). Forma part de l'equip curatorial de BcnProducció (2016-2019) i dóna classes de desenvolupament de projectes a IDEP Barcelona (Escola de Fotografia, Moda i Diseny). Actualment, comissaria una exposició sobre la col·lecció MACBA (2017-2019) i és co-comissari del Pavelló d'Uruguay a la Biennal de Venècia 2019.?
 

 

 

Giuseppe Casarotto 

 

Enginyer executiu i col·leccionista d'art contemporani establert a Bergam, Itàlia. És president del ClubGAMEC, una associació cultural que promou i dóna suport a la Modern and Contemporary Art Gallery of Bergamo, sent també fundador del Club GAMEC Prize. Casarotto és també cofundador de Seven-Gravity-Collection, un grup privat centrat en l'adquisició de videoart i en la promoció de joves artistes de vídeo.

 

 

 

 

Alberto i Ginette Rebaza

Inicialment, la col·lecció Rebaza es va centrar en art peruà contemporani. Amb el pas del temps, però, es va anar ampliant cap a Amèrica Llatina, i avui abasta art de països europeus, principalment Espanya i Portugal. La col·lecció inclou pintura, instal·lació, fotografia, vídeo i escultura.

Alberto i Ginette cerquen rodejar-se d'art. Els crida l'equilibri entre contingut i estètica: obres que transmetin reflexions i experiències alhora que mostren interès per la forma i la bellesa.

Alberto i Ginette Rebaza van crear “La Residencia de Al Lado”, un programa que permet la interacció de creadors locals i internacionals, promovent l'escena artística peruana arreu del món.

 

 

Marlise Jozami

Periodista especialitzada en política internacional, curadora i col·leccionista d’art, és vicepresidenta de la Fundación Foro del Sur i editora a Archivos del Presente y del capítulo argentino de Foreign Policy.

A Brasil va produir i va ser curadora d'exposicions no comercials tals com “Miles Davis” (coproducció amb la Cite de la Musique); “Estética Punk” (coproducció amb el Festival de Arles); “Argentina Hoy” (primera plataforma de divulgació a Brasil de l'art contemporani argentí); “Obra Gráfica de Antonio Berni” i “Arte Américas” que va reunir 100 artistes de 63 països. A més, és assessora internacional de BIENALSUR – Bienal Internacional de Arte Contemporáneo de la América del Sur, esdeveniment realitzat simultàniament a més de 20 països.

A França va impulsar la creació del Comité Latinoamericano del Centro Pompidou, del qual és mecenes, havent-hi donat importants obres perquè l'art argentí estigués representat en aquella col·lecció.

És també Patrona Electa de la Fundació del Museo Reina Sofía i membre de “Vivre en Couleurs”, programa de col·leccionistes de la Fundació Cartier.

 

 

CAL CEGO

 

Cal Cego és una col·lecció privada sense seu permanent d'exposició. El projecte Cal Cego, iniciat l'any 2006, a partir de la incorporació de Montse Badia com a directora artística, part de la col·lecció com a eina de treball a partir de la qual podem establir col·laboracions amb diversos agents. En el nostre afany per a generar i compartir coneixement, des de l'any 2006 impulsem, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona IL3, el Màster en Art Contemporani: Context, Mediació i Gestió.

En aquest temps la col·lecció ha evolucionat de manera orgànica i ha anat emfatitzant diferents focus d'interès, començant per obres relacionades amb l'arquitectura i els espais públics, per a, més endavant, anar centrant-se en obres de caràcter més conceptual i/o que reflexionin al voltant de la imatge, la memòria col·lectiva o l'estatus de l'artista, entre altres.

 

 

 

Parlem amb Alberto i Ginette Rebaza

 

CONEIX AL COMITÈ DE SELECCIÓ DE SWAB BARCELONA 2019


PARLEM AMB ALBERTO I GINETTE REBAZA

Inicialment, la col·lecció Rebaza es va centrar en art peruà contemporani. Amb el pas del temps, però, es va anar ampliant cap a Amèrica Llatina, i avui abasta art de països europeus, principalment Espanya i Portugal. La col·lecció inclou pintura, instal·lació, fotografia, vídeo i escultura.

Alberto i Ginette cerquen rodejar-se d'art. Els crida l'equilibri entre contingut i estètica: obres que transmetin reflexions i experiències alhora que mostren interès per la forma i la bellesa.

Alberto i Ginette Rebaza van crear “La Residencia de Al Lado”, un programa que permet la interacció de creadors locals i internacionals, promovent l'escena artística peruana arreu del món.

 

 

Què representa l'art jove al panorama internacional?

L'art jove ha cobrat gran importància, generant un interès inèdit en generacions joves per a veure's reflectits i envoltats d'art, un art que a més els pertanyi en termes estètics i conceptuals.

 

Quin futur té l'art contemporani a un món on prima la tecnologia i la immediatesa?

El mateix que la moda, la gastronomia i la cultura. És el valor d'el que és únic, d'el que és especial, i del contingut que posseeixi.

 

Quin és el paper que han de representar els comissaris i els col·leccionistes a una fira d'art?

Són molt diferents. El comissari ha de, des del seu punt de vista, aportar el millor en termes d'artistes, galeries i produccions. És un rol de lideratge, ensenyament i validació del treball d'artistes.

La tasca del col·leccionista és molt més individual, i és que es tracta de ser consistent amb allò que busca col·leccionar. En aquest sentit, les opcions són diverses i totes vàlides. 

Un rol més rellevant per al col·leccionista vindrà quan es reconegui la qualitat de la seva col·lecció i passi a ser un punt de referència per a col·leccionistes
 

 

¿Què diferencia Swab Barcelona d'altres fires? ¿Què pot aportar Swab Barcelona al món de l'art que una altra fira no pugui?

L'èmfasi en l'art jove podría ser el seu element distintiu: convertir-se en una plataforma d'exposició on l'intens treball curatorial atrau col·leccionistes i amants de l'art

 

Per tant, quines són les raons per les quals el públic hauria de visitar Swab?

El públic ha de visitar Swab perquè és una manera bonica i eficient d'aprendre. A més, si el visitant se sent atret per algun treball, s'adonarà que el seu preu és atansable i que és satisfactori contribuir al desenvolupament del procés artístic on els artistes òbviament depenen de les seves vendes per a seguir treballant, creant i aportant a la nostra societat..

 

 

 

 

 

 

 

 

Conversem amb Omar López-Chahoud

 

CONEIX AL COMITÈ DE SELECCIÓ DE SWAB BARCELONA 2019


PARLEM AMB OMAR LÓPEZ-CHAHOUD

Director artístic i comissari de UNTITLED, aquest curador independent ha comissionat i co-comissionat nombroses exposicions tant als Estats Units com a escala internacional. Un dels seus treballs més recents ha estat el comissariat de la Biennal de Nicaragua, el març de 2014. López-Chahoud ha participat en debats i xerrades a Artists' Space, Art in General, MoMA PS1, i al Whitney Museum of American Art de Nova York. A més, compta amb MFAs de Yale University School of Art, i de the Royal Academy of Art in London.

 

 

Què representa l'art jove al panorama internacional?

L'art jove al panorama internacional representa el futur de la humanitat, creant així un pont entre diferents temes i tendències globals que es nodreixen de situacions actuals com allò sociopolític i els canvis climàtics que això genera.

 

Quin futur té l'art contemporani a un món on prima la tecnologia i la immediatesa?

Té un futur brillant, ja que la tecnologia facilita l'accés a la informació, sent això una font important d'informació en el qüestionament de temes contemporanis i en la creació d'un espai de reflexió.

 

Quin és el paper que han de representar els comissaris i els col·leccionistes a una fira d'art?

El comissari representa un paper important com a facilitador d'una plataforma en la qual es projecten les tendències actuals de l'art que són significatives i que perduren a llarg termini, el col·leccionista s'encarrega de preservar i donar suport amb adquisicions a aquest procés.

 

Per tant, quines són les raons per les quals el públic hauria de visitar Swab?

Les raons són múltiples, donant suport a una fira com SWAB s'ajuda a un sistema que és imprescindible en el desenvolupament de la cultura que va des de l'artista fins a la institució que s'encarrega de preservar l'art per a futures generacions.