Expositors 2019

Programa general

Programa format per galeries d’art contemporani nacionals i internacionals, dividit en quatre tipus de stands de 25, 20, 15 i 10m2.

Emerging, galeries amb menys de 5 anys ja establertes en el panorama internacional.

EMERGING

Antonia Puyó. Zaragoza

Casa Equis. Mexico City

Chiquita Room, Barcelona

Espacio Olvera. Sevilla

Granada Gallery. Buenos Aires

Housing Gallery. New York

Katharina Maria Raab. Berlin

Km.0.2. San Juan

One Four. Seul

Pierre Poumet, Bordeaux

The Address Gallery. Brescia

The Switch. Lisbon

Mexico en femení

Aquest any, la fira presenta per primera vegada a cinc artistes mexicanes que s’atreveixen a repensar la posició de la dona en el món, així com la seva participació en l’art com una veu viva, ancestral que engendra el seu futur des de les seves arrels més profundes. Lluïa Vidales i Alida Cervantes, representades per la Galeria Deslave;

Berta Kolteniuk representada per la galeria Satélite, Julieta Gil representada per la galeria Janet 40 i María Conejo representada per la galeria Pequeños Bribones.

Amb aproximacions des de la pintura, el dibuix i la instal·lació, aquestes artistes relacionen el món contemporani amb la tecnologia, l’ancestral i la història, permetent una reflexió entorn del pictòric, al cos femení, a la memòria i al concepte de l’origen.

Amb aquest programa, SWAB confirma la seva aposta per posar el focus en escenes emergents d’altres latituds i reivindicar a les seves artistes dones evidenciant una vegada més que l’art té la capacitat de modelar el passat, habitar plenament el present i repensar i engendrar un futur amb un impuls lliure, vital i natural. És la dona qui engendra l’art, qui engendra la vida.

Deslave. Tijuana
Artists; Alida Cervantes y Lucia Vidales

Janet 40. Mexico City
Artist; Julieta Gil

Satélite. Querétaro
Artist; Berta Kolteniuk

Pequeños Bribones. Mexico City
Artist: Maria Conejo

Swab on paper

rant els anys 20, neix l’abstracció geomètrica amb l’impuls de crear un discurs crític I presentar un reflexe de la realitat des dels seus tres punts tridimensionals. És durant els anys 40 que es fusiona amb l’inconscient més inmediat. Així és com neix l’art abstracte.

Com a base històrica cap als temps contemporanis els artistes reprenen l’ús de la geometria com a recurs d’expressió de l’espai, un espai inestable, ple de desequilibris socials, polítics, mediambientals o que simplement responen a emocions quotidianes.

7 projectes, comissariats per Carolina Diez-Cascón, que conceptualitzen i enmirallen diverses problemàtiques actuals encriptades en la simbologia de les línies, formes i color.

BBA Gallery. Berlin
Artist: Silvia Binda Heiserova and Olivia Lennon

Circle Art Gallery,. Kenya
Artist: Longinos Nagila

Galeria Aire. Bilbao
Artist: Usoa Fullaondo

Galerie Martin Kudlek. Cologne
Artist: Amy Hilton and Katrin Bremermann

Set Espai d´art. Valencia
Artist: Arancha Goyeneche

Souvenir. Barcelona
Artist: Fabrizio Contarino

Galería Seismasuno. Madrid
Artist: Fod

Swab seed

Swab Seed, una mostra de vuit espais independents i autogestionats amb l’experimentació com a lloc comú. La nostra voluntat es donar visibilitat a noves plataformes i propostes que estant sacsejant l’escena actual contemporània.

Art Super space. Milan

AWOL, Los Ángeles

Cordova, Barcelona

DISPLAY. Parma

Las Palmas. Lisbon

Vellum. New York

White Garage. Catania

Wunsch. Buenos Aires

MY FAF (My First Art Fair)

Selecció de quatre galeries d’art contemporani amb menys de dos anys d’existència que no hagin participat en cap fira internacional i que presentin artistes nascuts a partir de 1975. Swab ofereix aquest espai gratuït com a ajuda a impulsar noves galeries joves.

Dilalica. Barcelona

Hiato Projects. Madrid

NOADDRESS Gallery. Rio de Janeiro

Soyuz. Pescara

Swab performance

wab Performance anuncia la seva nova edició comissariat per Alexandra Laudo i reforça la seva missió d’aumentar la presència de formats nous i independents a la fira.

Laura Llaneli 

Pedro Torres

Daniel Moreno Roldán

Irene Solà + Estampa

Mar Medina

Kay Schuttels

Ephemeral

Selecció de 6 artistes de les principals Fàbriques de Creació, Hangar, Fabra i Coats i L’Escocesa. Seleccionats sota el tema de la consciència sobre la percepció de l’entorn, la construcció de llenguatges i de formes de comunicació, per la comissària Caterina Almirall.

Els i les artistes desenvolupen estratègies comunicatives i interpretatives mitjançant els materials que manipulen: pedres, metall, llum, color el llenguatge i el propi cos per a comprendre la nostra relació amb el món dels sentits.

Aquest és el nostre canal primordial de comunicació entre humans, no humans i l’entorn, i aquest és essencialment el treball artístic: comprendre que els sentits no generen veritat sinó sistemes convencionals de relació. Manipular-los ens permet prendre consciència d’ells, ser creatius.

Swab Reading

Swab Barcelona presenta Swab Reading, un programa que aspira a fusionar disseny i lectura, art i literatura. La onzena edició de Swab fa lloc a les disciplines editorials, i convida dos projectes europeus que exposaran i vendran les seves publicacions.​

Swab Video box

4 artistes seleccionats en col·laboració amb Aesthetica Magazine reflexionen sobre la diversitat i l’exploració artística a través del vídeo.

Els curtmetratges exploren les possibilitats del llenguatge audiovisual creant interessants reflexions al voltant de les tensions entre les relacions humanes. Des de la reivindicació de cultures que han estat oprimides per anys i les lluites i tensions que encara es mantenen vives i necessàries, fins a les relacions més petites que es generen en situacions quotidianes, en el propi entorn de la casa o el veïnat.

Ludivine Large-Bessette

Maryam Tafakory

Baptiste Penetticobra

Jenn Nkiru